Anneanne eli değen ramazanlar... Anneanne eli değen yufkaları veya yiyecekleri sever misiniz?

Canım ananem ve yufkaları. Ramazan’a hazırlanmışlar. Yufka benim çocukluğumda ananemle yapmayı en çok sevdiğim şeydi diyebilirim. Ve çocuk aklımla resme bakınca kokusu buraya kadar geldi yufkaların. Ananemin Ramazanlardaki vazgeçilmez tarifi. Yufkanın ortasına keş (bizim oralarda kesiğe verilen ad) ve albiberi döker, yağlar, dört köşesinden kapatır ve tavasında pişirirdi. Ramazanları sırf ondan bende yiyeceğim deyip gece çocukken bile uyanırdım köyde olduğum zamanlar. Şimdi evde öyle yapsam da o küçük mutfağının samimiyetinden mi; yufkasına ananemin eli değdiği için mi o lezzeti vermiyor. Davul sesleri, kalabalık sofralar yok mesela. Sanırım ben kalabalıklar içinde büyümeye alışmış bi torun olarak hala o zamanları özlüyor ve arıyorum. Ramazan girince ve annem ananemle yaptıkları bu yufkaların fotoğraflarını atınca yine o zamanlara gittim özlemle. Şimdi davul sesleriyle uyanıp, ananemin keşli yufkasıyla sahur yapıp, kalabalık sofralarda iftar yapmak vardı. Hala o geleneği yaşattığı için ananeme müteşekkirim. Ve hala bi yerlerde bu duyguyu yaşıyorsanız ve yaşadıysanız şanslısınız demektir🌸

Anneanne eli değen ramazanlar... Anneanne eli değen yufkaları veya yiyecekleri sever misiniz?