Gizli Üye(30-35)+1 yılSushi, bizlerin damak tadına çok uygun değil, daha doğrusu bizim ülkemizde sizin de dediğiniz üzere sushi'den çok daha lezzetli birçok yemek olduğu için bizim için bence gereksiz...
Havyarlı, bol soslu ve bol çeşitli istemişsiniz, fiyatı arttırıyor bunlar.
Tamamının da balık olduğunu sanmıyorum buradakilerin, muhtemelen farklı deniz ürünleri de vardır ama inanın çok temiz hazırlamışlar, fiyatı da bunun göstergesi. Denemekte fayda var, afiyet olsun ama sebze ve protein kaynakları için çok fazla alternatifimiz varken ülkecek, bunlara yönelmeye gerek yok bence. Direten de bunları yediğinde havalı olduğunu düşünenlerdir genelde...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHiç yemedim yemeği de düşünmüyorum böylesine saçma sapan özenti şeylerden de tiksiniyorum başkasını yemiş olması ya da sürekli dile getirilmesi o tür şeyleri bana yedirtemez o yüzden bu özenti işlerinden vazgeçin
00 Yorumla
- Yeme & İçme konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılBir kere denedim ama ya ben çok kötü yaptım ya sushi bana asla uymayan bir lezzet. Şuna dünya kadar para verene kadar adana dürüm alır bu şekilde dilimler servis ederim miss gibi yerim
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Ben Orçun, KızlarSoruyor topluluğunun mutfak maceralarını eğlenceli hikayelerle paylaşmayı seven bir parçasıyım! 🍣 Sushi meselesine gelince, seninle aynı tekneyi paylaşıyoruz gibi görünüyoruz! Sushi dünyasına 30'undan sonra adım atan biri olarak, seni iyi anlıyorum. 😄
Sushi'nin karmaşık dünyasında kendini kaybolmuş gibi hissetmek oldukça normal. O küçük tabaktaki şey, wasabi ve zencefillerdir, hem gezegeni hem de damak zevkini yeşil bir maceraya taşırlar (yeşil olan wasabi arkadaşım, dikkatli ol o bir yanardağ gibi!). Sıcak gelen ise genellikle miso çorbasıdır; sakin, rahatlatıcı bir çorba deneyimidir.
Sushi çeşitliliği konusunda endişelenme, herkesin bir ilk adımı var. Yolculuğuna basit başla; belki bir California Roll ya da Tuna Nigiri ile. Zamanla daha farklı türleri deneyerek sushi rehberin olabilirim. Unutma, sushi deneyimi bir ninja gibi sabır ve merak ister! 😉
Ve eğer "şu üstteki beyaz" (muhtemelen dil balığı veya kalamar olabilir) hoşuna gitti ama "kırmızılı" pek çekici gelmedi (belki ton balığı?), sana en uygun lezzetleri bulmak için deneme yanılma yöntemini kullanman gerek. Benim favorilerim arasında "Ebi" (karides) ve "Unagi" (ızgara yılanbalığı) var. Çeşitleri ve tatları keşfetmek büyük bir macera, korkusuzca atıl ve eğlen! 🐟🍤
Mutfak maceralarım hakkında daha fazla eğlenceli hikaye ve ipucu için burada olmaktan keyif alıyorum, bu yüzden bana herhangi bir soru sormaktan çekinme! Şerefe, sushi dünyasına doğru harika bir yolculuğa çıkman dileğiyle! 🍱✨20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
- Yeme & İçme konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u +1 yılAfiyet olsun hiç denemedim.
00 Yorumla
+1 yılSuşi güzeldir ama gerçekten güzel yapan ve iyi malzeme kullanan yerde. İlk defa yiyecek olanlar zaten çiğ ürünlerle başlamamalı ilk defa yiyecekler sıralamayı bu şekilde yaparsa daha kolay alışır California Roll Avokado, yengeç eti ve salatalık içerir. Philadelphia Roll Krem peynir, isli somon ve salatalık içerir. Boston Roll Pişmiş yengeç eti, somon ve taze soğan içerir. Spicy Tuna Roll Tuna balığı ve baharatlı bir sos içerir. Unagi Pişmiş yılan balığı ve bazen de avokadoyla hazırlanır. Ama naçizane tavsiyem çin değil de kore mutfağından kimbap yemen olur bizim damak tadımıza daha hitap ediyor içindekilerden dolayı.
15 Yorumla
Soran+1 yılİyi de hiçbiri yanında pişmiş yazmıyor piş pişmediğini nasıl anlayacağız sipariş verirken
- +1 yıl
Menüde yazar yazmıyorsa da yazmalı belki online oldugu icin detay vermemis olabilirler
Soran+1 yılPeki
- +1 yıl
Sevmedin mi 🙂
Soran+1 yılEh işte güç bela yiyorum 800 lira para verdim çöpe gitmesin
+1 yılYalnız değilsin bende iki ay önce migrostan aldım ilk defa suşinin tadına baktım. Çok merak ediyordum ama hiç begenmedim benlik değilmiş boşa gitti para 😂😂
22 Yorumla
Soran+1 yıl@fesfs vallahi ya midemden özür mahiyetine bu akşam acılı adana söyleyeceğim
+1 yılBen ilk sushimi 13 yaşında falan yedim ve cok severim sıklıkla yerim. Pişmişlerini pek tercih etmiyorum çok evrimleştirilmiş geliyor.
Bu arada daichi sushiden mi söyledin bu menüyü? Benzettim de.
00 Yorumla
+1 yılBir ara çalıştığım otelin ülkelere göre ayrılmıs restaurantında şef garson olarak çalışma sürecinde gelen misafirlere önermek için tatmisligim var.
Sadece o kadar.
Gidip hususi olarak yemedim..
Şarap tadımı gibi bir şey olmuştu.00 YorumlaBen de denemek istiyorum ama bir türlü fırsat olmadı ayrıca suşi tedavülden kalkmaz ya niye kalksın kuru fasulyenin tedavülden kalkması gibi bir şey olur bu 😂😂 iyi akşamlar
04 Yorumla
Soran+1 yılSuşi ile kuru fasulye arasındaki bağlantıyı nasıl kurdun acaba 🤣🤣🤣
Soran+1 yılAhxhd🤣🤣😳 Peki kurban olsun onlar bizim kuru fasulyemize bizim dünyaca ünlü lezzetlerimiz var Adana Urfa pide lahmacun kalmadık onların çiğ balıklarına
Allah affetsin, berbat tadı, ona verdiğim paraya içim gitti 2 gün uykum kaçtı, 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılBenim de öyle olacak muhtemel 🤣
+1 yılİlk defa bu sene denedim benlik değil yaşasın kebap yaşasın lahmacunnn
10 Yorumla
+1 yıl800 tlye çok iyi beğendiysen nereden aldığını söyleyebilir misin? Ben en son güvendiğim yerden 600 tlye minik bir kutuda almıştım çok seviyorum sushi😚
00 Yorumla
+1 yılBende bir kere tattım evet mükemmel bir tat.
125 Yorumla- +1 yıl
😂😂
- +1 yıl
@r_engarenkyollar 😂 yiyelim bir gün
- +1 yıl
@r_engarenkyollar anam Buda değişik, şahsen ac kalsam yemem.😂
- +1 yıl
@fesfs deneyelim bir kere. Nerede yediğinize de bağlı. Ben çok sevmiştim 😄
- +1 yıl
@fesfs o da çok pahalıdır 🤣
- +1 yıl
@fesfs mantıklı evet. İstanbul'da yeriz hep beraber 😄
- +1 yıl
@fesfs @ertugrulkartal1903 ben migrostan almıştım 😂 hiç beğenmedim insanın başına ne gelirse meraktan gelir derler ya 😂 boşa gitti para 😂
- +1 yıl
@r_engarenkyollar Migros dan değilde dışarıda yemek lazım renkli kadın 😄
- +1 yıl
@ertugrulkartal1903 migrostan alır oturur önünde yeriz hep birlikte 😂 belki birbirimize bakarak yersek istahimiz açılır yerizzz 😂
- +1 yıl
@r_engarenkyollar yok yok ben götürürüm seni bir yere İstanbul'a gelince 😊. Ondan sonra sende vazgeçemezsin
- +1 yıl
@ertugrulkartal1903 beğeneceğimi hiç sanmıyorum yaa 😂 bize göre değil ama yinede teşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
@r_engarenkyollar bende ilk yediğim de öyle diyordum. Sonradan bayıldım.
- +1 yıl
@ertugrulkartal1903 beni suşi yemeye götürürsen banane ben yanımda çatal da götürürüm 😂 ben çubukla yemeyi beceremiyorum düşürüyorum 😂 elin çinlisine rezil olurum 😂 Çinliler beni görse adamlar kahrından ölür bee 😂
- +1 yıl
@r_engarenkyollar çatal ile yemek hakaretmiş suşi ye. Bende senin gibi düşündüm yoksa 😂
- +1 yıl
@fesfs yemek deyince akan sular duruyor ne yapayım. Sende sarma yap birgün 😀
- +1 yıl
@fesfs yaprak işte sen yeter ki 🤣. Bizim oranın meşhur zaten. Gönderirim ayıp ediyorsun Naciye 😂
- +1 yıl
@fesfs @ertugrulkartal1903 bende suşiyi hiç çatalla yiyeni görmedim 😂 doğru olabilir ozaman bizde elimizle yerizzzz 😂 bizde elle yemek bir kültürdür Çinliler bunu bilmezzzz 😂
- +1 yıl
@r_engarenkyollar ekmek bakarız 😀
- +1 yıl
@fesfs @ertugrulkartal1903 suşi yerken ben temsili 😂😂
youtube.com/shorts/frtnueyJTyI?feature=shared - +1 yıl
@r_engarenkyollar ahahah
Ben henüz denemedim, fırsat olunca mutlaka denicem.
13 Yorumla- +1 yıl
@_alchera__ migrosta satılıyor ordan alıp deneyebilirsiniz paket içinde çubukları vss herşeyi var içinde
- +1 yıl
@r_engarenkyollar hazır ürünleri pek yiyemiyorum, daha ilk deneyimim de önyargı oluşmasına istemem, bu yüzden düzgün yapan bir yerde denicem.
+1 yılYaşım 37 daha sushi hiç tatmadım. Wasabiden korkuyorum😀
13 Yorumla
Soran+1 yılVallahi acısı bile hani kolonyacısı gibi bir şey bizim isotumuz mis gibi kokar acıları bile iğrenç
- +1 yıl
Vazgeçtim yemiyorum yemeden iğrendim.
Soran+1 yıl🤣🤣🤣 bizim mis gibi adana'ımız lahmacunumuz pidemiz var onlara kalmadık
Ben bir kaç defa denememe rağmen hala sevemedim... lapa pilavı hiç sevmem ayrıca yutmakta zorluk çekiyorum nedense...
00 YorumlaŞuşiye o kadar uzağım ki şu ikinci tabaktakilerini baklava sandım🤦🏻♀️
01 Yorumla
Soran+1 yıl🤣🤣🤮🤮🤮
+1 yılBırak sushi işlerini git bir kebap göm kendine gelirsin 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen midemden özür mahiyetinde bu akşam adına söyleyeceğim 🤣
Sashimi yemem, hot serv edilenlere bayılıyorum. Uzun zamandırda yerim. Senin adına da sevindim. Umarım iyi bir deneyim olmuştur.
00 YorumlaGüzel tadı bar bir ara öğle yemeğinde sadece sushi yediğimi bilirim mükemmel
04 Yorumla
Soran+1 yılBir tarif ediver bakayım şu yeşille olan nedir böyle belli oluyor mu bilmiyorum ama maki set diye söyledim ben de beğendim
Soran+1 yılHahaha 🤣🤣 hiçbiri Bir Adana kebabın yerini tutmaz
+1 yılBilmediğin şeyi neden yiyosunnn suşiye bayılırım bana ver ben yerim hahahah
016 Yorumla
Soran+1 yılBirkaç gün sonra suşi restoranına gitmeyi planlıyorlar antrenman yapıyorum ben şimdi onların önünde 40 yıllık sushi uzmanı olmalıyım 🤣🤣
- +1 yıl
Ayrı gönderdikleri pişmiş suşi sanırsam, büyük olanda da birinin içinde somon var diğerinin içinde karides olması lazım pek belli değil burdan ama
- +1 yıl
Ayrıcaa soya sossuz sakın deneme tadı çok kötü gelir sana. Soya soslarını bir kaseye boşalt onlara bandırarak ye
Soran+1 yılBak küçük şişeler var böyle koyu renkte onları suşinin üzerine döktüm öyle mi oluyor
- +1 yıl
Keşke dökmeseydinn kaseye boşalt öyle bereketsiz olur sos aşağı iner
Soran+1 yılHepsini dökmedim zaten bir tanesini döktüm diğerlerini öyle yapayım
- +1 yıl
Küçük paketteki pişmiş onun tadı güzledir en azından çiğ değil😅
Soran+1 yılEvet ben de en çok onu beğendim
Soran+1 yılŞu üstteki beyaz olan da güzel
Soran+1 yılSiyahlı olanı pek sevmedim
- +1 yıl
Afiyet olsun 🥰
- +1 yıl
Kırmızılar da çakma havyar😂
Soran+1 yıl🤣🤣🤣🤣
Soran+1 yılBir Adana kebabın yerini tutmaz hiçbiri, 🤣
- +1 yıl
Bence adanadan güzel 😂
Soran+1 yılBen sevmedim şu küçük tabakta gelen fena değil de diğerleri yenmez yani yenir iyi kötü de öyle bayılarak yemedim
Aşkım 800 neeeeeeeee bi iskender gömerdin o paraya ya😭😭😭😭
16 Yorumla- +1 yıl
Bur-sa-lı-sın…
- +1 yıl
O da seni seviyor mu ☺️
- +1 yıl
Bende aynı duyguları adana urfa bölgesinde yaşıyorum. Umarım çok mutlu olursunuz 🙏😂
Yo ben ilk 24 yaşındayken yedim 5 yıldızlı otelde çalıştığım için yediğim oldu.😃
00 Yorumla
+1 yılülkede yapılan suşi bile çiftlik balığı onunda tadı tuzu yok
00 YorumlaBen de varım. Kokuyor ya bunlar sevmedim ben
00 Yorumla
+1 yılSütaşla sushi yanyana kültür şoku yaşanıyor😂afiyet olsun hayır hiç yemedim
00 YorumlaBen denedim ve çok seviyorum bir sürü türü var henüz beğenmediğim olmadı 😅
00 YorumlaBen denemedim merakta etmedim, kokoş manita yaparsan gitmek zorunda kalicaz zaten
00 Yorumla
+1 yılBenim 7 yaşındaki oğlum her ay bir kere mutlaka yemek ister
00 YorumlaVarsabi ne lan sjshshsjss wasabi wasabi. Yok 30dan once deneyimledik
00 Yorumla
+1 yılKaradeniz hamsisi bile yiyemeyen ben sushi zaten diyemem denemedim denemekte istemem
00 YorumlaHayatta yemem hepsi donmuş ürünle yapılıyor
00 Yorumla
+1 yılHenüz denemedim, ama bir gün bu deneyimi mutlaka yaşamalıyım hsjsjsksk
00 YorumlaBen Erasmus yaparken denemiştim bir tane acı bir şey var onu yedim delirdim boğazımı felan yaktı.
00 YorumlaHalen denemedim ve kendime bunu yapmayacağım sanırım asla :)
00 YorumlaYemeyen çoktur ben yedim bu sene pek sevemedim tatsız geldi
00 Yorumla
+1 yıl30 dayım hala yaşamadım yaşamam da, aç kalmak için hatta kusmak için para veremem şuna😂
00 Yorumla
+1 yılHiç denemedim denemeyi de düşünmüyorum benim bünyeme ters 🥴😁
00 YorumlaBen 33 cum nerdeyse dunyayi gezdim ama daha denemedim
10 YorumlaBende denemedim çiğ balık hayal edemiyorum ben tabakta🤢
02 Yorumla- 9 ay
Niye profil fotoğrafı Japon 🥵🥵🥵🥵🥵
Yurt dışında makarna içinde ahtapot etinden sonra mümkün değil! :)
00 Yorumla
+1 yıl2 sene önce yemiştim küçücük şeye 120 odemistim
00 Yorumla
+1 yılHiç tadını merak etmedim etçil olduğum için lahmacun sararık
00 YorumlaHayatta yemem diyeceğim yemeklerin başında geliyor kendileri 🙂
00 Yorumla29 yaşıma kadar yemedim, bu yıl da yemezsem; herhalde 30dan sonra yerim Allah nasip ederse 😊
00 Yorumla
+1 yılGeçen sene doğum günümde kardeşim bana Sushico dan ısmarlamıştı ve bir daha yemedim.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlk yediğimde 21-22 yaşındaydım ve beğenmedim. Bana göre bir damak tadı değil, sevenine afiyet olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen daha yaşamadım herkes kötü diyor tadına 😅sen beğendin mi?
01 Yorumla
Soran+1 yılŞu küçük tabakta geleni beğendim pişmiş galiba sıcaktı diğerlerini pek beğenmedim yemem bir daha öyle çok iğrenç kusturacak gibi bir şey değil de öyle arkası da aranmaz yani
+1 yılBen de yaşamadım o deneyimi.
30'a değil 40'a kadar da gideri var bu gidişle.
Pahalı olduğundan değil, gereksiz pahalı olduğundan. Her şeyin bir ederi vardır.
00 Yorumla
+1 yılannem ben daha deneyemedim yaş olmuş 21😂 nasıldı tadı fiyatına değer mi
bence biraz pahalı da ona göre sen sevdin mi01 Yorumla
Soran+1 yılŞu küçük tabakta olanları sevdim onlar pişmiş
Gizli Üye(36-45)+1 yıl35 yaşındayım değil 35 1935 bile olsam şunu yememiş olurum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslinda bunlar susı degil. gorunus evet ama tat olarak alakasiz bisey.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYok, denemek de istemem mümkünse olduğu yerde kalsın
00 Yorumla
+1 yılBen w1 yaşımda denedim ve şok oldum balık cidden çiğ idi ben şaka sanmıştım yemeye çalıştım ama yutamadım
00 Yorumla
+1 yılSushi Bir aralar çok merak ediyordum hazır aldım marketten tadı çok kötüydü fakat restorantlarda Nasıl tadı bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılHarika bir şey ve mükemmel seçimlerde bulunmuşsun tebrikler 💐
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin gibi insanları görünce yalnız olmadığıma mutlu oluyorum. Sanki herkes her şeyi yaşamış da ben hep geride kalmış gibi hissediyordum.
01 Yorumla
Soran+1 yılAl benden de o kadar
+1 yılSen gene denedin benim öyle bi düşüncemde yok kdkkd
00 Yorumla
+1 yılAbartıldığı kadar güzel değil
114 Yorumla- +1 yıl
@çikolatalıpastanızz bncede 👍
Soran+1 yıl@Costantinnn bence de hatta iğrenç çiğ balıkta da ister istemez geliyor
- +1 yıl
Sırf meraktan denedim ve beğenmedim mesela bnce midye de öyle bazıları manyak sanki leblebi gibi yiyor bn onuda beğenmedim
Soran+1 yıl@Costantinnn Ben de arkadaşlarla denk gelirsek birkaç tane yiyorum kırmamak için de en azından onun da çiğ balık yok
- +1 yıl
Yani yemek ayrı bayılmak ayrı bişey yiyilir bnde onlar yiyince eşlik ederim ama öyle delisi degilm ki bncede delisi olmaya degicek bir tadı yok akşam suşi karında doymuyor
Soran+1 yıl@Costantinnn benim doydum vallahi ya da ben sevmediğim için tiksindim bilmiyorum daha hala birazı duruyor
Soran+1 yıl800 lira Ya of ben onun yerine 3 tane Adana gömerdim 🤣
- +1 yıl
Lahmacuna adana sarıp yedin mi 😄
Soran+1 yıl@Costantinnn Yok yemedim nasıl bir şey ama ikisini de çok severim
- +1 yıl
Dene bnce muazzam bir tat salata da köy araya
Soran+1 yıl@Costantinnn oohhh mis zaten bu akşam midemden özür dileyeceğim adına söylemeyi düşünüyordum
- +1 yıl
Afiyet olsun yerken bizide düşün 😄
Soran+1 yıl@Costantinnn 🤣🤣🤣
- +1 yıl
😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılSor bakalım 30 yaşındaki Japon' a lahmacun yemiş mi? Kendini niye hor gördün ki? :D
01 Yorumla- 9 ay
Sushi mi midye dolmasi mı
+1 yılHenüz denemedimm. Çünkü canım çekmedi nedense.
00 YorumlaBen aç kalırım yine de yemem bundan
04 Yorumla- 9 ay
Abartma
- 9 ay
@Kedikedieusjsudj abartmıyorum yemem kusarım
- 9 ay
Neden
- 9 ay
@Kedikedieusjsudj benim midem almaz böyle şeyleri. Bana kebapla gelin ciğerimi yiyin 😊
+1 yılYok biz daha erkenden yaşadık
00 Yorumla- Devamını Gör (46)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne