Memur olarak atandım, 80 küsur maaşla bir şehre gideceğim. Aylık asgari giderim ne olur eve? Bana ne kadar kalır, kalanla hem sosyalleşmeye hem yatırıma hem anama para ayırmalıyım.
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Memur olarak atandım, 80 küsur maaşla bir şehre gideceğim. Aylık asgari giderim ne olur eve? Bana ne kadar kalır, kalanla hem sosyalleşmeye hem yatırıma hem anama para ayırmalıyım.
1+1 den aşağı düşme derimben ki 2+1 taraftarıyım evin içinde ne kadar huzur bulabilirsen ve ne kadar zaman geçirebilirsen masraflarını o kadar kısarsın bu sebeble acıma verdiğin kiraya mutfağı ve evin içi güzel olsun evde pişirir yersen hesaplı gidersen tutunursun
Ya şöyle, ben tekrar hazırlanıyorum maksadım bir sonraki sınavla zaten rütbemi artırıp gitmek. Yani çok güzel ve cazip bi hayat kurmamam lazım kendime gevşeyip dersleri salmamak icin. Planladigim gibi giderse bir bucuk yıl anca yasayacagım.
ne olursa olsun evinde vakit geçirmen lazım geniş alan ferahlık yatatyır ve seni motive eder
Ben Van’a tayin oldum 22 bin ev kirası 3 bin aidat 1500 internet 1600 mobil telefon 2 bin elektrik 900 su parası 8 bin arabaya yakıt parası 15
Bin mutfak 3.500 sigara 🤣
Araba yok 8.000 kardayım :D
Haha sakasiydi tabii ki. İlk firsatta once arabaya sahip olmak istiyorum. Mesleğin özel bi yanı yok da yine de burada paylasmayayım
Hayırlı olsun memurluğun! 80 küsur bin maaşla tek başına 1+1 evde gayet konforlu yaşarsın. Kira hariç faturalar, aidat, mutfak ve ulaşım masrafın aylık ortalama 18.000 ile 25.000 TL arasında tutar. Sana yaklaşık 55.000 TL net kalır. Bu tutarı sosyalleşme, annene destek ve birikim arasında bölüştürüp bütçeni kolayca yönetebilirsin YTD 😛 Sen ilk maaşınla yatırım planına başlamayı düşünüyor musun? 📈💰
Cevap
11Cevap
kira 20k-30k arası , mutfak 10k , fatura 5-10k kesin giderler
Tesekkür ederim ♥️
Olur inşallah 🤭
Bursaya gideceğim
Bütce dengede tutacak tavsiyeler
1 . Ev iş yeri arasını yakın olsun günlük 100TL aylık 2500TL gibi yol parası cebinizde kalır.2.
2. ana cadde üzeri evler pahalı olur mahalle içi evlere bak
3. göreve başmadana ev tutma önce 1 ay apartta kal sehri semti çevreyi tanı böylece belki emlakcı olmadan ev bulursun eşyalı ev bulursun bunlar büyük avatj olur.
4. merkezi ısıtma olan yeri seçme sen kullandıpğın kadar ısısnma ödersin evde yokan boş yere merkezi sisteme para vermezsin
Çok teşekkür ederim dikkate alacağım ama eşyalı ev bilemedim ya adamın eşyasına zarar veririm korkusu oluyor bir de merkez ısıtma daha iyi değil mi ya belli bir ücret ödemek daha uygunu mal olmuyor mu
Cok tesekkür ederim 🫂 böyle tüyolar alirim ahah
Her ay 20 bin atarsın kenara
İyi para mı atmak için
Akmasa da damlar
Off bıktım bu hayattan jdj
Hayat herkese zor:)
Evet. Neler cekiyormuşsunuz yıllardır, ben de geldim hhj
hoş geldin tadını çıkar 😀
😅😅
ev kırası 25-30 bın olur esyalı. yan gıderler ev ıcın 10 bın.
Ev daha uyguna bile var gibi sahibinden sitesinde.
10 bini faturalar ve mutfak icin dediniz dimi
hangı sehır olduguda onemlı tabıkı
15 harcasan gerisi senin
Yer mevki bina yaşı vb durumlar kiranın fiyatına etki ediyor 10 a da var 50 ye de var
Hangi şehirdesin ve birçok gider kalemi var
Bursa
25 ev olsa 20 gider ama 80 maaş çok dedin memur o kadar almaz
Kac alır
Ne memurusun bilmiyorum
O kadar almaz deyince. Tamam tesekkür ederim
Kira hariç faturalar yeme içme 25 falan
Gelenin çok olursa fazla bir masrafın olmaz
Ne alaka? Gelen aşıyla mı geliyor:d
Ben öyle yapıyorum gelene şundanda alsana diyorum :)
Hahahah yok ya bambaska sehir öyle evime sokmam herkesi
15-20 arası
Elektrik mutfak vs o kadar cok tutuyo mu ya? Hic bilmiyorum
Hangi şehir?
Bursa
İstanbula gel birlikte tutak sjsjjd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?