Sakal ve bıyık sorunu?

Öncelikle merhaba herkese ben 19 yaşındayım açık konuşmak gerekirse bebek yüzlüyüm ve bıyık sakallarım dan biraz şikayetçiyim.
17 yaşımda başladı o yaşıma kadar sakallarımı jiletle sürekli alır bir problem yaşamazdım ama bir süre sonra sakal ve bıyık karımı artık jiletle ters te sıfır şekilde alsam bıyık bölgemde bir siyahlık oluşuyor sanki kirli sakal gibi bir renk var.
Sanırım git gide sakallarım ve biyiklarımın telleri kalınlaştı ve yüzüme açıkçası yakıştıramıyorum.
Çözüm olarak araştırdım buz lazer diye bir tedavi varmış seyreltiyormuş veya tamamen yok ediyormuş hem biraz riskli geliyor doğal bir yöntem olmadığı için hem de sakallarımın ve biyiklarımın tamamen gitmesini de istemiyorum. İleride pişmanlığını yaşayacağımı hissediyorum çünkü.
Sizce epilasyon olmadan sakal ve biyiklarımı nasıl inceltirim?
Makine ile almıyorum çünkü jilet kadar sıfır almıyor haftada bir kere traş oluyorum ertesi gün kendini hemen belli ediyor. Kaliteli jilet kadar sıfır alabilen bildiğiniz makineler var mı ve sonradan da geçmiş olsam makineye sakallarım incelir mı bildiğiniz yöntemler de varsa beni bilgilendirir misiniz biraz canım sıkkın beyler hanımlar farketmez.
Sakal ve bıyık sorunu?