+1 yılOruç tutmayanı ve tutamayanları var, insanların hastlaları bebekleri var, bu kültür artık kaldırılmalı çünkü davulcular gürültüden başka bir şey yapmıyorlar, insanların çoğu zaten davula bile gerek kalmadan sahur için uyanıyorlar.
142 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
- +1 yıl
En iyi görüş için teşekkürler.
En İyi Cevaplar
+1 yılMilletin kafasının içine eden saçma salak bir adet !
111 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler !
+1 yılRamazan davulcularının dolaşması oldukça geleneksel ve hoş bir hava veriyor bu aya fakat kapı kapı dolaşıp apartman içinde davul çalarak bahşiş alma çabaları rahatsız edici.
72 Yorumla
Soran+1 yılEvet kesinlikle katılıyorum maalesef bunu fazlasıyla yapanlar var , yorumunuz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılÇok saçma birşey bu belki oruç tutmayan da var
102 Yorumla
Soran+1 yılGörende sanacak davulsuz oruç tutulmuyor 😀Bizim millet bu konu da çok duygusal yaklaşıyor olayı farklı yöne çekiyor
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
+1 yılGereksiz. Ben senin davul sesinle uyanmak zorunda mıyım? sen olmadan uyanamayacak mıyım? Saçma... Herkes de oruç tutmuyor. Herkes ona para vermek zorunda değil. Kapı kapı dolaşmalarından da nefret ediyorum.
Eskiden böyle bir gelenek olabilir ama artık eskisi gibi değil günümüz. Fırsattan istifade para almak için davulcu kılığına giren bile var. Ben apartmanımda davulcu kılığında dilenci görmek istemiyorum.169 Yorumla
Soran+1 yılİşte maalesef bunu anlayamıyorum işin içine korsan davulcular da girince bitmiyor bu ses :)
Soran+1 yıl@_stalker_ 15-20 TL diyerek karşınız da ki kişiyi rencide edecek davranışlar da bulununca elinize ne geçiyor okey olay para değil de farzet ki parası yok onun vurguladığı para değil zorlama bunu yapanları görmüyor musunuz? Lütfen yapmayın kırıcı olmayn..
- +1 yıl
Oku bakalım yazanları kimin dedikleri daha rencide edici? Ben olanları söylüyorum. Örnek olarak miktar söylemem onun "fırsattan istifade edip davulcu kılığına girenler var" demesinin yanında birşey değil. Onun davulcu kılığında "dilenci" görmek istemiyorum demesinin yanında miktar söylemem hiç mi hiç rencide edici değil 😉
Soran+1 yıl@_stalker_ ama şunu vurguluyor bu işi resmi yapanlar dışında kaçak yapanlar a dilenci kelimesini vurguluyor yoksa gidip helaliyle yapana demiyor ki hak veririsin gerçekten çok korsan var ilerleyen zamanlarda haberler de görursun ben olayi tatliliga bağlamak için elimden geleni yaptım herkesin görüşüne de saygı çerçevesinde yorum bırakıyorum.
Soran+1 yıl@_stalker_ orada da hak kaybı var sonuçta biri diğerinin ekmeğini çalıyor. oda hırsızlık
- +1 yıl
@_stalker_ senin gibi her kapıdaki enayiden 15 20 tl toplasa 11 ay çalışmasına gerek kalmaz sende sürün 12 ay el kapılarında 3 kuruş için
+1 yılBunu gelenek diye savunanların zerre kadar kendi geleneklerine saygısının olduğunu düşünmüyorum.
Çünkü davulcu geleneğinde mani falan vardı eskiden, şimdi eline davul alan belediyeden izni alıyor, milletten para toplamak için dandundndan rastgele davul çalııyor.
Ben niye 21. yüzyılda bir takım kekolar sabah uyanacak diye rahatsız ediliyorum? Apartmanın içine girip orada davul çalan ve yankı ile koca apartmanı ayağa kaldıran orspuçocukları bile var bunların içinde.81 Yorumla
Soran+1 yılYa tek davul olsa gene iyi araba alarm sesi mi desen kopek sesimi desen arada küfür eden insan sesimi desen :)
Bu bizim geleneğimiz sonuçta. Rahatsız olanlar yüzünden rahatsız olmayanların suçu ne. Ben seviyorum. Sırf davulun sesine kalkıyorum o da olmasa oruçları kaçırırdım. bebeği olan var demişsin, benim ailem, küçükken beni ve kardeşimi alır sokağa çıkartırlardı davulcu geldiğinde bütün sokak ayakta olurdu, yani bizim için Bayram gelmiş gibi olurdu. Insanların inançlarına ve adetlerine saygı duyun lütfen. Hep biz saygı duya duya kaybettik zaten çoğu adetlerimizi
1329 Yorumla
Soran+1 yılİşte olay sadece davulla bitmiyor o adam davula vurduğu zaman çalan araba alarmları susmak bilmiyor bakın eski gelenek diyorsunuz o zamanın şartlarıyla bu zamanın şartları arasında bile uçurum var
Soran+1 yılBen ona da razıyım :)
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Düzgün konuşmayı öğren önce sen, memnun değilsen hava alanına git mk zorla tutuyoruz sanki. Hangi yüzyılda olduğumuzun bir anlamı yok, geleneklerimiz soyumuz tükenene kadar devam edecek. Dinde yeri yoksa dinde yasak da yok buna ait. Siz başka milletlerden kültürlerini alırken iyi biz kendi kültürümüzü geleneğimizi uygularken kötü olur zaten. Saygı duyulacaksa sizinde saygı duymanız gerekir tek taraflı olmaz bu işler
- +1 yıl
Hiçbir kültür insanların huzurunu kaçırma hakkı vermez size.
Bu bizim kültürümüz de değil. Çok kültürüne sadiksan çadırda yaşayıp kimiz iç. Kültür sabit bir şey değil. Zamanında bir yöntem olarak uygulanmış, günümüzde yeri olmayan arkaik bir uygulamayı sırf mikinzin keyfi öyle istiyor diye insanlara dayatamazsiniz.
Kendisinin insanların evinde huzurla uyuma hakkına bile saygısı yok. Gelmiş saygı bekliyor.
bir kurtulamadı şu ülke sizin leş zihniyetinizden. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Allah kimseye ters akıl vermesin zor. Ne anlatsan boşuna anlamayacak bir zihniyet olduktan sonra karşında. Suyun üzerinde yürümek kadar zor
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok hay agzini opeyim oyle guzel konustun ki icimin yaglari eridi
- +1 yıl
Mantıksız şeyleri savunup, insanlar mantıksızlığını vurgulayınca 'Ay bunlara da ne anlatsan anlamıyorlar' moduna girmek.
Siz niye böylesiniz yahu?
Bir gün davulcunun teki bir mahallede bir araba dayak yiyecek, yakındır. İlla birilerinin nevri dönecek anca o zaman tartışılacak şunun gereksizliği.
Üç beş genç müzik açarak geceleyip sokaktan geçse küfredecek tipler insanların zorla rahatsız edilmesini kültür olarak belleyip herkesin kabul etmesini bekliyor. Bir de millet bunların keyfine göre evini falan taşıyacakmış.
Derdiniz kültür falan da değil. Derdiniz 'Bu davulcular bizi temsil ediyor, bize yakın, buraların bizim çöplüğümüz olduğu imajı korunsun, mikmişim insanların uykusunu zaten ramazanda oruç da tutmaları lazım, yatıyorlar'
Dindar insan ahlaksızlığı diye bir şey kesinkes var. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok davulcunun suçu ne kardeşim herkes ekmeğinin peşinde, biz küfür ediyoruz en azından siz gibi müdahale etmiyoruz hayatlarınıza. Yakındır birbirimize gireceğimiz günler.
- +1 yıl
Oha yahu, bana ne lan herifin ekmeğinden, ben mesela para kazanmak için kafama göre insanları rahatsız edebilir miyim?
Ulan savunduğun şey insanların hayatına müdahale, ben insanların hayatına müdahale edilmesine karşı çıkıyorum, siz bu zekayla bir yere giremezsiniz merak etmeiyn. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Kardeşim ben kendi çalar saatimden memnunum. Memnun olmayan, görevlilere söylesin sizin mahalleye uğramasın. Sırf sizin rahatınız yüzünden memnun olanlarda mağdur olmak zorunda değil
- +1 yıl
'Ben memnunum, karşı taraf rahatsız oluyorsa ve aslında rahatsızlıkları geçerli sebeplere dayanıyorsa bu önemli değil, insanların hakkını araması benim içim mağduriyet. 21. yüzyılda evimde çalar saat bulundurmak zorunda değilim, dan dan dan ritim tutturmayı bile beceremeyen barzolar herkesin kafasını şişirmeli çünkü ben böyle istiyorum'
İşte buna biz lümpenlik diyoruz, şehirlileşememiş, kendini köyde zanneden insanlar ülkenin genel bir sorunu. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Şehirleşememiş derken ve köydeki insanları ezik düşürmeye çalışan bir zihniyet kendi ileri zekalı sanıyorsunuz. Istemiyorsan yetkililere seslen bana seslenmekle çözüm bulamazsın
- +1 yıl
Köylülük, köyde süper bir şeydir.
Şehirli adam nasıl köyde mal gibi kalıyorsa ve bir boktan anlamıyorsa, aynısı köylünün şehirdeki durumunda geçerlidir.
'Yetkililere seslen' diyorsun, burada mesele yetkililer falan değil, gayet insanlara rahatsızlık veren bir şeyi 'Benim hoşuma gidiyor' diye normalleştirip buna karşı çıkanları abuk subuk şekilde itham etmen. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Iyi de bu normal bişey zaten, insanların hoşuna gidebilir. Ben ithamda bulunmadım, bu görüş benim görüşüm sonuçta. Soru sormuş arkadaş ve buna doğal olarak cevap vermem benim doğal hakkım, sen ayrıca gelip benim yorumumu kötülüyorsun. Biz burda düşüncelerimizi yazıyoruz. Sen istemiyor olabilirsin ama isteyenlere de bu şekilde karşı çıkman doğru değil
- +1 yıl
Tekrar ediyorum, sikerler' görüşünü. Görüşün tutarlı olmak ve asgari ortak yaşam prensiplerine uymak zorundadır.
İşte bunlar hep vatandaşlık, sehirlilik bilincini çocukluktan edinmemektenr oluyor - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Ortak yaşam planı sadece sizleri korumak için yapılıyor galiba, biz de bu vatanın evladıysak saygı duymak zorundasınız.
- +1 yıl
Bunun vatandaşlık hakkıyla alakası yok. Her zamanki mağduriyet aglakligi is yüzünden insanlar tilt oluyor size. Bu sefer de ayrimciliktan şikayet ediyorsunuz.
Kimseye saygın yok, bebeğini uyutup yatmış bir anneye, küçük çocuklara, sabah erken kalkıp işe gidecek insanların hiçbir hakkına saygın yok.
Ama birisi ramazan davulu haklı gerekçelere kaldırılsın dendi miydi saygısız oluyor.
Bunun adı köylü kurnazlığı ve çirkefliktir. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Geleneklerimizden bir davul kaldı ona da bir rahat vermiyorsunuz. Görende her zaman oluyor sanar. Topu topu bir ay bu kadar mı tahammülünüz yok. Sizin derdiniz müslümanlar, onların her yaptığı size batar iyi de olsa kötü de olsa kendinize pay çıkartırsınız hemen. Başka milletlerin Bayramı'nı adetini kutluyorsun ama kendi milletine tahammülün yok. Türkiye savaşmadan işgal edilen tek ülke. Sizin sayenizde. Bir ülke savaşmadanda kazanılır örneği Türkiye
- +1 yıl
Evet yok, yok. Olmak zorunda mı? Ben kafamın siz eğleneceksiniz diye mikilmesine razı gelmek zorunda mıyım? Saygı saygı diyorsunuz, gösterdiğin tavır saygısızlığın dik alası.
'1 ay alt tarafı yaa, gecenin köyünde uyandırılıyorsun, uykun bozuluyor, moralin bozuluyor, çok mu?'
Sana ne benim neyi kutlayıp neyi kutlamadığımdan? Size mi kaldı kimin neyi kutayacağı? İsterse Çin yılbaşını kutlar insanlar. Bu ülkede Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı kutlanmıyor mu?
Dinde, kültürde ramazan davulu diye özel bir şey mi var? Kuran'da mı yazıyor 'Ey iman edenler, şüphesiz ki Ramazan Ayı'nda müminlere davul çalmakta çok sevap vardır' diye?
Adamlar zamanında davul çalarak milleti uyandırmış. Ki davul çalarak haber vermek, belli bir zamanı, bir kutlamayı, bir olayı bildirmek eskiden çok yaygındı.
Bunu dini veya kültürel bir şeymiş gibi savunmak cahillikten başka bir şey değil
Türkiye hiçbir zaman da pek dindar olmadı, Osmanlı zamanı dahil, asıl işgal eden bu dünyadan bihaber, gerici, saygısız lümpen zihniyet.
O kadar tarih ve kültürde yerleri yok ki, ramazan davulunu kimlik meselesi haline getirebiliyorlar. - +1 yıl
Ayrıca son yorumunla derdinin davul, gelenek değil, insanlara caka ve gövde gösterisi yapmak olduğu savımı da doğrulamış oldun.
Ancak işgalciler böyle art niyetli gündem yaratır. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Özgürlük varsa herkes herşeyi kutlamakta özgür, biz de ramazanı böyle kutluyoruz işinize gelirse. Işinize gelmiyorsada çok umrum da değil.
- +1 yıl
Şimdi klişe bir biçimde özgürlük başkasının özgürlüğüne müdahale edildiği yerde biter diyeceğim, anlamayacak.
Neyse, azalarak biteceksiniz, geçenlerde milli eğitimin araştırması İmam Hatiplilerden çok fazla deist çıktığını gösteriyordu, herşeyiniz elinizde kalacak.
Hani katolik hıristiyanlar gibi dünyaya bir biçimde adapte olduğunuz da yok, iki nesil sonra silineceksiniz dünyadan. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok kardeşim herkesin kendi dini kendine. Deist olduysa napalım herkes Müslüman olacak diye bişey yok. Biz doğruyu yanlışı anlattık mı anlattık, gerisi onlara kalmış. Onun dini ona benim dinim bana. Zorla müsl
- +1 yıl
Öncelikle, inandığın din kimseyi zorla müslüman yap demiyor, doğru.
Ama müslüman dinden çıkarsa tavrı hiç mi hiç öyle değil.
İkincisi, burada sizin insanlara tavrınız değil, ne kadar hızlı bir biçimde ağırlığınızı kaybettiğiniz mesele.
Aslında bununla ilgili kimi islamcı yazarların ciddi eleştirilerini de görmüştüm. Şöyle diyordu birisi:
- Resmen bilgi çağında allahın dinini gençlere iletmeyi başaramıyor, kendi gençlerimizi bile kaybediyoruz. Hepsi de müslüman tefekkürünü acıklı müzikler, günümüz gençlerine hitap etmeyen gereksiz duygusallıklar, zorlama teatralliklerle din öğretmeye çalışmamız, dünyaya entegre olmamamız yüzünden. İstediğiniz dini programı veya din tartışmasını açın, ya ne konuştuğunu bilmeyen adamların kendilerini ve dinimizi komik duruma düşüren saçmalıkları var, ya da insanı güldürecek vıcık vıcık zorlama dramatizasyon ile İslam propagandası yapmaya çalışmak.
Hani bunu ben söylemiyorum, 4 yıl kadar önce, sanırım Türkiye gazetesi veya benzeri bir oluşumun yazarı söylüyordu.
Aslında bu bayağı bildiğin sorun, çünkü bu kadar kontrolsüzce din olgusunu kaybeden nesiller dinin yerine bir şey koymayı da öğrenemediklerinden aşırı derecede yoz ve ahlaksız olurlar. - +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok Katılıyorum buna. Ama şu var Müslüman dinden çıkarsa yine kendine. Evet tavır değiştirenler var, ve insanımız din konusunda çoğunlukla bilinçsiz bende buna dahil. Teknoloji çağında olmamız dini yaymamıza bir yandan kolaylık sağlarken diğer yandan daha çok kaybediyoruz. Insanlar hangi çağda olursa olsun muhatabına dini çok iyi anlatması lazım yani bizim müslümanları kaybetmemizin sebebi anlatamamaktan kaynaklı. Sadece konuşarak insanlara bişeyler anlatamazsın, yaşam tarzı bunda çok büyük rol oynuyor. Yani istersen Prof ol din konusunda ama onu yaşamına aktarmadıktan sonra hiçbir işe yaramaz. Çoğu ebeveynler sadece Kur'an kurslarında öğrendikleri ile çocuğuna bişeyler anlatmaya çalışıyor. Teknoloji çağında yetişmiş bir gence yüzeysel anlatılırsa veya sadece anlatılırsa bizim kayıp vermemiz çok normal. Bu konuda katılıyorum ama diğer konuyu hala savunmaktayım. Ister cahil de ister yobaz. Her insan bildiklerime kendini akıllı sanar. Evet, zorundalığı yok davulculuğun ama ben davulcu sesiyle kalkıyorum oruca, annem o kadar etkili değil kaldırmakta.
- +1 yıl
Yahu 'Ben davulcuyla kalkıyorum' bir temellendirme değil.
Ayrıca öbür meselede sorun, değişen dünyaya uyan bir dini tefekkürün, İslam'ın yapısı gereği kurulamaması.
Aslında bir çeşit reforma ihtiyaç var, ama kimin tuvalete hangi ayakla gireceğine bile karışan bir dinde bu biraz zor. - +1 yıl
Hanfendi davulu çok seviyorsanız kocanızın babanızın eline verin bir davul sahur vaktinde evin içinde çalsın. Benim çocuğum davul sesi ile uykusundan sen davul tokmak seviyorsun diye uyanmak zorunda değil. Allah bu ülkeyi bugüne kadar helak etmediyse sizin gibilerin karşısında durup kafanıza kafanıza vura vura laf anlatmaya çalışanlardandır. Birinizin bozduğunu yüz akıllı bir araya gelip anca düzeltebiliyor. Şükür ki Türkiye toplumu her durumda pisliklerini kusup rahatlıyor. Yine öyle olacak. Yakındır.
+1 yılValla evde şu sıralar baktığım 1 yaşlı 1 de köpegim var. Davul sesinden yaşlım uykusundan sıçrayarak uyanıyor, köpek havlamaya başlıyor, köpek havladıkça bu bana saldıracak diye yaşlım daha çok strese girip ağlamaya başlıyor, sese komşular uyanınca köpek daha bir kudurup havlıyor... Gerçekten alarm gibi bir teknoloji varken keşke kullansak da ben de her gece bu strese girmesem.
81 Yorumla
Soran+1 yılİşte anlatmak istediğim bu ama insanlar olayı fark yöne çekiyor. tesekkur ederim yorumunuz için.
valla ben ikilemdeyim. bu kararı verecek olan kişi olmak istemem. bir taraf abi gelenek diyor. insnalar birbirini idare etcek o kadar kardeşim ne var 1 ay idare ediverin yıllarca böyle davul calınmıs. diğer taraf len ben vardiyeli calısıyom vs dicek. en güzeli bence mahallede referandum. benim şahsi düşüncem ben olmamasını yeğlerim. olurda uyanırsam kızarım. kendim telefonla kalkarım ki zaten sahura kalkmıyorum. ama uyanırsam 2 saat yatakta cebelleşiyorum. ama senin sorunu beğenmedim kendi fikrini söylemişssin. bunun için benceler var. kendi fikrini değil objektif soru sormak daha iyi olur bence
21 Yorumla
Soran+1 yılBen kendi düşüncemi dile getirdim tarafsız olmak için de anket yaptım sonuçta anketle ben oynayamiyorum anket bile çağdaşlığı gösterir keşke halka sorsalar
Bencede. Neden millettin kul hakkina giriyorsunuz. Sevab kazanicagim derken insanlarin günahina giriyorsunuz. Ve islamla ne alakasi var. Burda sen saat 22:00 sonra bulasik makinesi, camasir makinesi veya elektrikli süpurge vs. kullanamazsin. Ve hatta yasadigim sehirdeki bazi böylegeler klise deki can sesini kapattilar millet rahatsiz olmasin diye.
92 Yorumla- +1 yıl
Anlaşılan Türkiye de yaşamıyorsun. Bir de şöyle düşün bu yıllardır süregelen bir gelenek ve gelenekler milletlerin kimliklerini yansıtır ve bu davul sesiyle gece bir anlık uyanıversen zaten sonrasında hemen uykuya dalman çok uzun sürmez. Eminim ki yaşadığın yerde de seni rahatsız eden ama insanların sürdürdüğü gelenekler vardır ve onlara saygı duymalıyız diye düşünüyorum 😊
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu bir adettir, BEY EFENDİ. Ramazan davulcuları, Ramazan bayramının bir nevi kültürüdür. Ve sizde, o kültürü bir bebek bir işçi var diye kaldıramazsınız. Ata sözümüz bile vardır;Uzaktan davulun sesi hoş gelir"diye. Ne işçisi uyanır ne bebeği merak etme. Bazı bebekler uyanabiliyor, korkarak ama bu ailenin yetiştirmesine dayalı. Bir psikiyatrist stajyer öğrencisi olarak, kendi kızımı yıllardır buna alıştırdım, davul çaldığında bile, bile isteye kalkıyor. Geceye ses bırakıyor diye. İşçisine gelirsek, herkes işçi, herkes ekmeğinin peşinde kusura bakma ama işçi rahatsız olur diye ki bende bir işçiyim, bir kültür asla kaldırılmaz.
37 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBU ARADA SAYGI DUYMAYAN, ÜLKEYİ TERK ETSİN.
- +1 yıl
Çok saçma bir yaklaşım. Saygı duymayan ülkeyi terk etsin ne demek. Ben sizin “EYYY AHALİ BEN ORUÇ TUTUYORUM HADİ KALKIN ULAAAN” deyişinize uymak zorundamıyım.
Soran+1 yıl@Gladyatorx şöyle birşey var herkes beğenmeyen gitsin diyor bunu sadece cahil kesim söyler ki ankete baktığım da 133 kişi rahatsız olarak gözüküyor demek ki neymiş tek ben rahatsız olmuyormusum 😀
- +1 yıl
Kardeş. Her zorlandıklarında ya sev ya terk et diyenler ülke zora düştüğünde kuyruklarını kısıp otururlar küs küs. Yine bizler bu ülkenin geleceği için çabalıyoruz
Cevap sahibi+1 yıl@Gladyatorx siz bu ÜLKENİN geleceği için değil, soy kırımı için çabalıyorsunuz. İçten sömürmeye, kendi demgojilerinizi kendinize inandırıp milletin aklını çelmeye çalışıyorsunuz. Yavaş yavaş, tüm adet/gelenek örflerimizi bitirmek için uğraşıyorsunuz. Ama yemezler bey efendi yemezleer... Hala söylediğimin ARKASINDAYIM benim ülkemde SAÇMA SAPAN AZINLIKLAR YAŞAYAMAZ. Saygı duymayan ülkeyi terk etsin!
- +1 yıl
Evet gerçekten senin demagojim benim demagojimi yer. Hatta yer bitirir. Söylemlerinle zaten ırkçılığı haykırıyorsunuz hanımefendi !!
Keşke senin gibi düşünen ırkçılar ile aynı coğrafyada olmasaydık. - +1 yıl
Allah kocana sabır versin. İnşallah kocan yoktur sendwn doğacak çocuk için Allah toplumu helak edebilir. Ben bu gece çocuğum davul yüzünden uykıdan sıçrayarak ağladı diye yönetmeliğe bamaya girdim internetr ve sizin gibi ağır metal tüketmişleri görünce yazmadan geçmek istemedim. Siz ülkesini harabeye çevirip başka ülkelere mülteci olup dinimizi yaşayamıyoruz diyenler olacaksınız. Yakındır.
+1 yılTabiki senin tarafından baktığımda da doğru olabilir diyorum ama birde iu taraf var
O işten ekmeğini çıkarıyor, o iş için izin belgesi alan insanlar var.416 Yorumla- +1 yıl
Devlete söylemek lazım zira saraylarında meşguller
Soran+1 yıl@GodDad Silivri sicaktir dikkatli olun 😀
- +1 yıl
Soran+1 yılKimsenin ekmeğinden olmasını elbette istemeyiz ama buna da bir çare bulunmasını bekliyoruz şunu diyen olabilir 30 gün nedir gelip geçer ama kardeşim şuda bir gerçek benim gibi düşünen de çok kişi var yani artık teknoloji devri herkes de akilli telefon var seviyorsan davulun sesini zil sesi yaparsin uyandırirsin kendini 😀
- +1 yıl
- +1 yıl
Soran+1 yılSilivri soğuktur aslına bakarsan 2 türlü anlamı vardır birincisi Silivri cezaevinin büyük suçlularla dolu olması ikincisi Trakya bölgesi kışın soğuk olduğundan silivri cezaevinde yattığın daha iyi anlarsin anlamında 😀silivri sıcaktır kastim da havalar orada ısınıyor terlersin anlamında kisisel söylenmiş birşey değildir yani 😀
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılYasaklanmalı dedim YANLIŞLIKLA. Bu bizim geleneğimiz. Neden sorun çıkartıyorsunuz her ramazan çözemedim. Kendi örfüne sahip çıkamayan bir millet haline geldik. turist beklentimiz oluyor. Kara kaşınıza kara gözünüze gelir o turistler de zaten. suriyeliler def olup giderlerse bir gün burada da davulcular gezebilecek. Parazit suriyeliler izinsiz davul çalıp para toplamaya çalıştılar. Belediye başkanımız da önüne geçemeyince davulcu konusunu kapatmayı tercih etti. Kimse davul çalmıyor artık.
50 Yorumla
+1 yıl1. si Müslüman bir ülkede yaşıyorsan hepi topu 30 gün yani 1 ay dayanacaksın
2. si zaten sesi gelimiyor neyin davasındasın?
3. sü müslüman bir ülede yaşayıp oruç tutmayabilirsin müslüman olmayabilirsin lakin geleneklerimize karşı gelme gibi bir lüksün olmaz olamaz ha diyosan ki diretiyorsan istememekte o zaman yurt dışına hit bir zahmet kardeşim51 Yorumla- +1 yıl
Yurt dışına gidecem zaten islamdan öyle nefret ediyorumki anlatamam türkiye arap ülkesi oldu iyice
+1 yılEvet çok önemli. Çoğu müslüman olan bir ülkede yaşıyosum. Her şeyin belli bir adeti vardır. 1 aycık sabrediverceksiniz. Sen Ramazanı yaşayamıyo olabilirsin ama bazı evlerde o kadar güzel geçiriliyo ki o 30 gün, dinini yerinde yaşayan insanlar için sabrediceksiniz. Kimse kusura bakmasın
41 Yorumla- +1 yıl
Orspu çocuğu
Gizli Üye(36-45)+1 yılYurt disindayim biz saat kurariz sahur icin.
Ama bir yil istanbuldaydik ramazan ayinda ve davulcu sesinden uyandim bir urktum bir urktum ki :D
Dedim bu ne dugunden gelenlermi var, simdi bu saatte mahallede kavga cikcak dedim.
Sonra babaannem dedi yok be kizim onlar bizleri sahura kaldiriyor.
Sastim, neden bunlar kaldiriyor ki diye hani biz bilmeyiz ya saat kurdumuzdan.30 Yorumla
+1 yılKesinlikle yasaklanmalı. Bu teknolojik çağda ne gereği var ki? Amacının dışına çıkanlar var. Ben oruç tutmuyorum. Beni niye uyandırıyorsun oğlum? :D
52 Yorumla
Soran+1 yılİşte bunu anlayamıyorum neymiş davul sesini seviyormuş onsuz kalkamıyormus bunlar komik bahaneler sabahları o dinledigin pop sanatçısı yerine o zaman davul sesini koyar kalkarsın 😀
- +1 yıl
Hahahahahah :D Koptum ya teşbih süper
+1 yılYssaklansin birinci sebebi artık saat var alem var lan davul ne yaşlısı var bebeği var
İkincisi herkesten gelip para topluyor zorla lan adam belki tutmuyor belki tutuyor ama davulla kalkmıyor fayda getirmeyen bir hizmet için emri vaki para almak da ne ola
Davulcu gelirse ben para vermem31 Yorumla
Soran+1 yılPara toplama olayinin da b. kunu çıkaranlar var adam zili koparıyor bir kere bassa anlarım da zili koparmak nedir :)
+1 yılHerşey bitti ramazan davulcusu sorun oldu. Provoke etmeyin. Hepi topu bir ay zaten. Bu bir gelenektir saygı duyacaksınız. Duymayan ülkeyi terketsin.
167 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Şuanda sizin söylediğiniz şey dahada saçma. Evet herkes birbirine saygı duymak zorunda ama durum öyle değil malesef. Şuanda dediğiniz şey kötülük yapılmamalıdır ile aynı mantıkta. Bu konuda sizinle daha fazlada tartışmayacağım. Her şeye at gözlükleriyle bakan insanlardan birisiniz sanırsam.
- +1 yıl
- +1 yıl
@Hillssmoonn katılıyorum 👍
Evet hastası var.. Bebeği olan var doğru söylüyorsun. Ama Bir Ay Hoşgörülü olmak lazım. Zaten yaz mevsimini Denk geldiği için çoğu kişi tutmuyor. Davul Ramazanın tadı tuzu gibi Tutanlar için tabi
52 Yorumla- +1 yıl
Hoş görülü ol diyen birisi acaba çocuğu ateist olsa hoş görülü olur muydu
+1 yılBence de yasaklanmalı. Herkes müslüman değil, müslüman olup da oruç tutmayanlar da var çeşitli sebeplerden. Ama geç saatlerde davul çalınınca herkes uyanıyor. İnsanlar telefonlarının ve saatlerinin zillerini kurup kalkıyorlar zaten. Davulcuların işsiz kalmamaları için hükümet onlara başka bir iş bulabilir. Bence çözüm budur.
20 YorumlaBen çok gıcık oluyorum ya saat 1.30 da başlıyor çalmaya kafamız şişiyor uykudaysak uyanıyoruz sinir oluyorum
72 Yorumla- +1 yıl
@_stalker_ Çok saçma bir seçenek inan kulak acıtır rahatsız eder
Ben rahat insanlardan değilim
Yil olmus 2019 bilnem ne diye diye orf adetlerimizden boyoe boyle uzaklastirildik..9nce bir oruc tutmak nedir bunu ogren sonra elestirirsin
.. kimin dalkavugusu bilmem bu tore yillardir varken o zamnlarda hastasi olanlar yokmuydumu o zmnlarda farkli dinler yokmuydu.. ukan sen once dinini yasa orf adetlerini sen yasaki gelcek nesillere bir iylik te biz birskalim.. nefsinin usagi olma. neyse bu kafaya ne anlatsam zaten zor20 YorumlaEn azından bize ait olan temsil eden bişey ve biri daha eksildin istemem hem davul bir insanı en fazla ne kadar rahatsız eder ki
73 Yorumla
Soran+1 yılFazlasıyla edebiliyor siz seçiyorsunuz saygı duyarım ama ben sevmiyorum ben onların yaptığı saçma sapan gürültüyü niye çekeyim düşünün bu isin korsan davulcusu var bu adamlar çalınca alarm sesleri susmuyor kopek sesleri neden uyandırmak için peki saat ve telefon icat edilmediyse Okey haklısınız ama icat edildiyse emin olun ben haklıyım düşünün bebeğiniz var onu zor uyuttunuz ve sesten uyandi sizin en az 1 saatinin den fazla gene ugrasacaginiz anlamına gelir
Soran+1 yılBen herkesin görüşüne saygiliyim size göre önemlidir gelenekler bana göre de bir çok gelenek önemlidir ama şöyle düşünün asker uğurlaması yapılıyor adama göre silah sıkmak bir gelenek ama yasal olarak değil o kurşun bir baskasina isabet ettiğin de birinin canı yanıyor ama seviyeli yorumunuz için teşekkür ederim
+1 yılRamazanda çalınan davul bizim kültürümüz, eskilerimiz, geçmişimiz.. B*ku çıkarıldığı doğru, buna bir düzenleme getirilmeli, özelliklede eğitim verilmeli, nerede o eski mani okuyarak giden davulcular... Bunu kendimize sormalıyız..
10 YorumlaBizim burda calmiyorlar calsa da odama sesi gelmiyor
14 Yorumla
Soran+1 yılOdanizin nasıl bir yalıtım sistemi var öyle :)
Soran+1 yılUyanık😁 taktiksel davranmış Ramazan'ı hesaplayıp bahçe tarafına bakan yeri seçmiş 😀
+1 yılArtık telefonlar var ve alarm kurulabilir dediğin gibi gereksiz bir de kapiya gelip para istiyorlar maaşını belediye karşılasa iyi olur. Ama bu tarz şeyler de Ramazan'in tadı tuzu
43 Yorumla
Soran+1 yılBakin ben sadece gece yarısı için diyordum yoksa akşam çalmış benim için önemli değil.
- +1 yıl
Aslında aynen amaç sahura kaldırmak değilse bu gelenek akşamları devam ettirilebilir 👍
- +1 yıl
Sesimizi yetkililere duyuralim
+1 yılÇok gereksiz gecenin sessizliğinde güm gümm, rahatsız oluyorum 😏
52 Yorumla
Soran+1 yılİşte boşuna dememisler davulun sesi uzaktan hoş gelir diye 😀utanmasalar vatan haini ilan edecekler saygi duyulması gerektiğini söyleyince bu arada yorumunuz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rahatsız oluyorum sadece gerek yok, mani söyleseler bekli ama o da yok
+1 yılbir Ramazanimiz var birakin da agiz tadiyla yaşayalim. 1 ay sadece 5 dk rahatsiz ol! Çok mu bişey?
72 Yorumla
Soran+1 yılKeske dediğiniz gibi olsaydı 5 dk o zaman elbette yorumum böyle olmazdı ama benim vurguladığım şey saygı.. ben davulun sonrasın da oluşturduğu gürültüden rahatsızım düşünün komşunuzun arabası susmuyor gidip adama kardeşim arabanın alar mi susmuyor dediğiniz de adam benim suçum ne diyor adam da haklı
- +1 yıl
Sen de bize saygi gostersen keske. Davul, Ramazan demek. Eskisi gibi Ramazanlar kalmadi artik. Süregelen tek adet davul kaldi.
Hristiyanlarin bayramlarinda müslümanlar olarak "aaa cok guzel" diye seviniyorken İslam'ın Türk gelenegi ile harmanlanmis temsiliyetini de ayni sekilde karsilamanizi bekliyorum.
Valla kimsecikler kusura bakmasın gelenektir bu akıllı telefon yaşatamaz mutlu oluyorum o kadar rahatsız edici değil zaten hem iki bambam gidiyorlar
60 Yorumla
+1 yılEskisi gibi herkes davulun sesine uyanmıyor okadar araba sesleri geçiyor rahatsız olmuyorlar davuldanmi rahatsız oluyorlar
64 Yorumla
SoranDavul un yaptığı gürültü den diyelim davul çaldığı zaman araba alarmları ve köpek gürültüsü susmak bilmiyor
- +1 yıl
Kimsenin artik köy gibi yerlerde yaşadığını düşünmüyorum sokaklar da cok fazla ses geliyor zaten benim için ha araba ha davul
Soran+1 yılAraba sesiyle davul sesini kiyasladiniz ya ne desem şaşırdım cadde üzerinde iseniz haklısınız ama mahallede o saatler de araç sesini duyamazsiniz ama davulun sesi daha fazladır.
- +1 yıl
Araba sadece örnekti
@Hillssmoonn ablama katılıyorum. Bizim buralarda gelenek diye bir şey kalmadı, gözüm davulcuları arıyor vallahi.
71 Yorumla:) 😘
+1 yılİlla davul sesiyle uyanmak istiyorlarsa, telefonlarına davul sesi indirip, alarmlarını öyle kursunlar:) biz de rahat rahat uyuyalım😑
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAaa olur mu gelenek o çok önemli en önemli geleneğimiz varsın biz uykusuz kalalım
60 YorumlaBen rahatsız oluyorum çünkü ısrarla devam ediyor lakin bu bizim kültürümüz sayılır yasaklanmamalı 1 ay dayancaz artikın
20 Yorumla
+1 yılHadi yasaklanmadı diyelim... Bari kapı kapı dolaşıp haraç toplar gibi bahşiş istemesinler!!!
51 Yorumla- +1 yıl
Bir de; bir kişi çalıyor, on kişi para topluyor:))
Ne kadar saçma bir millet oldunuz çıktınız siz be? Eski güzelliklerden ne kaldı artık geriye... 1 TL ver git arkadaşım.. ve ya 5 kr.. Ama bu güzellik bo-zul-ma-sın!!! hiç mi vermicen açma... çalsın çalsın gitsin.. o davul sesleri hoşş..
51 Yorumla- +1 yıl
Sg
Zaten eski ramazanlar yok, bari davulcular yasaklanmasın.
60 Yorumla
+1 yılYasaklanmasın. Sözde özgürlüklere karışılmasın diyorsunuz bari bunu karışmayın. Ne güzel dün o sesi duyunca o kadar mutlu oldum ki.
61 Yorumla- +1 yıl
Siz bizim müziğimize karışıyorsunuz ama?
+1 yılBen seviyorum o sesi. Oruc tutmasam dahi. En azından ne bileyim hos bir hava ya. Eski ramazanlarda olan bir hava katıyor yasaklanmamalı.
40 Yorumla
+1 yılYeri gelince " özgör ölködöyöz horkös hörkösö soygo doyson" nâralari atmayı iyi biliyorsunuz. Alt tarafı 30 gün davul çalmış ne olacak? Onca dinsizlik varken ramazanın davulu mu battı sana? Rahatsız olan kişi gitsin çanların çaldığı memlekete.
1616 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏😀
Soran+1 yılKimsenin dini beni ilgilendirmez ben sorgu meleği değilim onca dinsiz var derken belki ona göre de sen dinsizsin din olayı çok farklıdır o yüzden o konuya girmiyorum ama davulu da dine bagladiniz ya sasirmiyor değilim ve şu ülke de şunu da anlamıyorum rahatsız olan kişiyi gitsin çanların çaldığı memelekete diyecek kadar ne kullanıyorsunuz? Ki biri kişisel olarak algilarsa sizi dava etme yetkisine hukuken sahiptir çünkü T. C. vatandaşlığını siz vermiyorsunuz.
- +1 yıl
Çanların çaldığı memleketten yazıyorlar sen merak etme
- +1 yıl
Ona gore de ben dinsiz değilim
Çünkü hak din islamdır. Son peygamber efendimiz sav dir. Son kitap , kuran-i kerim dir. Bu iş ona göre buna göre değil soran efendi vesselam. - +1 yıl
@selman_kingof evet belli ediyorlar kendilerini
- +1 yıl
@gökyüzüiçimde yalnız en büyük problem inananların birbirinden kopuk olması bence kenetlenmek gerek.
- +1 yıl
Yazış tarzına çok güldüm 😂 @gökyüzüiçimde
Soran+1 yılİşte olay çok farklı noktaya gider din olayın da ben Allah a inanan biriyim uydurma hadislere inanmıyorum hadisten kastim kuran dışındakiler
- +1 yıl
Uydurma mı? Sen sin uydurma be! Hadislerin nasıl rivayet edildiğini, ne meşakkatli yollardan geçtiğini biliyor musun sen? Adamlar senin benim gibi totsunun üstünde fındık kırmamış, bir harf için nun mu mim mi diye ülke değişip doğruluğunu öğrenmek için mekkeye gidiyor. Sen hesap et gerisini. He ayrıca Allah'ın senin inancına da ihtiyacı yok sen rasulüne inanmış veya inanmamış sın bu senin yararına olur Allahın değil.
- +1 yıl
@selman_kingof çok doğru söylüyorsun..
- +1 yıl
@zjhsjsjsj sinirlenince böyle oluyor-_-
- +1 yıl
@gökyüzüiçimde çok doğru söylemişsin.
- +1 yıl
@Angelsilence ben nerde yorum yapsam orada sen varsın bu gerçekten beni etkiledi olumlu olarak en azından yalnız olmadığımı hissettim bu hayatta
- +1 yıl
Dinler uydurmadır umarım ateist olarak ölürüm sırf müslümanlara inat
+1 yılDavulcu dan daha fazla ses yapanlar olmuyor mu gece vakti?
410 Yorumla
Soran+1 yılDavulcudan fazla ses cikarani bir kere uyarır sonra polisi ararim o benim problemim olmaz polis uğraşır yasaları biliyorsanız bu problem değildir
- +1 yıl
Her ses çıkaran da polisi arayacak san ohooo işin çok... bu kadar nefret etmeyin davulcudan size zarar 😊
Soran+1 yılBen davulcudan nefret etmiyorum ki adamin kişiliğini bilmem ben verdiği gürültü den rahatsızım ve diyorsunuz ya her gürültüden şikayetciden rahatsız işin çok diyorsunuz ya ben gündüz yapılan gürültüden bahsetmiyorum gecenin köründe kapinizda çok yüksek sesle bağırsalar siz şikayet etmiyor musunuz? Ben şahsen ediyorum ve o kişiler den eser kalmıyor yasalar doğrultusun da yaşıyorum
- +1 yıl
Yani davulcunın çıkardığı ses gürültü den sayılmıyor o zaman yoksa kocaman ülke de 2019 yılına gelene kadar milyonlarca insan şikayet etmiştir ama bir işlem yapılmamıştır bunu sorgulamak hüküm vermek daha doğrusu size düşmez diye düşünüyorum onun da rızkı o. Ondan para kazanıyor. Özel beş rahatsızlığım var gece yapılan gürültüden tut yanan ışığa kadar bende etkileniyorum rahatsızlıpı tetikliyor ama davulcuyu şikayet etmelik kadar sıkıntılı bir durum yok. Bebek zaten sese uyanır bebek zaten gece sürekli uyanır bizde de var bebek. Bırakın. Bebek de alışsın. Sabah işe erken gidecekler için diyorum çoğu kişi zaten sahura uyanıyor, orucu tutmayan uyanmayanda gece ila ki afedersin wc ye kalkmak, çalan telefona bakmak , zil çaldıysa kalkmak gibi. pek çok kalkma uyanma sebebi oluyor. Olmuyor mu? Hı?
Soran+1 yılPeki bir cümle kurarken gerçekten araştırıyor musun? Peki ben size şikayetleri gosterirsem yaptırımlar dahil özür dileyecek misiniz? peki bazı ilçelerde zamanın da yasaklandığını biliyor musunuz? Bunlar kafadan atılarak yazılan şeyler değil bakın benim vurguladığım şey davul sesinden sonra oluşan gürültü ama bakın ben sadece kendim için bir görüş ortaya atmadım ben gerçekten bunun üzerine bir çalışma yapılabilir mi diye düşünce mi belirttim yani davulun gelenektir diyenleri anlarım utanmasalar davula da dini açıdan anlam yukleyecekler ki yüklüyorlar 😀
- +1 yıl
Buraya yazana kadar şikayet etseydin ben boş araştırmalara girmem. Yapılan şikayetler beni alaka etmiyor...
Soran+1 yılBurası bir forum görüşlerini bildirdiğin ve uzun zamandır buranin uyesiyim. araştırmalar boş değildir arastirmayan insanlar boş insanlardır.
- +1 yıl
Boş Şeylerin araştırmasını yapmak vakit kaybıdır. Bende uzun süredir burdayım xpere bakma bu yeni. hesabım. Ayrıca anladığım kadarıyla kapalı lara ve dinimize çok ön yargılısın. Şurada saçları açık güzel bir kız olsaydı ona böyle hakaret etmezdin. asıl boş insan nedir sende görmüş oldum sağol.. hadi eyvallah
Soran+1 yılBen mi ön yargılıyim ben kapalılara tek bir cümle kötü söz mü söylemişim tam tersine ben tüm dünya da ki inanışlara saygiliyim benden olmayı yadirgadigimi hatirlamam ama bakın sizler de şunu fark ediyorum bir cümle işinize gelmediği zaman siz kapalı insanları öne atıyorsunuz. Guzellikte göreceli bir kavramdır açığı kapalisi yoktur.
- +1 yıl
Çok fazla üzerime geldiğiniz için başka sebebi bulamıyorum... neyse iyi günler
Onlar yüzünden mayıs sıcağında gece cam açamıyorum. Bok var gümbür gümbür gecenin dördünde, bizde rock müzik açalım parti verelim kimse bişe demesin bacım çocuğu muyuz biz
20 Yorumla
+1 yılEskiden haberleşme ve uyandırma sorunları vardı. Şimdi kur alarmları davula gerek yok. Birde davulcular artık işi abarttı arabalar ile geziliyor. Hiç güzel bir yanı kalmadı.
20 Yorumla
+1 yılBu kadar beyin yoksunu olmayın la, davul bile zorunuza gidiyor ister tut ister tutma davula niye karışıyorsunuz
61 Yorumla- +1 yıl
Çocuğun ateist olsa net döversin
+1 yılben uyanık olduğum halde zor duyuyorum abartmasanız mı. böyle böyle ezanı da yasaklayacaksınız iyice gavur memleketine çevireceksiniz ülkemi
119 Yorumla
Soran+1 yılBakın olayi davul dan ezana nasıl cekebiliyorsunuz anlamıyorum siz uyanık olduğunuz halde zor duyuyorsaniz gerçekten işitme probleminiz var bir dr gorunun kötü anlamda demiyorum bir çok kişi işitme kaybı olduğunu Dr gittiğin de anlar
- +1 yıl
Cevirirz! Bu ulke musluman ulkesi degil beni rahatsiz ediyo!
- +1 yıl
@irmaknilufer hadi ordan! Atalarımız bu sözler için şehit olmadı Çanakkale'de! Müslüman değilsen de saygı duymayı bileceksin hadsiz seni!
- +1 yıl
Sen kabul etsen de etmesen de bu ülke Müslüman bir ülke tatlım. Yasaklatamayacaksınız da hiç bir şeyi. Hadi git kudur. @irmaknilufer
- +1 yıl
çevirilir çünkü ezan davuldan daha çok duyuluyo ve daha yüksek sesli. bundan da rahatsız olanlar olacak bknz. görüşe yorum yapanlardan biri
- +1 yıl
@göökkyyüüzzüü ahahhahahaha evet evet musluman laik bir ulke burasi mk muslumankadin
- +1 yıl
Öte git ya.
- +1 yıl
@göökkyyüüzzüü Ulan orspu çocuğu bu ülke müslüman bir ülke falan değil tamam lan artık uygur türklerinede üzülmüyorum onlar müslüman diye işkence gördüler bence hak ediyorlar müslümanlardan tiksindim iyice
- +1 yıl
Davulcu olmadan oruç tutulamıyor mu orspu çocuğu ben gecenin 3ünde uyanmak zorunda mıyım gavurlar sizden zeki be ezanda yasaklanmalı bence ülke zaten şeriat ülkesine döndü şeriat istemenize gerek yok
+1 yılHiç bu açıdan bakmamıştım. Seviyorum ben ama ya çok kültürel bence benim tutmadığım zaman bile hoşuma gidiyor gelmesi😂
30 Yorumla
+1 yılBen inanmıyorum ve rahatsız da olmuyorum bu kültürümüzün bir parçası. Herşeyi problem olarak görmeyi bırakın. Renksiz tatsız tutsuz mu yaşayalım herşey de mantık aramayın.
10 Yorumla
+1 yılGelsede gelmesede farketmez benim için zaten uyumuorum o saate kadar ama haklısın bir noktada da kimseyi rahatsız etmeye hakları yok hastası olan var rahatsız olan var ayıp ya
20 Yorumla
+1 yılgelenek diye devam ettiriliyor ama bence de artık hiç gerek yok buna
12 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum maalesef ama insanlar davulu bile dine çekti şaşırdım kaldım sorduğuma bile pisman eden insanlar oldu
- +1 yıl
ben "eğer o sıra uyanık değilsem" hiç davul sesine uyandığımı da hatırlamıyorum, hep kendi alarmımla uyanmışımdır :)
+1 yılKültür işte, devam ettiriliyor. Her geçişinde sevap hanemi kabartıyorum. :D
12 Yorumla
Soran+1 yılDavul la sevap kazanılıyorsa hocam senin işin rahat :) hatta ben senin yerinde olsam o davulu ben çaların sevap point kasarim :)
- +1 yıl
Kinaye efendim, kinaye...
Hayır yasaklanmasın. Rahatsız olan varsa kulağına tıkaç takıp yatsın. Koskoca 1 yılda sadece 30 gün olan bir kültürden bir gelenekten rahatsız olan varsa yapacak birşey yok.
20 YorumlaAllahsız agnostiğim ama bazı geleneklerin de sürdürülmesi taraftarıyım. Önemli olan bu geleneği uygularken bazı hassasiyetlere de dikkat edilmeli.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin telefonunun saatinin olduğu bir zamanda gereksiz ayrıca ben işe gidiyorum ve oruç tutmuyorum inançsızlığımdan dolayı ramazanda bana saygı diye yemek görüntülerine katlanamayıp böğürenlere soruyorum hani bize saygı!
20 Yorumlapara vermezseniz zaten çalamazlar )) tabi buna toplum karar verir. yeri burası değil
01 Yorumla
Soran+1 yılAslında yeri elbette burası değil bizler sadece görüş bildiriyoruz :)
+1 yılZaten ses gelmiyor bile bundan rahatsız oluyorsa da yani ne bileyim garip geldi bana
21 Yorumla- +1 yıl
Bana geliyor ve cok rahatsiz edici
+1 yılRahatsiz olan kulağını dikasin bunu da mi laf ediyorsunuz artık
61 Yorumla- +1 yıl
Alarm diye bir şey var orspu çocuğu
Duymadım bugün neden se.
60 Yorumla
+1 yılKesinlikle yasaklanmalı
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDavulcular vergi veriyormu?
13 Yorumla
Soran+1 yılBildiğim kadarıyla yasa da değişiklik olmadıysa gelir vergisinden muaf tutuluyor.
Cevap sahibi+1 yılİyide çok saçma din adı altında vergisiz paraları cebe atmak okey adam evini geçindiremeyip sokakta bir şey satınca adamı dövüyorlar😒 şaşırmadım.
Soran+1 yılO konuya girme ya o konular çok karışık :) sana hak verdiğim nokta var
+1 yılTüm sıkıntılar çözüldü de sıra buna mı geldi yani
50 Yorumla
+1 yılBenim burda yok umrumda degil
20 YorumlaOlaya farklı bir açıdan yaklaşmışsın.
Yorum yok.10 Yorumla
+1 yılolmalı tabi isin nostajisi o
412 Yorumla- +1 yıl
Antalyada hic yok zaten ben kucuk ken vardi ama
- +1 yıl
@_stalker_ sensin yabancı bizim tabi
- +1 yıl
Antalyadakı kültür hicbiyere yok baska sehirden gelip yerlesenler bozuyor o kültürü
- +1 yıl
@_stalker_ yo baska sehirden gelenler bozuyor. başka ulkeden gelenlerin bir etkisi yok.
- +1 yıl
@_stalker_ burda yasayan senmisin ben miyim 😂. bizim yorenin insani guler yuzlu sicak kanli mutavazi cömert diger sehirden gelenlerin geneli soguk tipler
- +1 yıl
@_stalker_ bizim yorenin insani hangi partiden olursa olsun Türkçü Atatürkçüdur. disardan gelenler onuda etkiliyor
- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar