Ramazanda dışarıdan yemek siparişi vermek (iftar saatine yakın zamanda değil oglene doğru) kötü bir şey mi? Özel bir sebepten dolayı bugün oruç tutamadım ve yemek siparişi verdim sonradan çoğunluğun oruç olduğu aklıma geldi kendimi suçlu hissediyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİnsanlar oruç tutuyor diye arabanızı tamire götürmeyecek misiniz? Marketten bir şeyler almayacak mısınız? Hastaneye gitmeyecek misiniz? Her sektörde oruç tutan insanlar var ve çalışıyorlar, yemek sektöründe çalışanların onlardan bir farkı yok yani markete gitmeniz nasıl ki kötü bir şey değilse bu da kötü bir şey değil.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYani bu soruyu sorman bile değişik diyebilirim. Çalışan ya da kuryeler için düşünüyorsan zaten onların işine gelir. Dışarıda ki insanlar anlamında ise herkes oruç tutmak zorunda değil şahsen bunu derken bile yatağımda uzanmış, susamış bir şekilde iftarı bekliyorum. Tercih meselesi dışarıda ki insanlar senin inancının farklı olduğunu düşünmez muhtemelen herkesin özel sebepleri olabilir ki zaten kadınlar 1 ay sa Ramazan 1 hafta tutamıyor zaten. Gayet de normal ve doğal. Ayrıca Türkiye de şuda var birine neden oruç tutmadığını sorduğum zaman çevresindekiler veya kendileri size ne felan demeye başlıyor. Eğer müslümansa karşıda ki merakımdam normaldir ve bu kötü bir soru değil. Ayrıca zaten dinimizde de davet vardır. Merak edip sorup sebebi hastalık vs. Değilse tavsiye vermek zaten hem sevap hem de bir sorumluluk gibi bir şey. Tutmayan çok arkadaşım var şahsen gayet normal ama sorduğumda bu cevabı almak pek hoş değil
00 Yorumla
+1 yılelbette hayır.
ama herksin gözüne soka soka yememelisin.
bu saygısızlık olur.
ayrıca seen oruç tutmuyorsun diye kimse seni yargılauamaz. aynı sen onların oruçlarına saygı gsöterip gizli yemek yediğin gibi.
kendini suçlu hissetme Mazeretin varsa tutmayabilirsin tabiki. Bunun ayıbı da yok günahı da yok.
çoğunluk oruç mu? Bunu nerden ölçtün de. Belki gerçek bir ölçüm olsaydı yüzde 50'yi bulacağından ciddi şüpheliyim
Yeni din kapitalizm de ticarette günah yoktur u empoze eder bilinç altına
Dolayısıyla küresel kapitalist dünyada sen günahkar değilsin gerisi sen ve Allah arasında
Çoğunluk oruç tutmuyor zaten yani değil bence00 Yorumla
Hayır değil, nedenmi?
Bazen yorgun oluyorsun, bazen yemek yaparken canınız çekiyor. Mesela bizim sınıfta bugün bayıldı bir çocuk bildiğin kilitlendi. Bayılma dediğim böyle kıvrılarak düşmedi. Bildiğin put gibi yere yıkılıverdi. İlk başlarda sandalyeye otururken düştü sandık ama değilmiş. Yani kötü bir şey değil bu. He 2 side değilse günah değil. Sonuçta sen düşünüp tuttunmu tuttun. Bu arada senin kararın ama anlattığım olaydaki gibi 3 gün ara ver belirli zamanlarda bence. Çünkü tansiyonun düşüyor ve kan şekeri düşünce böyle olaylar meydana gelebilir. Sağlıcakla kalın 💗02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. O çocuğa geçmiş olsun umarım daha iyidir şu an. Sizde Sağlıcakla kalın
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
71Cevap
+1 yılNeden kötü bir şey olsun? Herkes orucunu kendisi için tutar. İsteyen tutar, isteyen tutmaz. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yoktur.
Belki de tutmayanın özel bir nedeni vardır ki, siz de belirtmişsiniz özel bir nedenden dolayı tutamadım diye... Nedensiz de olabilir, kimseyi ilgilendiren bir durum değildir...20 YorumlaOruç tutmuyorsan bu seni ilgilendirir, tutuyorsan da seni ilgilendirir. Yemeği aldığınızda oruçlu birinin canı çekercesine karşısına geçip nispet yapmıyorsanız hiçbir sorun yok. Ülkece aşmamız gereken konulardan biri bu. Kimsenin saygısı kalmamış. Bence rahat olur normal bir şey yapmışsınız
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim :)
+1 yılKotu bir sey degil yahu neden tutmadin veya tutmak mi istemedin falan bununla ilgili kimse yargi dagitamaz sana. Senin sevaplarin, gunahlarin, inanclarin her sey seni ilgilendirir kul ile allah arasinda bir sey bu. Kimse yargilayamaz seni. Elalem ne der diye yasama hayatini kimse bilmiyor senin ne yasadigini ve ne nasil donemlerden gectigini.
00 Yorumla
+1 yılOruç tutan kendisi için tutuyor. Sen insanların gözü önünde yemek yemiyorsun. Bu kimseyi ilgilendirmez. Eğer birisi oruç tutmadığın için seninle uğraşır ve huzurunu kaçırırsa, bu taciz suçunu oluşturur. Şikayetçi olabilirsin.
30 YorumlaKurye olarak çalışıyorum sabahtan beri oturuyoruz iş yok ee sipariş başına primde alıyoruz normalde böyle olunca oda olmuyor bide bu açıdan bak 🙂 rahat ol yani
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim çok rahatlattın içimi kolay gelsin
Hayır değil insanların önünde yemiyorsun zaten kendi evinde yiyorsun o yüzden kötü hissetme bir rahatsızlığın olmuş benim annemin de mide ağrısı var o yüzden tutmuyor 😇
02 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun :)
elbette hayır.
ama herksin gözüne soka soka yememelisin.
bu saygısızlık olur.
ayrıca seen oruç tutmuyorsun diye kimse seni yargılauamaz. aynı sen onların oruçlarına saygı gsöterip gizli yemek yediğin gibi.
kendini suçlu hissetme sakın00 Yorumla
+1 yılOruç tutup tutmamak seni ilgilendirir. Kendini kimseye karşı sorumlu gibi hissetme. Ayrıca onların da Ramazan gelince işleri olmuyor, bence sipariş verirsen mutlu bile olurlar. ✅
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim:)
Müslüman bir insana farz oruç tutmak özel durumlar hariç, düşüncen çok ince ama sonuçta onunda işi bu sen istemesen mutlaka başkası sipariş verecek yani.
10 YorumlaBu absürt bir şey olsaydı o saatlerde yemek kuryeleri çalışmazdı, restoranlar da hizmet vermezdi. Aşın artık bu meseleleri. Milletin isteyerek yediği veya isteyerek yemediği yemekten kime ne?
10 YorumlaKotu bir şey değil siparis getirenler de sonucta senin sayende yemek getirenler sayesinde para kazaniyor siz solemeseniz onlar da 1 ay bosta kalirdi belki bu yonden de dusunmek laizm aslında
10 Yorumla
+1 yılEğer kötü bir şey olsaydı lokantalar saat 4-5 gibi açılırdı. Gündüzleri de satacaklar ki para kazansınlar. Kötü olacak bir durum yok. Geçmiş olsun
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim içimi rahatlattiniz.
- +1 yıl
Rica ederim
Herkes oruç tutmak zorunda değil kimsenin haddine değil seni yargılamak. Nefsine hakim değilse oruç tutmasın.
20 YorumlaYeni din kapitalizm de ticarette günah yoktur u empoze eder bilinç altına
Dolayısıyla küresel kapitalist dünyada sen günahkar değilsin gerisi sen ve Allah arasında00 Yorumla
+1 yılEvde yiyeceksin sonuçta o da bir ihtiyaç. Millet dışarıda çekinmeden sıkılmadan yiyorlar. Ne iince düşünmüşsün öyle taktir ettim seni. Afiyet olsun bir şey olmaz şöyle siparişini
02 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- +1 yıl
Valla helal olsun bu naif düşünceli hanimi tanımak isterdim:)
+1 yılYa şu suçlu hissetmeleriniz bitmeyecek demi eve temizlikçi çağırırsın mahçup olmamak için önden kenin temizlersin filan ahh güzel ülkemin güzel insanları
00 Yorumla
+1 yılHerkesin sevabı günahı kendine göstere göstere yapmak doğru değil elbette de sende böyle bir şey yok ki ayrıca belki kendine almıyorsun. Düşünme boş ver
00 YorumlaHayır, hiç de değil. O lokantalar para kazanmak için insan bekliyorlar çok iyi yapmışsın. Kimsenin orucunu etkilemez senin yemek yemen rahat ol.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
çoğunluk oruç mu?😅 Bunu nerden ölçtün de. Belki gerçek bir ölçüm olsaydı yüzde 50'yi bulacağından ciddi şüpheliyim😅
14 YorumlaBu kadar düşünceli olman çok güzel ama tutan var tutmayan var kimse bişey diyemez ki?
12 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum sorumlu hissettim bir an
Gizli Üye(25-29)+1 yılHasta olabilirsin, hamile olabilirsin, gayrimüslim olabilirsin, o gün herhangi özel bir gün olabilir. Sonuçta onlar sipariş alıyor ve getiriyor. Kendini kötü hissetme
20 Yorumla
+1 yılHyr normal bırsey bu, evıne mı ıs yerine mı sıparıs verdin
20 Yorumla
+1 yılSipariş vermenin nesi ayıp olsun ki insanların gözüne sokarak yemek yemek ayıp bence sadece
20 Yorumla
+1 yılGayet normal bir durum sonuçta herkes aynı kaderi paylaşmıyor karşı taraf ise zaten parasıyla çalışıyor
00 Yorumla
+1 yılIster tutarsın ister tutmasın seninle Allahın arasında ki konu kul kulluğunu bilsin vardır elbette bir sebebi tutamadın o da Allahla senin aranda
00 Yorumla
+1 yılodanda yersin olur biter suçlu hissetme bende kan hastalığı var mesela oruç tutamıyorum ben yemek yiyeceğim zaman ramazan ayında odada yiyorum
00 Yorumla
+1 yıltam tersine saygı ifadesidir... sokakta şapıdata şapırdata yemiyorsun da evine veya işyerine istiyorsun
00 YorumlaDinlerde saygı vardır. Saygı çerçevesi içinde istersen günahkar ol, kimseyi ilgilendirmez. Yeter ki saygı olsun.
00 Yorumla
+1 yılAllahım günahların en büyüğü... Oruç ya da herhangi bir ibadet kişiseldir ve kimse seni sorgulayamaz.
00 Yorumla
+1 yılHayır bu kimseyi ilgilendirmez ama insanların gözleri önünde yememe nezaketi gösterirseniz iyi olur
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten o apayrı bir şey
+1 yılherkes oruç tutmak zorunda değil gayet normal bir şey kimsenin bişey demeye hakkı da yok
10 YorumlaHayır değil. Bende regl olduğum için tutamıyorum dışarıdan yemek söylüyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır değil disari yemeğe cikaranda var bence aynı hesap hasta olabilirsin çalışan biri olabilirsin yani her şey olabilir ama dışarı yemeğe çıkarmak ile aynı hesap bence
00 Yorumla
+1 yılİyi olmadığını dile getirmişsin bunda kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum
00 YorumlaEn azından böyle bir duygu hissediyor olduğun için şükret çünkü kimsenin artık umrunda değil
00 Yorumla
+1 yılYemek siparişini de gizli olarak mı verdin naptın :D
00 Yorumla
+1 yılE bu hizmet hala sunuluyor mu?
Sunuluyor?
Yani bir sakıncası yok bence.00 Yorumla
+1 yılBu zorunlu bir şey değil kötü hissetmene gerek yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTroll müsünüz acaba insanları kışkırtmak için falan mı niye ayıp olsun kim ne bilecek senin neden oruç tutmadığını herkes işine baksın
04 Yorumla
Soran+1 yılGetiren kurye oructu sanırım ondan dolayı suçlu hissettim bunun trolle ne alakası var?
- +1 yıl
Trolle ne alakası var bu sorunun sadece millet oruç olduğu için canlarını çektirir miyim diye düşünüp sipariş verim mi diye Düşünmüş. Ya sen troll kelimesinin anlamını bilmiyorsun ya da önüne geçer her şey troll yazıyorsun
Cevap sahibi+1 yılSadece troll olup olmadığını merak ettim hepsi bu. Çekinmiş olman problem değil zaten. Bazen dini veya siyasi konularda aşırı kutuplaşma oluyor ondan sordum
Soran+1 yılAnladım
+1 yılNiye kötü olsun? Sana yemeği getiren de gönderen de senin sayende para kazanıyor.😂
00 YorumlaEvet değil ama iftara doğru kimse yemek siparişi vermezse onlar da kendi iftarini yapar
00 Yorumla
+1 yılHayır oruç tutanlar artık azınlıkta. Bu sıcakta tutulmuyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Antalya çok sıcak
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen oruçtan muhafım hastalığım yüzünden. Yemek yapamayacak kadar yorgun olduğumda taş mı yiyeceğim? Yemek siparişi vermek çok doğal. Bunu ayıplayan kendi günahlarına baksın önce
00 YorumlaMazeretin varsa tutmayabilirsin tabiki. Bunun ayıbı da yok günahı da yok.
00 YorumlaEvet kötü bir şey
tutmasan bile belli etmeyeceksin00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne zamandan beri dinde zorlama olmuş niye ayıp olsun? Binlerce aç çocuk sokaklarda dilenirken haram yiyenler arabasının üst modelini düşünenler çocuğuna haram yedirenler ayıpçıdır asıl
00 Yorumla
+1 yılYiyeceksen ha kendin yapmışsın ha dışardan istemişsin ne fark eder
00 Yorumla
+1 yılTek sipariş veren sen değildirsin emin ol o kadar kişi sipariş veriyor ki alışmıştır çalışanlar
00 YorumlaNeden kötü olsun Türkiye'nin yarısı tutmuyordur kesin
00 YorumlaBen hergün dışardan söylüyorum kimsedende gram utanmıyorum valla
00 YorumlaYoo tutnak zorunda değilsin kime ne sanaa neee sen orucu onlara tutuyosun
00 Yorumla
+1 yılAlt tarafı birkaç saat aç kalacaklar ömür boyu aç kalsalar belki ben de biraz özen gösterirdim ama 5-10 saat aç kalmayı bu kadar dramatize etmeye gerek yok ben böyle konularda hiç kendimi kötü hissetmem
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer gün olan bir şey değilse bir defaya mahsus bir şey olmaz. Aile bireylerinin düşüncesi nasıl olmuştur onu bilemeyiz
00 Yorumla
+1 yılHayır normal yaşama devam eder gibi yaşamalı oruç olan insanlar da şöyle düşün önemli olan aç insanları anlamak ise geri kalan 11 ayda nasıl yemek yeniyor ve gerçek aç insanlar görüyorsa buda saygı duyulacak bir durum
00 YorumlaYoo hiç de kötü bişey değil sonuçta dışarda ulu orta yemiyosun ki ben onlara bile kızmıyorum kimsenin hayatını bilmiyoruz belkide tutamıyor vs vs herkes kendinden sorumlu başkalarına göre de yaşamıyoruz
00 Yorumla
+1 yılKendini suçlu hissetmene gerek yok ki. Sonuçta sadece sen değil , günde kaç kişi sipariş veriyor. Ki dışarıdaki çoğu insan yiyor emin ol takmaz kimse bunu.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamamdir teşekkür ederim.
Kimse karışamaz oruç tutma zorunluluğun yok. Yemek siparişi vermen yasak değil. Herkes herkesin kararına saygı duymak zorunda ama.
10 YorumlaSebebi önemli değil ayıp falan da değil. İsteyen oruç tutar, istemeyenbi tutmaz. İsteyen inanır, istemeyen inanmaz.
00 Yorumla
+1 yılhayır değil tabiki..
herkes oruçlu olmak zorunda da değil..00 YorumlaHayır kötü bir şey değil sonuçta kadınların özel günlerinden dolayı oruç tutma zorunluluğu yok istediğini rahatlıkla yiyip içebilirsin tabi diğer insanlarin gözü önünde olmazsa daha iyi
00 Yorumla- Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt