Malzeme olarak içine margarin süt koyuyor musun? Sütü ısıt ılık olunca içine kuru maya koy mayalandır. Sonra diğer malzemelerle kabın içinde birleştir mayalanınca yap birde tepsi mayası için 15-20dk bekle olur pofidik
0
7 Yorumla
Soran
1 yıl
İki yumurta sonra 1 kaşık tuz 1 kaşık şeker yarım bardak zeytin yagı. Bir bardak süt ama süt hazır soguktu bir tane kuru maya 4 bardak un karıştırdım 45 dakka bekledim temsiye koydum 20 dakka bekledim 150 derecede 30 dakka pişirdim lastik gibi oldu ama yedik genede şimdi
Sen mayayı aktif hali getirmiyorsun ki.. bak ben şöyle yapıyorum iki yumurta beyazı , margarin tuzu bir kapta hazırlıyorum. Ocakta sütü ısıtıyorum içine şeker koyup eritiyorum. Ilıklen içine kuru maya koyup 15 dk bekletiyorum. Maya Aktif olunca diğer kabın içinde birleştiriyorum un ile birlikte. Sonra ağzını kapatıp hamurun mayalanmasını bekliyorum. Sonra yapıyorum
Ozaman bunu bana tam dakika dakika ölcülü anlatırmısın bu u kafaya taktım gecen poğaça alıyordum adam yere düşürdü aldı geri içine koydu etrafa baktım tezgah pislik içinde peynir koymaya korkmuş zaten hiç hijyenik degil bende az cok elimden gelir ama desigin gibi püf noktaları var dediğin gibi ozaman maya aktif olmuyorsa sanırım hamursu tat ondan geliyor
Dakikalar önemli değil yardımcı olmanız güzel Umarım olur bu hamur işinin puf noktaları önemli kar karıştırla olmuyormuş şöyle bi elim alışırsa o bastanenin önünden bile gecmem
En İyi Cevaplar