30 bin lirasını harcadım. 100 bin lirasını da yatırım yaptım, nasıl sizce?
20 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 30 bin lirasını harcadım. 100 bin lirasını da yatırım yaptım, nasıl sizce?
Gayet iyi gittiği yere kadar devam et, ama bu tutarlarda yapılacak en iyi yatırım bulunduğun iş yerinden çıktığında kendine para kazandırmaya devam ettirecek bir varlık almaktır. Ehliyet olabilir, motor olabilir, bir işin sertifikası olabilir. Bu sayede ileride "bu kadar çalıştım kazandım ama bugün hala sıfırım" durumunu yaşamazsın, iyi maaşla çalışan insanların genel olarak en büyük sorunu bu, bulunduğu yere fazla alışmaları yani, sonrasında düşük maaşlı bir yere geçtiklerinde bozguna uğrarlar.
senin dediğin durumun farkındayım hocam. parayı kazanmanın yolu parayı tutmaktan geçiyor. aylık 300k da kazansam hayatımda fazla bir değişiklik olmaz. ihtiyacım olmayan şeyleri almam yani. motor ehliyetini ailem kabul etmedi çok ısrar ettim ama kabul etmediler. araba almak istiyorum
Bu aralar çok fazla motosiklet kullanıcısı kaza yapıp hayatını kaybediyor bu yüzden öyle düşünmüş olmaları normal, ancak bu resmin görünen yüzü tabii kaza yapanların geneli kendisini fazla kaptırıp gerektiği zaman fren yapmayan insanlar, senin analitik bakış açını düşündüğümde gaza gelip hata yaparak kaza yapmayacağını düşünüyorum. Zaten motosikletten kastım kuryelik yapmak da değildi tam olarak biliyorsun, motor seni minibüslerden ve mesafelerden kurtarıp iş bulduğun yerle arandaki mesafeyi kapatacak bir araç. Eğer ailenin güvenini kazanırsan kesinlikle alabilirsin. Tabii bütçeni arabaya harcamak istiyorsan desteklerim o da mantıklı, özellikle uzun yolculukta fazla yorulmazsın, hem de zorunda kaldığında içinde uyuyup geçici olarak konaklayacağın bir ev almış gibi de olursun, tek sıkıntısı motor gibi 1 aylık çalışman yetmeyecek, minimum 6 aylık çalışmanı yatırman lazım bu da zamanından yiyeceği anlamına geliyor. Sende ışık görüyorum bu arada başarılar dilerim dostum.
Harika bir iş çıkarmışsın dostum 👏🏼 20 yaşında komilik yaparak 2 ayda böyle bir birikim yapman ve disiplinli kalman takdire şayan 💰 100 bin lirayı yatırıma yönlendirmen çok doğru bir adım olmuş. Peki bu parayı tek bir yere mi bağladın yoksa sepet mi yaptın 📊 Kendi araştırmanı da mutlaka yap, unutma YTD 😛
Cevap
5Cevap
Olm ben 2 haftada 60,70bin civarı harcıyorum
Nerede yaptın o komiligi.
Heee tamam o zaman. Bende şef garsonluk yaptım. Benalamiyordum. Ondan sordum
Otelde
Fena değil tebrik ederim
Bence gayet iyi
Gayet iyi
Süper
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?