Ramazan geldi hoş geldi. Daha güzel bir ay olabilir mi? Bence olamaz. Benim için ramazan demek tatlı demek. Ramazanın tatlısı bence baklava. Sizin favori ramazan tatlınız hangisi?
Ramazan ayının tatlısı o muhteşem süt kıvamı ile tabiki güllaç🥰 Uzun süre açlıktan sonra yenen yemeğin üzerine şerbetli ağır tatlılar tercih etmem. Güllaç kadar hafif bir tatlı her zaman favorimdir Ramazan ‘da. Diğerlerini sonra yesem de olur. Ama güllaç dokusu ve tadıyla bu aya imzasını atıyor bence.
Bütün tatlılar başımın tacı ama özellikle Ramazan’da canım daha çok künefe çekiyor. Allahtan ki künefenin hakkıyla yapılıp yenilebildiği bir şehirde yaşıyorum. Ya da belki bu nedenle daha çok bu tatlıyı seviyorum. 😊
Ramazan ayında sofranaların vazgeçilmez tatlılardan biri güllaç. ... MİDE YORMUYOR Pide ve hurma gibi Ramazan ayı ile özdeşleşen güllaç tatlısı; ilk olarak Osmanlı saraylarında iftar yapan şehzadelerin midesini yormamak için yapılır.
Açık ara güllaç... Daha yeni bitti evde yaptığım. Yine yapacağım. Ama şekeri ambalajda olan tarife göre koymayın derim. 1250 gram şeker yazıyordu tarifte ben yarısını koydum ve tadı gayet iyi oldu.
G seçtim çünkü ayın yıldızı bunlar olmamalıydı görünüşten hepsi ağır tatlılara benziyorlar ismini unuttupum kekimsi tatlı sanırım o da şerbet dökülüyordu üzerine ramazan ayı ağır tatlılar yemek vücud için zararlı hafit tatlılardan biriz bence ramazan ayının yıldızı olmalı
Aşk ile tepsi gövdesine kat kat serilir Aralarda sütlü şeker verilir Ceviz deryasına gömülür Meyve şekerleriyle süslenir... Hayatımın anlamı güllaç desem size.
Ramazan iftarında yenilecek tatlılar arasında güllaç iyi bir tercihdir. Tabi bunun yanında kakaolu puding de tercihlerim arasındadır. Bu arada blog içeriklerim için makaleyazan1@blogspot. com adresine bakabilirsiniz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
ramazan ayının en güzel tatlısı ZAM'dır. Yılın en zam'lı ve pahalı-fahiş ayı olur türkiyede.