Az önce yemek yaptım kendime. Sporcu olduğum için öğünleri kendim hazırlıyorum, aramızda sporcular varsa bilirler. Ev konusunda eşime elbette ev ve yemek konusunda yardım edeceğim, evlilik sadece evlenip başını aynı yatağa koyup oldu bitti demekle olmuyor. Evlenince, evin durumu, geliri, bakımı ihtiyaçları iki taraf üstelemesi gerekiyor çünkü hayat müşterek. Yemeği yiyip koltuğa geçip uzanıp bütün işi temizliği eşine yıkıp gönlün rahatlıcaksa yapsın.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
En İyi Cevaplar
1 yılKesinlikle, yapmalı! Bunu, ev işlerine yardım etmek olarak adlandırnaya da gerek yok. Hayatın, ne getireceği belli olmuyor; bazen yapayalnız kaldığımız/kalacağımız anlar olabilir ve o anlarda, birisinden, bize yemek yapmasını söyleyecek halimiz yok. O nedenle, hemen hemen her şeyi öğrenmeli ve cinsiyetçiliğe vurmak yerine, öğrenmenin tadını çıkarmalıyız. Hayatta, her an her şey olabilir ve bizler, her duruma karşı bilgilenip hazırlıklı olmalıyız.
25 Yorumla- 1 yıl
Evet kesinlikle. Sadece yemek değil bu arada yani onun dışında ev işleri de yapılabilir bence
- 1 yıl
Çocukken, anneme fazlasıyla ev işlerinde yardımcı olduğum için, ev işlerine hakimim. Ayrıca, evdeki bozuk aletleri, muslukları ve eşyaları kendi kendime tamir edip onardığım için, tamir - tadilat işlerine de hakimim ve bundan son derece memnun kaldım hayatımın ilerleyen dönemlerinde. Şu an yalnız yaşıyorum ve ”İyi ki...” diyorum. Kimseye, ihtiyacım yok, kendi başımın çaresine bakıyorum. Kesinlikle, herkesin bu tip şeylere hakim olması gerektiğini, düşünüyorum.
- 1 yıl
Evet buna katılıyorum. Bu arada şu an yalnız yaşamak için yaşın fazla küçük değil mi
- 1 yıl
Kendi isteğimle ayrı eve çıktım. Belli bir yaşa gelince, kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenmek zorundayız. Sonsuza kadar ailemiz, yanımızda olmayacak. Benim için son derece iyi bir dönem. Hayatta, tek başına bir şeyler başarabilmek, insanı çok motive ediyor.
- 1 yıl
Evet haklısın. Bu aynı zamanda çabuk olgunlasmani da sağlar. 👍🏻
Evet yapmalı, yapabilmeli. Evlendiğini varsayarsak (kadınların görevi yemek yapmak değil bu ayrı bir tartışma konusu) eşi hasta olduğunda doğum ölüm vs olduğunda yapmalı yapabilmeli. ( dip not illa ki hastalık olduğu zaman yapmalı demiyorum jest olarak da arada yapabilir ama en güzeli aynı anda birlikte yapmak)
11 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorum
1 yılDünya düzeyinde aşçıların çoğu erkek bildiğim kadarıyla. Çok iyi yapanlar var. Uğraşsalar ah hepsi yaparlar da işte 🤦♀️
11 Yorumla- 1 yıl
Yapmak işlerine gelmiyordur üşengeçlikten 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
- Yeme & İçme konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u 1 yılben yapamam çünkü kötüyüm. ama eşim öğretirse yaparım tabi ki de
10 Yorumla
1 yılHer insan kendine yetebilmeli. Bu sadece yemek için değil, her konuda geçerli. Süpürge yapmayı, yer silmeyi, ütü yapmayı, çamaşır katlamayı bilmeli. Yemek yapmayı, sofra hazırlamayı, bulaşık yıkamayı hatta bebeğin bezini değiştirmeyi bile bilmeli. Evlenmek, iki insanın hayatını birleştirmesinden ibaret değil sadece. Görevleri paylaşmak, hayattaki neşen kadar sorumluluklarını da paylaşabilmek.
10 Yorumla
1 yılKnk valla ben asciyim isterse arada yaparım ama sebebi olmalı. Hasta olur dışarda olur yetişemez özel gün olur misafir vardır yardım edilir ama onun dışında herkesin kendi görev sahanlığinda olması tercihimdir
17 Yorumla- 1 yıl
Bunun net bir görev sahanlığı var mı ki? Evet kadınlar toplumumuzda daha çok yemek yapıyor olabilir ama ara sıra erkekler de yapabilir bence. İlla eşinin hasta olmasına gerek var mı bunun için? Hayat müşterek değil mi?
- 1 yıl
Hayat şöyle müşterek acımızı derdimizi sorunumuzu zorlugumuzu sevincimizi peylasirken evet. Ama şunu düşün ev hanimisin calismiyorsun diyelim. Kocan gün boyu dışarda seni çocuklarını evini gecindiriyor koruyor sana sadık rızkını sana getiriyor alt tarafı günde bir öğün eve gelip yemek yicek onuda sen yap dersen sence müşterek olmayan sen değil misin? Çalışan kadın ise her gün yaparım gerekirse onda sorun yok. Ama taş kalıplara zorla sigdirilmis bir adam tüm gün taşıdığı yükün stresin zorluğun üstüne eve gelince sevgiyle ve aşkla yapılmış bir yemek ve ona sıkı sıkı sarilmi bir çift kol görünce emin ol her gün hevesle o eve gelir
- 1 yıl
Ya tabiki öyle. Ben çalışan kadınları baz alarak söyledim
- 1 yıl
Çalışıyorsa ve ben ondan önce geliyorsam her akşam yaparım ne önemi var
- 1 yıl
O zaman hak veriyorum size
- 1 yıl
Bende size 👍
- 1 yıl
👍🏻
1 yılYaparım. Yapmayı severim. Özellikle tepsi yemeklerini iyi yaparım. Herhangi bir kadınla kapışırım. Tarif ver demeyin. Bende her şey el kararı 🤣
19 Yorumla- 1 yıl
Ben yemek konusunda erkeklerin daha iyi olduğunu düşünüyorum zaten. En iyi aşçılar erkeklerden çıkıyor
- 1 yıl
Kesinlikle çok haklısın, aşçı değilim ama yapabildiğim yemekler konusunda her türlü dalaşırım 🤣
- 1 yıl
😂
- 1 yıl
@einarsson sen kimsin yaa derdin ne acaba senin
- 1 yıl
@einarsson 🤣🤣 Tamam
- 1 yıl
Sana değil o bana diyor. Bu sitede derdi olanlar var benimle nedense
- 1 yıl
Olsun, sen ben ne farkeder. Hani arkadaştık ahhahah
- 1 yıl
Hahahah tamam o zaman kanka
1 yılEşine, ailesine yardım etmeli. Az da olsa bilmek lazım. Bazıları ocak yakmasını bile bilmiyor 😄 İsteyip öğrenmek lazım.
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle 😂
1 yıl30 a kadar ne alaka derdim ama şu an aşırı hoşuma gidiyor doğrusu zevk alıyorm. yemek yapmadan
110 Yorumla- 1 yıl
30 dan sonra mı başladınız yemek yapmaya
- 1 yıl
Yani evet belki ozamanlar ergen kafası benim ne alakam var yemekle de demiş olabilirim ama 30 dan sonra zevkli geldi ya biseyler yapmak orta sanat eseri hibit leziz şeyler sunmak hoş
- 1 yıl
Hahah inşallah bana zevkli gelmesi için 30 u bulmam gerekmez 😂
- 1 yıl
Şimdi şöyle toplum olarak kadın yemek yapar bu senin görevin düşüncesi varya ondan sana ters geliyor kimse bnden böyle bişey beklemiyor ve bn bunu yapınca kıymetli oluyor sen evde yemek yapsan ee ne var bunda görevin gibi bakılıyor belki ondan
- 1 yıl
İşte ben bunu hiç görevimmiş gibi de hissetmiyorum. Hiç yemek yapmayı alışkanlık haline getirmedim yani
- 1 yıl
Yani aykırı birisindir olabilir bunda sıkıntı ne? Evdekiler mj
- 1 yıl
Yoo şu an hiçbir sıkıntım yok :) ileride evlenirsem sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum sadece. Her gün yemek yapma düşüncesi zor geliyor ya arada erkekler yapsın
- 1 yıl
Bnle evlensen yaparım da seni alacak erkek öyle olur mu bileme
- 1 yıl
Seninle evlenmeyeceğime göre bunu düşünmeye gerek yok abi. Teşekkürler
- 1 yıl
Haha istesen de almam seni 😄merak etme bu arada bişey degil
Ben tek yaşadığım için her gün mecburen yapıyorum. Erkeklerinde yapmasalar bile bilmeleri gerekiyor dünya hali ne olacağı belli olmaz. Ayrıca kadınlara yüklenmiş bir görevde değil bu yardımcı olmak gerekiyor.
10 Yorumla
1 yılBence işten gelindikten sonra kişi eşiyle birlikte hazırlayıp eşiyle birlikte mutfaktan çıkmalı, belirli şeylerin sadece eşlere bırakılması taraftarı birisi değilim, kesinlikle evde iş bölümü olmalıdır.
10 Yorumla
1 yılNeden yapmasın ki eşine yardım etmek sunnetir ayrıca
11 Yorumla- 1 yıl
Evet kesinlikle
Yemek yapmayıp kendi ellerimle yedirmeyeceksem niye evleneyimm
115 Yorumla- 1 yıl
Ooo helal kraaalll 😂
- 1 yıl
Han mı naptin be kanka 😂
- 1 yıl
Öyle de kanka millet yanlış anlicak şimdi 😂
- 1 yıl
Hanım diyon ya ne biliyim ben djdjdj
- 1 yıl
Boş ver kardeşim sen boş ver 😂😂
- 1 yıl
Bana demişsin gibi oldu da ondan dedim yaa neyse çok takılma 😂
- 1 yıl
Tamamdır 😂😊
1 yılBen yapmam evlenirsem esimde yapmasın Disardan söyleriz
110 Yorumla- 1 yıl
Her gün dışarıdan hayat geçer mi bee 😂
- 1 yıl
Geçer ben hep oyle yiyorum zaten
- 1 yıl
🤷🏻♀️
- 1 yıl
Birileri neyi çekemediyse tacize başladılar hemen
- 1 yıl
Skekakskskskeks
- 1 yıl
Cidden sitede bu derece psikolojik problemi olan çok kişi var onlar da beni buluyor
- 1 yıl
Yok herkese geliyor
- 1 yıl
Hahahah ben de diyorum bu kim bana niye taktı 😂
yapar ba çok iyi olanlarıda var bu konuda ve aşçıların çoğuda erkek
116 Yorumla- 1 yıl
Evet kesinlikle
- 1 yıl
Valla ben de yiyiciyim biraz 😂
- 1 yıl
Yani isteyince güzel yapıyorum da genelde pek yapmıyorum yani pek hamarat degilim evet
- 1 yıl
Evet en kötü huyum bu olabilir
- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
🤷🏻♀️
- 1 yıl
Kendimi övmeyi sevmiyorum bence gerek yok buna
- 1 yıl
Kendimi anlatmaya ne gerek var ki şu an boş ver
1 yılyemek yapmakta ne var :) yapıyorum. tek yaşayanlar ne yapıyor sanıyorsun :)
14 Yorumla- 1 yıl
Yapın zaten ya :)
- 1 yıl
yapıyorum zaten :) gel sana da yemek yapayım :)
- 1 yıl
Teşekkürler size afiyet olsun :)
- 1 yıl
zerafetimi göremedin anlamadın :) kırıldım sahjasjhah
1 yılNeden yapmasın ki, yapabilirler tabi. Yemek yapmak sadece kadınlara özgü bir şey değil ve olmamalı. Herkes hoşuna giden bir şeyi kadın erkek yapar ayrımı olmaksızın yapabilmeli bence.
10 Yorumla
1 yılKeyifleri bilir beni ilgilendirmez bekar yalnız bir erkekse ya yapar ya da dışarıdan yer kendilerine kalmış bir durum..
10 Yorumla- 10 Yorumla
Oo ben çok iyi yemek yaparım.. yaparız abi ne var yemekte. Hayatı beraber paylaştığım insanla bütün işleride paylaşırım bu benim asli görevim.
10 Yorumla
1 yılİki Tarafta Yeteri Kadar Mutfak İşlerine Yardımcı Olması Gerek Ve Tabikide Erkekler de Yemek Yapmalı Ve Yapabilirler
10 Yorumla
1 yılYapar tabi niye yapmasınlar tabikide yapmalı eşlerine de yardımcı olmalı
20 YorumlaPilav ve makarnayı iyi yaparım ve erkekler de yemek yapmalı tabi ki
20 YorumlaYapmasını bilen yapıyor 😂 babam efsnae yapar mesela 😋
20 YorumlaEvet yapabilirler. Yapmalılar da zaten bana göre yemek yapmak kişisel gelişim katkısı var.
10 YorumlaTabi ki yapmalı b j her türlü yemeği neredeyse yapıyorum
10 Yorumla
1 yılMutfak bizim işimiz elimizden geldiği kadar yaparız severim mutfağa girmeyi
10 YorumlaEvet yapallar. Bence yapmalı çünkü çok romantik olur.
10 Yorumla
1 yılArada bir yapabilir. Ben seviyorum mesela kendi damak zevkime göre pişiriyorum canım çektiğinde.
10 Yorumla
1 yılDünyanın en iyi aşcıları erkek zaten. Müsait oldukça yapar hünerlerini gösterir
10 YorumlaBen yapmayı çok seviyorum sık sık yaparım yapmayı da yemeyi de çok seviyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence yapmalı.
Çünkü başkasına bağımlı olmak son derece kötü bir durum erkek için de kadın için de.10 YorumlaYapıyom canım istediğinde karım olacak kişiyle de yaparız yeriz zaten hep
10 Yorumlaİki tarafta çalışıyorsa, Yemek yaparken erkek eşine yardım etmeli.
11 Yorumla- 1 yıl
Bence de
Yapmazlar kızlar erkeklerden bunu bekledikçe erkekler evden uzaklaşır
13 Yorumla- 1 yıl
Ne ilgisi var?
- 1 yıl
Peki bişey sorucam. Feminist falan değilim ama erkekler bizimle rahat etmek için mi evleniyor? Ya da biz bir erkeği rahat ettirmek için için evleniyoruz? Hayat müşterektir. Evlilikte birbirine destek olmayan, sürekli hizmet bekleyen kişiler 2 gün sonra boşanıyor haberin olsun
1 yılabi yemek yapmak dünyanın en basit şeylerinden biri yemek yapmanın cinsiyeti yok ki bi zahmet yapabilsinler. Birgün ormanda tek başına kaldı nasıl yaşıyacak
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKesinlikle yapıyorum da zaten eşime yardımcı olurum çok rahat durmam ama yaparız yemeği yinede
20 Yorumla
1 yılEv işi denildiğinde akla hemen yemek de geliyor. Ben şunu anladım kadınlar yemek hariç ev işi yapmalı çünkü kesinlikle erkekler daha lezzetli yemek yapıyor. Erkekler yemekte daha usta.
10 YorumlaHer işi öğrenmek gerek, yemek yapmasını da bilmek gerek
10 Yorumla
1 yılyalnız yaşayınca ve dışardan yemekten sıkılınca mecbur yapıyorsun
00 Yorumlasizden bile iyi yaparız da işimize gelmiyor
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen bence de işinize gelmiyor
1 yılYapmalı gerektiğine başının çaresine bakabilmeli zaten zor bişey değil artık aç youtube aynısı yap
10 YorumlaYapar niye yapmasın. Ne kadar saçma bir algı. d
13 Yorumla- 1 yıl
Algı değil ki soru sordum sadece
- 1 yıl
Anladım
1 yılEvet arada sürprizler iyi olabilir :) 😀 veya yemek yaparken işleri bölüşmek gibi
20 YorumlaAslında en iyi aşçılar genelde erkek oluyo
20 Yorumla
1 yılBen çok gizel yemek yaparım
20 Yorumla
1 yılYapıyprlar baya iyi olanlarda var
20 YorumlaRomantik olur yapsalar
20 Yorumla
1 yılYapmalı
20 Yorumla
1 yılbiraz biliyorum yemek yetenekli değilim
20 YorumlaYemek yapmasını bilen zeki erkek seni napsın
01 Yorumla- 1 yıl
Ya çok merak ediyorum nasıl bir kuyruk acınız var da sürekli tacize geliyorsunuz yaaa hepiniz gelin cidden bu ne özgüvensizlik yaa. Çekemediginiz insanlara direkt saldırıyorsunuz. Ben seni tanımıyorum bile be
Evet ben yapıyorum hatta baya guzel yaparım
10 Yorumla
1 yılKarnum çok açikirsa yaparum tabi ki
10 Yorumla
1 yılEn azından yardım edilebilir
10 Yorumla
1 yılBen yapıyorum
10 YorumlaBen yapıyom çoğu yemeği on numara oluyor Hatta
10 Yorumla
1 yılNeden yapmasın ki? Yaparlar tabii ki😄
10 Yorumla
1 yılMutfağı dağıtacaksa hiç yapmasın