Selam öncelikle Allah herkesin tuttuğu orucu kabul etsin.
Sabah kardeşime aşırı sinirlenip yanlışlıkla canım dedim sonra tövbe ettim
Bozulmuş mudur
Sabah kardeşime aşırı sinirlenip yanlışlıkla canım dedim sonra tövbe ettim
Bozulmuş mudur
Oruç tutmak yalnızca aç kapmak, yemek yememek, ya da fakirlerin halinden anlamak değildir. Diline hakim olmaktır, gözüne hakim olmaktır. Bedenine hakim olmaktır. Nefsine hakim olmaktır. Bu bilinç ile oruç tutmak gerekir. Bilerek yapmadın ise orucun bozulmaz ama sakatlarsın dikkat et.
İslam inancına göre küfür ve benzeri hakaret içeren kötü sözler, kötü ahlakın göstergesidir. Bu nedenle oruçlu olana veya olmayana diye ayırmadan herkese haram kılınmıştır. Küfür ve kötü sözün oruca etkisiyle ilgili farklı yaklaşımlar mevcuttur ancak Ebu Hüreyre'den nakledildiğine göre, Resulullah bu konuyla ilgili şöyle buyurmuştur: "Yalanı ve yalana göre hareket etmeyi terk etmeyenin yemeyi içmeyi bırakmasına Allah'ın ihtiyacı yoktur." Buyurmaktadır.
Cevap
3Cevap
Orucu bozmaz yalnız duruma göre sevap derecesini düşürür. İstenilen, fayda sağlayan bir ibadet olmaktan çıkar. Bilmeden bir anlık öfkeyle söylemişsin bir şeyler hemen tövbe etmişsin. Kardeşinin de gönlünü al kırgınsa. Olayı değiştiremezsin. Ben de zaman zaman zorlanıyorum sinirlenme konusunda daha dikkatli olmamız gerekiyor. Allah yardımcınız olsun yüreğinize ferahlık ve genişlik versin.
Hayir.
canım ne alaka
Hayır ama dikkat etmek lazım tabii
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?