Lan bi kremalı mantarlı tavuk menüsü yapayım dedim hesapladım 400 Liraya çıktı. Bu nee bu neeeğğğ 🤦♀️🤦♀️😂😂😂

Lan bi kremalı mantarlı tavuk menüsü yapayım dedim hesapladım 400 Liraya çıktı. Bu nee bu neeeğğğ 🤦♀️🤦♀️😂😂😂

200 gram tavuk göğüs 45 TL, 150 gram mantar 23 TL, yarım kutu (100 ml) krema (%18 yağlı) 16 TL, 30 mL ayçiçek yağı 2 TL. 20 gram sarımsak 3 TL. Etti mi 89 TL? Bir kişilik makarna 80 gram, yani 4 TL. İki kişi için bile hesaplasan 400 TL etmez. Bir kişilik 90 TL, iki kişilik 180 TL. Ocakta yaktığın gaz hariç. O da 2 TL.
Sen hangi devirde kaldın taş devri falan mı? Bi bütün tavuk göğsünü 180 liraya aldim. 400 gram mantar bizim manavda 70Lira. 2 paket krema aldım hem tavuğa hem makarnaya %18 yağlı değil iyisini aldım 50+50=100. Makarnaya kaşar koydum, bunlara tereyağ zeytinyağ sıvı yag kullandım. Ocak +fırın çalıştırdım. Hesapla bakim kaç yapıyor
3 porsiyon yemek çıktı 180 liralık göğüsten sadece ucundan biraz çorba yapmaya kestim😂
Tavuk göğüs kg fiyatı 220 TL. İki kişi için 400 gram kullansan 88 TL. İki kişi için 200 gram mantar kullanırsın, kg fiyatı 150 TL, 200 gramı 30 TL. Kremalı mantarlı tavuk için yüzde 35 yağlı krema kullanmana gerek yok, yüzde 18 yağlı kullansan yeterli, 1 kutu 32 TL. Bu üç ana malzeme 150 TL. Sarımsak, makarna, zeytinyağı vs, iki kişi için azami 200 liralık malzeme kullanırsın. 400 TL nasıl oldu anlayamadım.
Tabii ki, bir kişi için yapılan kremalı mantarlı tavuk + makarna menüsünde 100 liralık malzeme kullanılıyor olması bile ülkemiz için utanç verici, o ayrı konu. Pahalılığı tartışmıyorum.
Fişleri mi atayım napayım 😂
Cevap
11Cevap
Lüks maalesef bu ülkede.. afiyet olsun
Teşekkürler Barış 🤗
@etipufflezzetli Rica ederim ne demek 🤗
O kadar değil onun yerine her gün zurna dürüm yersin ama tavsiye etmiyorum 3 ay sonra 100 kilo olma garantisi var
Zurna dürüm sevmem 🥺
Ben bayılırım o zaman kebap yersin her gün
Tavuk var mı ya bunda cidden sadece mantar sote gibi 😂
Kalbim kırıldı 😂😂
Çok bile geldi bana 😂😂
İnsanlar dışarda masraf yapma evde ye diyor ama evde yemek yapınca daha masraflı oluyor..
Cidden bi de uğraşıyorsun
En güzel evde yiyin disarda pek temiz yapmıyorlar 😑
Evde de temiz yapmıyorum 🤪
Bunu demen güzel oldu senin elinden bir şey yemem 😂
Başak burcuyum yalnız ben 😒
Ama kendin dedin temiz yapmıyorum dedin başak aman Allahım düşman başına 😂
Sensin düşman başına 😂
Ama başaklar çok titiz takıntılı olur 😂
Soruya 3 tane gülücük emojisi koymuşum biri yukarda duruyor ona taktım şu an simetrik değil 😂😂
Ciddi ona nasıl yukarı çıkmış öyle 😂
Ne bileyim dhhdhd
Şaşırdim ciddi değişik sorunda sen gibi 😂
Ben 400 TL ile çok rahat 5 kişilik körili tavuk menüsü yapabilirim jsjsj Afiyet olsun
Ben 3 kişilik djhdhf
mantar 40 lira , tavuk 80 lira. 120 lira. krema 30 lira desem 150lira. nasil 400 lira?
Mantar 70 Liraydı nerede 40 Liraya mantar var? Tavuk göğsü 180 Lira tuttu. Krema da 50 Lira 2 paket krema aldım makarnaya da koydum e makarna da var makarna olmuş 30 Lira 😂😂
oha.. gercekten.
ama tek kisiysen 3 ogun cikarabilirsin bu malzemelerle.
Ya 3 porsiyon çıktı tamam ama 3 kişilik bir ailenin evinde yiyeceği bi akşam yemeğinin bu kadara çıkması yinede fazla
evet aynen haklisiniz... cok kotu.. yani bir ogun bu..3 ogunle carp gunluk 1200, 30 gunle carp 36000 sadece yiyecek... kira? elektrik? dogal gaz? ama tabi her gun tavuk yememek gerek bu durumda..
3 ile carpinca 900😂 kafam kalmadi bu saatte
Her gün neyseki bunlari yemiyoruz 😂😂
Çok fazla cidden o ne yaaa? Ama güzel görünüyor kıs biraz malzemeden, porsiyonu az tut sen de dışarısı gibi. Başka türlü olmaz sjsjsjssj
Bu kadar iyi yapma 😂😂
Çok güzel olmuştu cidden yalnız djdjd biraz da bol kepçeyim dükkan açsam batarim 😂😂
Pahalı tabi, tavuğu bütün alıp, etini kendin çıkarırsan kilosu 110 TL 'ye gelir, kuşbaşı doğranmış alırsan 200 TL oluyor kilosu
Bütün tavuk alırsan Şoktan 85 TL kilosu, kemiksiz olarak 120 TL'ye gelir kilosu, marketten doğranmış tavuk eti alınca 215 TL 'ye satıyorlar.
Çok güzel olmuş buarada. Sorudan alakasız oldu ama. 🙂
Teşekkür ederim, yemekteyizeeee 😂
Fakir fakir konuşma kız 😂
Her yerde zengin olduğumu söyleme olm 😂😂
Allahın bildiğini fakir fukaradan saklama kız 😂
Bazen dışarıdan söylemek daha bile ucuz 🤣
Aynen cidden
Evde yemek bile biraz lüks oldu maalesef
Gelmiş kafa tutuyorlar krema 16 TL miş nerde abi nerde bimde dostun %16 yağlısı bile 32 Lira. Sinirlendim 😂😂
Sakin ol şampiyon :D
Sakinim karışma sen fişleri atıcam güncele görecekler 😂😂
Tamam karışmıyorum ben iyi geceler :))
Yakşamlar 🙈
Aaa malzeme listesini bir hesaplar mısın nasıl ya
Bak şimdi 180 Liraya bi tavuk göğsü aldım. 70 Liraya bi paket mantar. 2 kutu krema aldım 100 Lira. Makarna 30 Lira. 380 etti e bunun yağı var tuzu var makarnaya kaşar koydum falan 😂😂
Hayatta kalıyor olmamız mucize
Cidden
Bedelsiz nefes aldığımıza şükür edelim.
Valla
Kac kısı doyacak peki ksks
Ne kaç kişi kanka 3 porsiyon yemek zor çıktı 😂
Olm bi bütün kocaman tavuk göğsü aldım ucundan az çorba da yaptım ama 😂😂
Biraz bol kepçe olabilirim jdhffb
Almanya bizi kıskanıyorrrr
Kesinlikle 😂
Hersey çok pahalı evde mi lüks oldu
Kapsül bi şey yapsınlar da atalım doyalım 🤣