Oruçluyken canım hep tatlı çekiyor. Şerbetli tatlılar, sütlü tatlılar, çikolatalı tatlılar, meyve tatlıları... 🤤 Bu Ramazan'da yeni tatlı tarifleri denemek istiyorum. İftar menüsü için hangi tatlıları önerirsiniz?Şerbetli tatlı
Ramazanda hangi tatlılar yapılır? İftara hangi tatlıyı yapsam?
Ben dün güllaç yaptım çok hafif oldu 4 dilim yedim hatta.😂😂 Bugüne de kaldı. İlerleyen günlerde de yapmayı planladığım tatlılar. Şerbetli Kadayıf Muhallebili Kadayıf Magnolia Şekerpare İncirli Cevizli Muhallebili Kek. Oruçken resmen yemekten çok tatlı hayali kuruyorum.😅
İftar sofralarının olmazsa olmazı tatlı 😍 Ramazan’da yapılacak birbirinden güzel tatlı tarifleri, kendi mutfağının aşçısı cicekli_bloger’dan 🌸
Ramazan Tatlıları
Haşhaşlı Sütlü Kadayıf
Haşhaşlı Sütlü Kadayıf
Malzemeler 1 litre süt 1-1.5 su bardağı şeker 3 dolu yemek kaşığı un 2 dolu yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı haşhaş 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya Kadayıflı kısım için: 350 gr kadayıf ( hazır satılan ) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı fındık ya da ceviz 3 yemek kaşığı şeker
125 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1.5 çay bardağı irmik 1 su bardağı pudra şekeri 2 adet yumurta( bir tanesinin sarısı üstüne) 3 su bardağı un( kontrollü ) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
İçi için: 1 çay bardağı çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu
Sütlü tatlıları seviyorum sütlü tatlıların yapılması taraftarıyım. Zaten yemek yeniliyor üzerine şerbetli tatlı yemek ağır gelebilir. Yemek sonrası hafif sütlü tatlılar tercih edilebilir 🤗🎈
Bu zamana kadar hiç kilo sorunum yoktu ne halt olduysa 1 aydır böyle bir saçmalık peydah oldu o yüzden tatlı yapmiycam zaten uğraşmakta istemiyorum kafam bozuk