Paramı faize koyarsam başıma kötülükler gelirmiş. Fakirim zaten, bundan kötü ne olabilir. Üstelik kredi kartı kullanmak da aynı değil mi? Devletin yüzünden bu haldeyiz, bana neden günah olsun.
5 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Paramı faize koyarsam başıma kötülükler gelirmiş. Fakirim zaten, bundan kötü ne olabilir. Üstelik kredi kartı kullanmak da aynı değil mi? Devletin yüzünden bu haldeyiz, bana neden günah olsun.
Cevap
12Cevap
Devlet sayesinde savunma var ülkede tek derdiniz para olmuş bu ülkede ASELSAN var roketsan var baylar var yerli ihalar sihalar var insansız hava araçlarımiz var roketlerimiz var
Bu yerli şirketlere senin gibiler değil Türkiye'nin en iyi okullarından mezun olmuş en çok baskı altında en çok başarıya imza atanları ise alıyorlar onlarda bilirdi yurt dışına gitmeyi ama vatanı için ARGE yapıyorlar vatanı için üretiyorlar sen evinde regl oluyon boş boş oturuyon ülkeye faydan yok ama devlet kötü öyle mi
Ülkesini seven her insan yerli projelerle gurur duyar; o kurumlardaki gençlerin emeği çok kıymetlidir. Fakat bir devletin görevi sadece savunma sistemleri üretmek değil, aynı zamanda vatandaşlarının geçim huzurunu ve refahını da sağlamaktır. İnsanların ekonomik kaygılarından bahsetmesi tek derdinin para olması değil, hayatın bir gerçeğidir. Eleştiri hakkını kullanmak devlete zarar vermez, aksine eksiklerin görülmesini sağlar. Evde oturan, çalışan veya üreten her vatandaş bu ülkenin bir parçasıdır ve saygıyı hak eder.
Hanımefendi burası dövize sabitlenmiş bir ülke değil sizin dediğiniz dövize sabırlı ülkelerde geçerli Türkiye piyasaya göre ekonomi haraketlenir Türkiye ne kadar çok oradan oraya koşarsa başarılı projelere imza atarsa piyasa yükselir ve ekonomiye faydası olur trilyon dolarları yöneten şirketlerin vangusrd blockrock bunların interneti tarayan ssitemleri var sen ve senin gibiler ülkeyi kotuluyunce o şirketlerin yapay zekası riskli ülke olarak işaretleyip başka ulkelere bakıyor yani sorun varsa gizlice adım adım çözülür ama devleti Amerika'ya şikayet edersek bizim ülke nasıl gelişecek hepimiz birlik olacağız
Eleştiri hakkın devlete zarar verir eleştiri haktır diyen vanguard gibi şirketlerin yapay zeka sistemlerini bilmiyordur
BlackRock ve Vanguard gibi trilyon dolarlık şirketlerin algoritmaları, sosyal medyadaki vatandaşların haklı ekonomik serzenişlerine bakarak risk analizi yapmaz. O yapay zekalar ve analistler; Merkez Bankası rezervlerine, enflasyon rakamlarına, CDS primlerine, faiz politikalarına ve hukukun üstünlüğüne bakar. Yatırımcıyı kaçıran şey halkın geçim sıkıntısını dile getirmesi değil, rasyonel olmayan ekonomik kararlardır. Ekonomi şeffaflıkla yönetilir, gizlice adım adımhata kapatarak değil. Finansal terimleri kulaktan dolma bilgilerle buraya kopyalayıp bir de üstüne argümansız kalınca işi cinsiyetçi söylemlere, regl gibi biyolojik süreçlere getirmek sadece seviyenizi ve bilgisizliğinizi gösterir. Keşke fon şirketlerinin adını ezberleyeceğinize, biraz saygılı tartışmayı ve temel makroekonomiyi öğrenseydiniz.
Ahahaha hanımefendi şirketler diktatör ülkeleri severler diktatör bir devlet lideri o şirkete ne kadar çok garanti verirse yerlerinin o kadar sağlam olduğunu düşünürler ama korkaklar
Bütçeleri 5 milyar dolarsa 3 verirler 2 milyar diktatör sonuçta arkamızda durmayı bırakabilir diyerek kaçış fonudur
Bak bana ben bu dünyanın en iyisiyim inan bana
Birkaç cümle önce küresel fonların halkın eleştirilerinden korkup kaçtığını iddia ediyordun, şimdi ise aynı fonların diktatörlük sevdiğini ama aslında onlardan da korkup kaçış fonu kurduğunu söylüyorsun. Kendi yazdığın teorinin bile iki dakika arkasında duramayıp kendi kendini çürütüyorsun. Üstüne bir de hiçbir finansal ve mantıksal karşılığı olmayan Ben bu dünyanın en iyisiyim kibrine sığınman, tartışmada ne kadar çaresiz kaldığının en net kanıtı. Dünyanın en iyisi olduğunu iddia eden birinin, argümansız kalınca kadın biyolojisine sığınıp regl muhabbeti yapması ise tam bir ironi. Sen kendi hayal dünyanda 'en iyi' olmaya devam et, zira bu tutarsızlıkla gerçek dünyada ciddiye alınacak hiçbir tarafın yok.
Bana bak finans demek belirsizlik demektir şuanda benim yaptığımı yapabilir misin mesela bir anda uzayda olabilirsin bir anda mars da olabilir miisin zihninde dunyaya bakarken düşünebilir misin yapamazsın finans demek belirsizlik demektir her şey olur omli ve olumsuzlar vardır garanti yoktur aşırı düşük zekasın ya
İnanma öyle çağ dışı şeylere, bizzat bebek öldürüp hayatına devam eden kaç tane devlet adamı var, hangisinin başına iş geldi de faiz yiyene gelsin
Bunlara kalsa zaten herkes ölsün sadece zenginler yaşasın fikir özrgürlüğüne bile kişisel saldırı yapıyorlar.
Aşada yazmış tek derdiniz para olmuş diyor bana reglime atlıyor. Devletin tek derdi para olmuş herşeyden verdi alıyor ASELSAN diye övdüğü ithalat silahlar vergilerimizle oluyor bunu bilemeyecek kadar sığ kafalı sanaırım
Benim 2.5 senedir vadede 1 milyon var valla hiç başım belaya girmedi keyifle yiyorum sudjskkskskdkdkdksk
Faizden gelen para çokta güzel yeniyor. Hacıların hocaların hepsinin faize parası vardır mk inanmıyorum herkes parayı seviyor
Kuveyt Türke yatır o zaman paranı. Onlar faiz vermiyor kâr payı veriyor (yersen).
Ne günahı, ne kötülüğü ya... Şehit efsanelerinden başka bir şey değil...
Hayır öyle bişey değil cezani cehennemde yanarak gecireceksin bu dünyada değil ama paranın da bi bereketi olmayacak
Ben neden cehenemde geçiriyorum devletin yüzünden fakirleştik paran olmayınca sana aşalıkmış gibi bakıyorlar gururun inciniyor o kadar çalışıp devlete veriyoruz yine refah yaşamıyoruz refah inde yaşamak istemek. I suç oluyor cehennemlik pluyor
Kapına dayanıyor kiracılar faturalar o zaman zaten cehennemi yaşıyorsun bu sisteme kolay mı para yetiştirmek sanıyorsın
Hikaye anlatıyosun
Şaka mısın maaşımı yatırıcam belki ne garip insanlarsınız sığ mısın nesin ikile ya
O zaman ne konuşuyon enayi çelişiyor söylediklerin
Kanka faize koyup iyi bir getiri sağlayacağın paran varsa nasıl fakirsin biz ölelim o zaman
Hiçbisey gelmez, kurandaki riba bankanın verdiği faiz değil. Hiç korkun olmasın güle güle harca
Ne öyleyse
yok fakir edebiyatı. imam bile faizden aliyor maaşı. devlette helal kıldı
Doğru diyosun. Milletin parasını faizden veriyorlar hala edebiyat yapıyorlar
onlara kalsafakirlikle gurur duyun derler ki dediler.
Zaten Yukarda reglime atlamış senin gibi insanlar değil diye alakamış ASELSAN överken al işte bunların zihniyeti böyle
Ne olmuş neolmuş
İyide aselsan havelsan tarihine baksınlar kaç yıldır var
ASELSAN, 14 Kasım 1975 tarihinde kurulmuştur.
Ülkemiz başarılı olsun ben gurur duyarımda konuyu cinsiyetçi söylemlere biyolojik süreçlere getirmek nasıl bir vizyonsuzluk
Allah vergisi bi olay relg. Sanki isteyerek oluyorsun. Allahtan büyük bu zihniyer
Ben oturuyomul evde regl oluyomuş devleti eleştirmeye hakkım yokmuş ben kimmişim
Yaw kimse öncellikle bunu anlamiyor. Devlet tek Türkiye cumhuriyeti. Gelip geceler iktidar.
Fakir olman faizin günah olduğunu değiştirmiyo
Yok başıma hiçbir şey gelmiyor 😆
Hep faizde mi duruyor
Evet arabada aldım evde aldım bi ev daha alacağım önümüzdeki ay
Maaşı kabul etmezmiş banka faize diyor Yukarda biriyle mi
Mal koyulmaz mı faize
Maaş yazdım mal çevirdi
Faiz haram
Bana gelmedi henüz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnançlar ve vicdan meselesi kişiye özeldir dostum ama finansal açıdan bakarsak birikimini enflasyona ezdirmediğin sürece mantıklı bir adım atmış olursun 📊 Kredi kartı da doğru yönetilmezse ciddi borç yükü getirir 💳 Önemli olan senin bütçeni koruyup geleceğini güvenceye alman. Şu an aylık ne kadar bir birikim potansiyelin var, hiç hesapladın mı? 💰 YTD 😛
Paramı faize koymak istiyorum. Finanasal olarak ezilmek istemiyorum. Hamallık yapıp helal paradan zengin olmayı beklemek istemiyorum bu ahmaklık olur
Finansal özgürlük için birikimlerini doğru değerlendirmek mantıklı bir adım dostum, enflasyon karşısında paranı koruman şart 📊💰 YTD 😛