Ramazan'ın ilk gününe güzel bir iftar sofrasıyla başlamak istiyorum. Bu yüzden erkenden akşama ne pişirsem diye düşünmeye başladım. İlk gün için çorba, yemek, salata ve tatlı önerilerinizi bekliyorum🤩 Sizin ilk gün iftar menünüzde ne var?#iftar#ramazan#iftarmenüsü
İlk gün iftar menüsü için yardım! Orucun ilk günü ne yemek yapılır?
11 ayın sultanı Ramazan geldi hoş geldi!🤩 Ramazan ayının ilk iftar menüsü birbirinden güzel tariflerini Instagram sayfasında ve web sitesinde yüz binlerce kişiyle paylaşana sevgili mutfaksirlari hesabından💖
1. Gün İftar Menüsü
Nohutlu Terbiyeli Ispanak Çorbası
Malzemeler:
250 gr ayıklanmış yıkanmış ıspanak 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 4 su bardağı su 1 su bardağı et suyu 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı tuz
Terbiyesi için: 5 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı tepeleme un Servisi için: zeytinyağı kırmızı kırmızı pul biber kuru nane isteğe göre haşlanmış nohutTarif için tıklayın!
Nohutlu Terbiyeli Ispanak Çorbası
Pratik Tavuk Tandır
Malzemeler:5 adet kemikli ızgaralık but 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber taze kekik taze biberiye taze fesleğen kırmızı pul biberiTarif için tıklayın!
Pratik Tavuk Tandır
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler: 1 su bardağı Bizim Arpa Şehriye 1 adet rendelenmiş havuç 1 su bardağı taze bezelye 2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir) 1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Tarif için tıklayın!
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Çilekli Güllaç
Malzemeler:8 adet güllaç yufkası 6 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker ceviz içiSüslemek için:Çilekfile Antep fıstığı Tarif için tıklayın!
Çilekli Güllaç
Keyfinizin eksik olmadığı, bereketli iftar sofralarınız olsun, sevgiler❤️ #iftarmenüsü#ramazan
Valla ben yalnız olduğum için tarhana çorbası ve tereyağlı erişte tatlı olarak da dondurmalı irmik helvası yapacağım ama sen 🌸Tarhana çorbası 🌸Tereyağlı erişte🌸Köfte🌸Çoban salata🌸Dondurmalı irmik helvasıOlarak menüyü genişletebilirsin 😅
Ben bı kaç gün önceden zeytinyağlı dolma yapmıştım dolaba koymuştum onu pisiricem yaninada belki yoğurtlu dövme (yarma) çorbası yaparım biz dövme deriz. ya da ekşili köfte deriz biz yemeğimiz var onu yaparım Bu arada ekşili köfte çorba tarzı ama bizde ana yemek olarak yeniyor 🙂
Allah nr verdiyse... Ozenmeye gerek yok bu oruc meselesinin ozunde iftarda bol bol yemek yok. Biraz acligi ogrenmek var. Elinde ne varsa onu yap. Ne yaparsan yap aksam az ye ve doymadan sofradan kalk
Bizim menü tamamlandı Tarhana corbası Pırasa yemeği Bezelyeli pirinç pilavi Fırında tavuk baget Salata (marul, havuc, kırmızı lahana) yogurt. ALLAH bereket versin
Orucun ilk gününde işteyim. Eve gittiğim zaman ezana kadar kitap okumayı düşünüyorum. Daha sonrasında akşam namazı akabinde teravih namazına gideceğim. Allah herkesin orucunu kabul eylesin.
Mercimek domates tel şehriye tavuk çorbalarindan bir tanesi olabilir sonrasında güzel bir sebze yemeği beyaz et ya da kırmızı et bol yeşillikli salata tatlı olarak hafif sütlü bir tatlı güzel olur
Allah kabul etsin 🙏 Tarhana ya da yogurt corbasi baslangic olabilir. Fazla sebze yenecegini sanmiyorum ama bkr sebze ya da barbunya Et kofte ya da sebzeli bir et İzmir kofte gibi Pilav Hosaf ya da tatli. Ama ben sahsen corba kahvaltilik pide ve cay tercih ederdim. 😇
Kırmızı et varsa kavurma ya da patatesle beraber fırına atmak güzel oluyor soğanı bol olmalı pişmiş soğanı çok severim mükemmel oluyor. Pilav ve magnolia
Bence bu olayı fazla abartıyorsunuz. İftarınıza çok önem vermeyin. Yemeğe başlamadan duanızı edin. Çok inançlı bir insan değilim ama bana böylesine büyük, birlik beraberlik gününde fazla gereksiz hareket gibi geliyor.
sonucta tüm gün Allah rizasi icin bisey yenmiyor ve tüm gün zaten ibadetle geciyo insan ilk günün sevincini ve diger günlerinde sevincini ayri yasiyo o yüzdende özenerek yapiyo yemekleri. tabiki yemekden önce ve sonra dua edilmeli
Annem bu akşam misafir alıcak onun için Çöp şiş tavuk Börek Mantar çorbası Patlıcan mezesi Havuç mezesi Muhallebi Kadayıf tatlısı yapmış 😅 Alın burdan menüyü muhteşem bir menü oldu😅