Detay soru yukarda☝️
Iftar sahur farketmez her yemek uyar bana sebze, et ve hamur işleri favorim fakat sahur daha önemli benim icin Allah ne verdiyse 😂peki sizler nasil besleniyorsunuz iftar ve sahurda?
Akşamınız hayr olsun bu arada KS ailem🤗

Detay soru yukarda☝️
Iftar sahur farketmez her yemek uyar bana sebze, et ve hamur işleri favorim fakat sahur daha önemli benim icin Allah ne verdiyse 😂peki sizler nasil besleniyorsunuz iftar ve sahurda?
Akşamınız hayr olsun bu arada KS ailem🤗

Bizde annem ve babam gözleride aç bir hale geliyor ve çok çeşit ağır yemekler ve tatlıya yöneliyorlar ama ben hafif yemeklerden yanayım oldukça hafif besleniyorum. Tatlı ve ekmekte yemeden softadan kalkıyorum. Örneğin bugün menümde çorba salata ve yoğurt üçlüsü ardı sadece.
Aslinda iftar icin ideal bir menu olmuş 🙂
Ben sahur içinde benzer hafif menüleri tercih ediyorum
İftar normal akşam yemekleri oluyor, sahurda ise kahvaltılık şeyler yemek istiyorum. Kahvaltı gıdaları çok hoşuma gidiyor 😅 süzme peynir, zeytin, karışık ve üstüne sürülmüş tereyağı, sucuklu yumurta, börekler, sahanda yumurta, patates kızartması, patates haşlaması, sosis, ocakta siyah aparat ile biber ızgara 😅😅😅😂😂
Soğan ekmek
🤗🤗🤗🤗
İftarda çorba, yoğurt ya da salata olmasına dikkat ediyorum. Yanina genelde sebze yemeği ya da et, tavuk, balık vs tercih ediyorum. Sahurda da kahvaltı. Olmazsa olmazim yumurta.
Ayni ben ya iste bu 🤗
Yumurta 🥚
Cevap
55Cevap
Peynir yumurta ikilisi ve yoğurt. Bu üçlü çok güçlü. Bende aşırı protein ağırlıklı besleniyorum. Bunun yanında 1 dilim ekmek de yiyiyorum tabi.
Sahura kalkmiyorum. Iftarda da genelde et ve sebze ağırlıklı yemekler oluyor.
Sahursuz tutamam ben ya sen nasil başarıyorsun 🙄
Sahur da kahvaltılık oluyor, iftar da ise patates tavası, dolma, nohutlu pilav..
Ohhh aciktim yine ne guzel saydin 😅😅😅
Ayy ne guzel olurdu cok tesekkur ederim ama söylemen yeter bugun benim icinde yersin yemis kadar olurum ❤️❤️❤️😅🤗
İnsanı acıktıracak
Yemeği ve sahuru ben hazırlarlarsam bir tık daha hafif sağlıklı, annem hazırlarsa sorma girsin😐
Annecigin tam benim kafadan öpüyorum ellerinden 😂🤗
Ahahah canımsın sağolasın🌸
Kahvaltılık ve çorba salata diye özetleyebilirim bir de çay kahve ve tabi ki su...
Kahve neden
İftar annem ne yaparsa onu yiyorum, sahur içinde bir gün kahvaltılık ile bir tabak hazırlarken diğer gün akşam yemeği benzeri sahura uygun bir tabak hazırlıyorum
Sahurda genelde su içer uyurum akşam da çorba salata yoğurt
Ben ölürdüm heralde boyle beslensem ramazanda 😅
benim midem geç uyanıyor sadece su içsem yetiyor akşamda suya saldırınca açlık kalmıyor 😂
Yani evet bir cok arkadaşımda boyle söylüyor ama ben yapamam ya😅
Çok ağır yemekler yemiyorum özellikle yağlı yemekler tabi ama genelde hafif şeyler tüketmeye çalışsam da nefsime söz geçirmek üçüncü cihan harbi gibi bişey kiloda almak istemiyorum bakalım nasıl olucak Allah şimdiden tutulan oruçları kabul etsin :)
Sahur; yumurta haşlama, peynir, çorba, çay
İftar;Çorba, pilav, tatlı, çay
Corba salatayla doydugum icin gerisini gözüm görmüyor
Sebze agirlikli az et ve az ekmek olan seyler tuketiyorum
Bir kase çorba sonra bir tabak ana yemek bu kadar yanında salata varsa salata da tüketirim
Salata ve yeşillik, süt ürünleri, yumurta, sebze yemekleri genelde
Sahurda kahvaltı ve tost gözleme. İftara inan çorba yetiyor
Hafif şeyler yiyorum. Yağlı, hamurisi vs yemek gün içinde bana sıkıntı veriyor. Yaşadığım şehrin hamurisi yemekleri meşhur.. bizimkiler yerler ama ben yiyemiyorum.
İftar- çorba ve sebze yemeği.
Sahur- haşlanmış yumurta ve kahvaltılıklar.
İftarda pek yiyemiyorum, sahurda yiyorum daha çok sanırım.
İftarda olmazsa olmazım çorba ondan sonra genelde et sahurda çok hafif çay yumurta az tuzlu peynir
Yalniz yaşadığım için secim yapmam fazla allah ne verdiyse o gün ne hazırladıysam yerim yapacak bisey yok çünkü
Sahurda hafif kahvaltı..
iftarda önce çorba sonra baklagil ağırlıklı yemekleri tercih ederim.. Hamur işi ağır geliyor yemiyorum.. Şişmanlamak da istemiyorum..
İftardan iftara yiyorum... Sahur yok... Et ve salata önemli...
Genelde etli bir sebze yemeği yanına pilav, sonra cacık bazende hoşaf
iftar vaktinde hafif yemekler
sahur vaktinde kahvaktı
İftarda az çorba, sulu yemek, tatlı sahurda zeytin, yumurta, peynir
Daha çok kahvaltı türünde yiyecekler yiyorum yumurta peynir gibi.
Sahur kahvaltılık iftarda dah çok etli yemek proteini fazla olan :)
Sahurda peynir zeytin yumurta ton balığı çay ve maden suyu..
İftar da çorba salata tavuk
Genelde dikkat ediyorum gündüz egzersiz yapıyorum iftarda 1 kase çorba 3 4 saat sonra tarçınlı elma sahurda da kahvaltılık
Genelde kahvaltılık ya da hamur işi borek siplek filan
annemin elinin ayar yok herşeyden bol yapıyor çok şükür 😊
En sevdigim bir gün benide misafir etsin anneniz 😊
üzgünüm ne diyeceğimi bilemedim..
Neden ki 😅
öyle işte
Kuru çeşitlere bide bolca su tıkamasından çok doyurucu oluyor 👍🏻
Kuru çeşit ne mesela
İftarda çorba makarna veya pilav. Sahurda peynirli yumurta veya tost.
İftarda ne yendiysek da burada aynısını koyduk
Dazlalıktan kahvaltı çeşitleri de vardı
Adamsınız👍😂
Sahurda daha hafif kahvaltı tarzında iftarda daha ağır zeytinyağlı yemekler falan 😋
Her besin ögesinden bulunacak şekilde iftar yapıyoruz , sahurda ise daha fresh , yakmayan, susatmayan yiyecekler
Sahurda tok tutacak şeyler yiyorum ve bol su içiyorumIftardada allah ne verdiğise yiyiyorum
Sahurda peynir ve hurma olmazsa olmaz gerisi teferruat 😂
Sahurda kahvaltı yapıyoruz, iftarda ise yemek bazen kahvaltı. Bu Ramazan çok farklı geçiyor.
Protein beslenirim genel olarak.
Sahur kahvaltı iftar ne bulursam
Susatmayacak hafif şeyler
İftarda zeytinyağlı sahurda kahvaltı tarzı
Diyetteyim, yoğurt yiyorum
Sahurda kahvaltı iftarda çorba içiyorum genelde
Kilo sorunu var sanki
Yoo iştahim yok sadece
Pek bir şey yiyemiyorum iftardan sonra
Çorba severim fazlasıyla çorbaya ağırlık veririm
Sahur yumurta - iftar çorba ve kizartma
Daha çok çorba çeşitleri
Etli yemek genellikle sahurda hafif kahvaltılık çorba bazen
şöyle bir sofraya hayır demezdim. kadinkadin. net/.../... agliga-faydalari-neler-0. jpg
yumurta peynir az yesende tok tutar akşam yemek vs
Kafama ne eserse onu yapıp yiyorum
Müsli yoğurt ve biraz kahvaltı alabildiğince su :)
Ruh halime göre değişiyor..
Sahurda yumurta ama iftarda allah ne verdiyse
Protein ağırlıklı yiyorum
İftarda çorbaya, sahurda zeytine.
Yani sofrada ne varsa ağirlik verdiğim bir sey yok
Yemekte ne varsa onu yiyorum
Peynire abaniyorum. 😎
Her şeyi yiyorum valla.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?