Ramazan davulcuları sizce gerekli mi? Sahura ramazan davulcusu mu kaldırıyor sizi yoksa telefon alarmı mı?

Ramazan davulcuları sizce gerekli mi? Sahura ramazan davulcusu mu kaldırıyor sizi yoksa telefon alarmı mı?
Bence gereksiz. Ben 94 yılında doğdum. O zamandan bu zamana kadar da hiç ramazan davuluyla kalktığımı bilmiyorum. Ya uyumam sahuru beklerim ya da uyusam bile telefonuma alarm kurarım beni kaldırır. Kadının attığı tweet çok doğru bence. O kadar ev var zaten hiçbirinin ışığı kapalı olmuyor sahura kadar. İnsanlar yine uyanık yani. Ama bebeği olanlar, yaşlı olup hasta olanlar rahatsız oluyor. Tutmak istemeyen adam var ona da haksızlık oluyor. Ben oruç tutuyorum 30 gün olmasa da evet tutuyorum. Ama ramazan davulu çok saçma yani. Şimdi bir iddia daha atacağım ortaya linç yiyeceğim. Ama bu dediğime katılmayanlara bir muhalefetim olmaz. Şöyle ki aslında camilerden de 5 vakit ezan okunması saçma. Telefona bir uygulama indirdim. Senin yerini buluyor. Namaz zamanı gelince de telefon alarmı ezan sesi oluyor. Yani böyle uygulamalardan dolayı camide 5 vakit ezan okumak da saçma olabilir. Telefonu olmayanlar desen Türkiyede dedelerin bile telefonu var ve onlar da alarm kuruyor. Ama yaşlılar için problem olabilir 5 vakit ezan okunmaması. Ama biz teknolojinin ine doğmuş nesiller yaşlanınca emin olun camide 5 vakit ezan okunmasına da Ramazan davuluna da zerre ihtiyaç duymayacağız.
Ramazan davulu şart ben hep ramazan davuluyla uyanırım bizim evde elektrik yok çalar saat yok telefon yok alarm yok.
Ramazan davulu olmasa da olur. Sonuçta telefon alarmı çalar saat diye bir şey var. Ben hiç ramazan davulu ile kalkmadım sahura.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Bana Mekkeli müşrikmişim gibi yaklaşmayın. Detayı okuyun aklınızda anlayın başka bir tarafınızla değil. Ben teknoloji içine doğmuş nesil için gereksiz ve gelecekte daha da gereksiz olacak hatta ezan bile gelecek nesil için gereksiz olacak ama bugünün yaşlıları hala daha ezana ihtiyaç duyuyor ramazan davuluna ihtiyaç duyabiliyor diyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Siz gelenek diyorsunuz da gelenekler se zamanın şartlarına göre değişmeli revize edilmeli. Mesela Karagöz Hacivat yok hiçbir yerde. Ben ramazan davulu yerine Karagöz Hacivatı bir gelenek olarak görür. Bugün de oynanmasını isterdim. Eskiden sanatçılar padişah ve devlet adamlarını karagöz hacivatla eleştirebilirmiş bir şikayetini iğneli güldürü ile anlatırmış.