“De ki: Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!…” (Furkân,77)

Dua etmek gerçekten de insanı rahatlatıyor. Eskiden daha sık dua ederdim de şu son 1 yıldır her şeye üşeniyorum.
Kendime bile vakit ayıramıyorum.
Ve genelde uyumadan önce dua ederim.
Cevap
11Cevap
Valla ben genelde düzenli beddua ediyorum bu aralar bu ihtiyarlar cinlerimi tepeme cıkarıyor sabır sabır
Geri döner hocam beddua edilmez
Günümün yarısı dua ile geçer. Sabah duâ ile yola çıkarım, akşam duâ ile uyurum..
Büyük ferahlık..
Evet çok önemli benim için. Dua almak da beni en çok mutlu eden şey bu hayatta.
Bazen unutsam bile ederim. Ben daha cok namazdan ve Kuran okudukdan sonra dua ederim.
Allahın beni sevdiğini sanmıyorum ve de ibadetlerimi yerine getirmiyorum hiç bir şey yapmazken Allahtan bir şeyşer istemek küstahlık olur
Neden seni sevmesin ki? Seni sevdiği için yarattı zaten.
Yaratmak istemezdim, yaratıldığıma üzülürüm hep
Doğmamış olmayı isterdim, kendimi bildim bileli hayattan yaşamaktan nefret ettim
Demek ki Allah senin kendini sevdiğinden daha çok seviyor ki var olmaya layık görmüş seni. Ben kötü hissetsem, günah işlesem bile Allah’la irtibatımı kesmek istemiyorum. Çünkü hiçbirimizin son nefesinde imanla ölme garantisi yok. Bu yüzden imanımı kaybetmek istemiyorum, aklıma geldikçe dua etmeye zikretmeye çalışıyorum
Tabiki öyle Allaha inanıyorum ve seviyorum o yücele yücesi ama beni boşu boşuna yaratmış gibi
Hayır tabii ki. Öyle düşünme. Hepimiz Allah’ın yeryüzündeki ayetleri ve kullarıyız. Allah, Zariyat suresi 56. Ayette “Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” der. Varlık amacımız kulluk. Ama senin sıkıntın kendini gerçekleştirememek gibi bir şey bence. Bana öyle geldi yani
Haklısın evet kendimden nefret ediyorum ailemden çevremden dünyadan düzenden ve en çokta kendimden nefret ediyorum
Niye ki?
Özelden konakta kursan anlatsam
Tamam
Etemem yaklaşık 2 yıldır dua etmiyorum çünkü bir fayda sağlamayacagini biliyorum ben tariya ihtiyaç duymuyorum ben biraz realistim teslimiyet tevvekul zikir bunlar boş şeyler.
Tanrıya ihtiyaç duymamak mı çok değişik kafalar var bu sitede Allah hidayet versin amin
Genel olarak evet
Evet kilise de dua ediyorum
Kardeş belli sen yeni hristiyan olmuşsun yeni gelin gibi illa belli edeceksin ksksjsksmslms
Ben doğuştan Hristiyanım sizin gibi Arabın putuna tapmıyorum
Sık sık ederim
Evet
Hayır ya
tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?