Batık oluşumun temel sebebi hazırlayıcı faktörlerdir. Oldukça ince ve esnek olmayan karakterde bir deri ve ince tüy yapısı batık oluşumunu arttırır. Deri elastikiyetini arttırmak için E vitamini tüketimi artırmak ve cildi sık sık nemlendiricilerle nemlendirmek, canlılığını ve rejenerasyon kabiliyetini artırmak için bölgeye besleyici yağlar ile masaj uygulamak batıkların azalmasını önemli ölçüde sağlamaktadır. Batık sorunun tümüyle giderilmesi için kıl köklerinin tahrip edilmesi ve bölgenin tüylerden kalıcı olarak arındırılması en makul ve etkili metod olacaktır.
Selam Batık oluşumunu engellemek için jilet, tüy dökücü kremleri kullanma. Ağda yaparken de tüylerinin çıkş yönünde çek Ağdayı batık oluşumunu engeller. Duş sırasında kuru kese ve vücüt peelingi yap. Bu yöntemler sadece baktıklarını azaltır. Kalıcı olarak baktıklarından kurtulmak istiyorsan Lazer epilasyon yaptırmak zorundasın. Kalıcı olarak batıklardan kurtulmanın tek yolu Lazer epilasyondur.
Sanırım hepimizin ortak derdi bu. Ben şeker ve limon peelingi yapıyorum. Onun dışında baktıklar için karbonat maskesi de uyguladığım oluyor. Genelde jilet ve epilatörden dolayı bu durumla sık sık karşılaşıyorum.