Her sene ilk gün böyle baş ağrısından kafayı yerimm🥲
Allah'tan yemek işini erkenden halletmistim az kaldii
Her sene ilk gün böyle baş ağrısından kafayı yerimm🥲
Allah'tan yemek işini erkenden halletmistim az kaldii
Çok kötü oldum bayılacak gibiydim iftardan sonra da aşırı halsizlik çöktü. Bu sene aşırı kilo kaybı yaşayıp uyku düzenimi harman artırdığım için vücudum artık kaldırmıyor sanırım. Üstelik bu durum bilişsel sağlığımı da etkilemeye başladı, disleksi belirtilerim var sanırım bir çok kelimeyi karıştırıyorum.
Oruç bilâkis huzur verir ve vücudun tüm metabolizmasını dinlendirir. Bağışıklığı güçlendirir. Bilinçli tutulan oruç "çarpmaz" bunun için sürece vücudu doğru yeme içme tarzıyla alıştırmak önemlidir. Özellikle iftar ve sahur arasında bolca su içmek tavsiye ederim.
Cevap
21Cevap
Yok iyi geçti Allah'a şükürler olsun ki bunun nedeni hem evdeyim hem sahurda iki bardak sadece su içip niyet ettim
Sahurda yemedim bile bişey, üstüne temizlik, alışveriş, iftara da misafir.. Ne acıktım ne susadım.. İlk oruç değil çünkü antıramanlıyız 😀😊
beni genelde çarpmaz. çünkü havalar sıcak değil daha. bi dur
Ablacım sıcakla alakasi ne?
Açlık bu açlık Allah allah
evet oruç gerçekten çarpmış. bu ne sinir öfke. ben kendi durumumdan bahsettim kimse acıkamaz demedim. onu da yazın günler uzun ve çok sıcak ya. hm çok susuyorsun hm acıkıyorsun. susuzluk daha kötü sıcakta. olay bu
"bir dur" demeyi biliyorsun ama. Uzun uzun yazmışsın bir de
anlama kıtlığın olduğu için suçluyorsun çünkü. bi dur dediysek espriyi anlarsın sandık. aman neyse ya offfff sinirleneceksen tutma
Gizli gizli yaptığın esprine kimse gülmek zorunda değil. Neyse ablacım iyi günler sana
Yok beni etkilemez böyle durumlara alışkınım. Üç aylarda zaten arada tutuyorum.
Yok ya rutinin dışına çıktığım halde çok fena olmadım ama son bir saat tatlı tatlı uykum geldi
hayır oruc öncesi 1hafta alıştorma yaptıgım için acıkmıyorum.
Çok fena oldum bundan bi hafta önce de iki oruç tutum zorladı
Baş ağrısı uzun yolda çok çekilmez derecede oluyor ve normalde aç iken baş ağrısı olur ama oruç tutarken olduğunu hatırlamıyorum
Kardeşimi yemek olarak görüyorum
Ahahahs
Orucun ilk günü çok kolay ve sakin geçti benim için. Hiç baş ağrısı yaşamadım.
Çarpmaktan kasıt ne? Ne oluyor ki
Baş ağrısı halsizlik bulantı falan işte
He benim için fark eden bir şey ramazan dışında da her gün 05:00 kahvaltı akşam 21:00 yemek yerim arada belki su içerim
Hiçbir şey gayet iyiyim.
su iç bol bol ondan oluyor.
Oruçluyum😃
İftardan sonra yani 😂
ilk günden sonra alışabiliyorsan ne âlâ
Yavaş yavaş işte. Tüm ramazan tutmuyorum
dinsel olarak eyvallah ama bilimsel olarak sağlıksız. gece yiyip yatıyorsun, saatlerce aç kalıp yemeğe abanıyorsun vücut susuz kalıyor. dengen bozuluyor.
İftardan sonra baya halsiz düştüm yeni yeni kendime geliyorum
Uyku harici başka bir şey çarpmadı
Hayır sadece üşüme oldu
Bide halsizlik
Ağırlık çöktü üstüme nedense uykum geldi
Benim her sene çok rahat
Vucudun alismasi lazim tekrar , ondan oluyo bence
Yorgunluk var. Ve biraz da açlık
Aşırı başım ağrıdı bir günüm boşa gitti yarın tutmıycam
Bir sakinlik geldi böyle
uykusuzluk la beraber. haklisin
Yok bende hiç etki olmuyor