Ramazan imsakiyeleri neden farklıdır, niye hepsi aynı değil?

Burada 1983 sonrasında Ankara'da imsak da 20 dakika farklılık oluyor dünyanın dönüşü değişmedi diyanet işleri başkanlığının buna adam akıllı açıklaması dahi yok

Bugün ülkemizde, iki çeşit imsakiye dağıtılmaktadır. Bir kısmı, yüz senedir kullanılmakta olup, doğruluğunda en ufak bir şüphe, tereddüt hasıl olmamış namaz vakitleri cetvelini aynen muhafaza eden takvimler; bir kısmı da, 1983'ten sonra, çok oruç tutuyoruz diyenleri susturmak gayesiyle, imsak vaktini uzatan takvimlerdir.

1983 yılından önce bütün takvimler aynı idi. Fakat 1983'ten itibaren Diyanet İşleri temkin vakitlerini kaldırdığından, böyle farklı iki durum ortaya çıkmıştır. 1983 tarihinden önceki takvimlerin yanlış olmadığını herkes kabul etmektedir. Bu hususta bir ihtilaf yoktur. Nitekim, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 30 Mart 1988 tarih ve 234-497 sayılı müftülüklere gönderdiği tamimde şöyle denilmektedir:
(1983 öncesi takvim ile yeni uygulama arasında sadece temkin farkı bulunmaktadır. Buna göre 1983 öncesindeki uygulama yanlış değildir.)

Türkiye Takvimi ve Fazilet takvimi ile diğer bazı takvimler, doğruluğunda ittifak olan 1983 öncesine göre hazırlanmaktadır. Diyanetin tamiminde bildirdiği gibi, 1983 yılından önceki uygulamaya göre hazırlanan takvimler ile bu takvimlere dayanılarak hazırlanan Ramazan imsakiyeleri yanlış değil, sadece temkinlidir.

Yani diyanet işleri başkanlığı 1983 yılından itibaren vakitleri değiştirdi ihtiyatlı olalım.

Ben bulunduğum il de bu takvime göre hareket ediyorum sizlere de tavsiye ediyorum.

http://www.namazvakti.com

04 Mayıs 2020 pazartesi saat 04.36
Güncellemeler
+1 yıl
Vebali diyanet işleri başkanlığının üstüne diyenler olabilir ama doğrusunu araştırma ve tedbirli olmak bizim elimizde diyanet bile bu vakitlerin doğru olduğunu kabul ediyor ama neden değişiklik yapıldığına dair net bir açıklama Yok. Bu yüzden 17 saat oruç tutuyoruz temkinli olalım
Güncellemeler
+1 yıl
Ben burada güneş vakti girip ortalık aydınlık olana kadar demiyorum o hiç doğru değil eğer siz Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed döneminde yok Kur'an derseniz Kuran'dan kafamıza göre hüküm çıkarmak doğru değil. Benim demek istediğim neden 1983 yılına kadar aynıydı değişti temkinli olalım diyorum güneşe kadar yiyin demiyorum..