Selamlar. :) Bayramın en güzel yanı bol bol şeker, çikolata ve tatlı yiyebilmek. Şeker, çikolata yiyemediğim bir bayram hayal edemiyorum. Çocukluğumdan beri bir çok şeker markası denemişimdir. Tecrübelerimden yola çıkarak sizlere en sevdiğim şeker markalarını sıralamak istiyorum.
En İyi Bayram Şekeri Markaları
1- Ülker Bayram Şekeri
ramazan bayramı
Çikolatalarıyla gönlümüzde taht kurmuş Ülker markasının bayram şekerleri de oldukça güzel. Benim favorim Toffe Karışık Şekerleme. Meyveli yumuşak şekerlerden oluşan bir paket. Diğer favorim ise Ülker Bonbon kahveli sütü. Bayramda hangi şekeri almalıyım diyenlere önereceğim ilk marka. Bayramda hediye şeker götüreyim diyenlerin de aklında bulunsun.
2- Kent Bayram Şekeri
bayramlık şeker
Bayram şekeri ve bayram tatlıları deyince akla gelen ilk markalardan biri de Kent. Evine Kent şeker almayan yoktur. Hemen yumuşak şekeri hem de normal sert şekerli çok lezzetli. Benim buradaki favorim de Toyf yumuşak şeker.
3- Şölen Bayram Şekeri
şeker ve çikolata
Şölen Ülker ve Kent ile beraber en kaliteli bayram şekerli markaları arasında sayılacak markalardan bir tanesi. Benim severek tüketiyorum.
4- Olips
şeker markası
Olips markasının şekerleri diğer markaların bayram şekerlerine göre daha küçük ancak çoğu kişi tarafından bayram için tercih ediliyor. Çünkü bayram da gittiğimiz her yerde şeker ikram ediliyor. Küçük şeker ikram edilirse misafirliğe gittiğimiz her yerde rahatlıkla yiyebiliriz. Ayrıca kapıya şeker toplamaya gelen çocuklara da ikram etmek için harika bir tercih.
5- Elit Bayram şekeri
en iyi şeker
Elit markasının bayram çikolataları çok lezzetli. Ancak bayram şekerleri de var. Çilek dolgulu ve karışık meyve aromalı olanları oldukça lezzetli. Böyle kaliteli bir markanın şekerlemelerinin kötü olması imkansız.
6- Balin Bayram Şekeri
bayram çikolatası
Adı çok duyulmayan bir marka olan Balin markasının bayram şekerli oldukça lezzetli. Çocuklara ikram etmek için ideal bir marka. Şeker toplamak için kapınıza çok fazla çocuk geliyorsa şeker torbalarını doldurmak için Balin bayram şekerlerini tercih edebilirsiniz.
7- Ender Bayram Şekeri
şeker
Ender markasının çikolatalarını küçükken hiç sevmezdim ama bayram şekerleri çok güzel. Babaannemin evinde hala Ender markasının şekerlemeleri alınır ve bana çocukluğumu hatırlatır. Diğer markalara göre oldukça uygun fiyatlı bir marka.
altınoğlu'ndan damla sakızlı ve güllü lokum, uzun zamandır bayram menüsü değişmiyor bizde. bazen ziyarete gelen çocuklara vermek için çikolata vb de alıyor, o da ülker veya kent oluyor genelde.
'ne kadar' kısmının yanıtı ise 'biri şekerliği elimden alıncaya kadar' olarak özetlenebilir sanırım:)
Daha Ramazanın ilk günü ama şimdiden hepimizi bayram hevesi sardı bile. Ramazan bayramına şeker bayramı da deriz çünkü bol bol şeker yeriz. Çocukken iple çekerdim Ramazan bayramını. Bizim evde genelde Ülker bayram şekeri tüketiliyor ama Şölen ve Kent'i de çok yedim. Zaten her gittiğimiz misafirlikte ikram ediliyor. Bu sene misafirliğe gidemeyeceğiz artık kendi şekerimizi kendimiz evde yeriz. :)
gece gece aklıma düşürdün yaşıma bakmadan kapı kapı toplayasım geldi :) kent candır o kahveli şekeri, toffyleri beni benden alır. hala hangi meybon en güzel diye sırayla yerim herpsini :) ben biraz çocuk kalmışım :D
Ülker'in büyük kutularda sattığı madlenleri hiç tavsiye etmem. Çikolatadan başka herşeye benziyor. Gerçek bir çikolata kakao yağından yapılır, bitkisel yağdan değil. Herifler bitkisel yağ katıyor.
Kent'den şaşmam. Bayram bayram sevdiklerime ülkerin GDOlu, zehirli şekerlerini yedirtmem.
İsteyen yesin tabi, GDO insanları daha zeki yapıyor diye ortaya atılan yalanlara da inansın... Zaten böyle düşünüyorlarsa cidden zekaya ihtiyaçları vardır.