Aileme maddi olarak bağımlıyken Sivas’tan çıkıp Ankara’da nasıl iş bulup hayat kurabilirim?

Arkadaşlar 34 yaşındayım Sivas merkezdeyim. 20'lerimde çalıştırmadılar, uni kazan diye şehir dışına çalışmaya gitmek istedim 3-4 ay idare edecek para verin dedim vermediler. Sivas'ta iş yok. Kasiyer olmak için bile araya adam koyduruyorlar. Üç harfli marketlere ya da AVM'ye giren memur olmuş gibi görülüyor. Herkes köylüsünü, tanıdığını işe alıyor. Defalarca bir sürü işe başvurdum dönülmedi. Üniversiteyi kazandım ama sağlık sorunları ve ailevi problemlerden bitiremedim. Annem şizofren, 10 senedir onunla uğraştım. Babam da menenjit geçirmiş çocukluğunda, normal değil. Ev bizim ve babamın gayet iyi maaşı var ama zırnık koklatmaz. Aylık aldığı domatesi vs yüzümüze vurur. Cebinde yığınla para vardır ama asla vermez. Kedim hastalandı, para istedim çok ağır laflar ettiler. Sana bu saatten sonra bakmam. 18 yaşını geçtin git çalış vs diye ama ben zaten yıllarca onlara baktım. Hâlâ bakıyorum. 8-10 yaşında bile yemek yapmayı öğrendim. Kredi çekip gitsem maaş yoksa kredi de yokmuş. Ankara 'ya gitsem iş bulabilir miyim? Önce orada bir ev kurmam gerek. Bu şehirde asla iş bulamayacağıma emin oldum. Temizlik ilanları var ama çok korkuyorum sahte ilanlar gibi duruyor. Çok kılıksız, torbacı gibi adamlar açıyor bu ilanları. Tanıdıklarıma danışıyorum, görüşmeye gitmememi söylüyorlar. Para olsa direkt Ankara 'ya gidip iş arayacağım. Para biriktirmek için işe gireyim diyorum iş yok. Zaten evde ananeme bakarken fıtık oldum, ağır iş yapamıyorum. Çok ağırıma gidiyor yaşadığım hayat, ne yapacağım. Bankadan kredi istesem verirler mi, daha mı kötü olur?

Aileme maddi olarak bağımlıyken Sivas’tan çıkıp Ankara’da nasıl iş bulup hayat kurabilirim?