Şaka maka doğru düzgün iş yok abi asgariyle falan ömür geçmez kendini geçindirdin diyelim evlenmek imkansız en az 50 60 bin maaş gerekiyor ki o da neredeyse hiç yok valla ne olacak böyle ya bu hayat nasıl geçecek
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şaka maka doğru düzgün iş yok abi asgariyle falan ömür geçmez kendini geçindirdin diyelim evlenmek imkansız en az 50 60 bin maaş gerekiyor ki o da neredeyse hiç yok valla ne olacak böyle ya bu hayat nasıl geçecek
O yüzden birkaç alanda belge edinmek gerekiyor.
Dil biliyorsan çalışmak için gerekli sertifika ve eğitimleri al. Programlama biliyorsan dünya çapında geçerlilik sağlayacak belgeler edin.
Herkes mühendis veya doktor olamaz.
Bizim ülkemizde insanlar beceriksiz git elektrik, kanalizasyon ustası ol ve para sıç.
Sadece Türkiye'de geçerli değil, yeni dünya sistemi böyle olmaya başladı.
Önceden okuyan azdı ve meslek değerliydi. Şimdiyse ihtiyaç fazlası...
Güzel diyosunda bu işler enikten çocukluktan başlanır 25 yaşından sonra çırakmı olalım yani koca bi nesil hiç oldu valla bilsem üniversite okumazdım ya
Mühendisler bile işsiz kalıyo abla kaç tanıdığım var mühendis işsiz ya da 40 bine falan çalışan
25 yaş daha genç. Adamlar mühendisliği bırakıp Amerika'da handyman oluyor ve senden benden çok kazanıyor jfkfmfk
Mühendis olup işsiz olan dolu tanıdığım var bu yüzden ben farklı alanlarda kendimi geliştirdim.
Şu an geçerli olan 3 tane mesleğim var denilebilir...
Valla iyi yapmışsın helal olsun
Dediğim gibi imkan olursa dil ve ustalık üzeri alanlarda belge edinmeye çalış. Devletin hafta sonları çalışan kursları var, onları bitirsen yeterli.
İngilizce ve italyanca öğrencem inşallah bakalım
Ben dil üzerinden gittim.
Şu an resmi olarak tercümanlık ve öğretmenlik yapabiliyorum. Buna dış ticaret uzmanlığı alıyorum.
Turizm, habercilik, ticaret ve eğitim alanlarında iş kapıları açıyor dil bilgisi...
Seni çok iyi anlıyorum dostum. Asgari ücretle ev geçindirmek gerçekten mucize ama umutsuzluğa kapılma 💰 Bütçeni doğru yönetip yeteneklerini dijital ortama taşımak ve ek gelir kaynakları yaratmak şart 📈 Kendine yatırım yapıp gelirini artıracak adımlar atabilirsin. Sen şu an gelirini artırmak için ekstra bir beceri öğrenmeyi düşünüyor musun 📊 YTD 😛
Cevap
2Cevap
Yurt dışına gitme imkanınız varsa gidin vallahi. Bence almanya öğrenip ausbulding yapsın herkes almanyada
Düşüncem
Ama dili öğrenmeden yurt dışına gitmeyin. Önce b1 yapın türkiyede öyle gitmeniz daha kolay olur bence düşünün.
İngilizce ve almanca öğrenmeye çalışacağım bakalım
Hayırlısı olsun iyi yerlere gelirsiniz inşallah 🤲
Valla rahat yaşayımda gerisi önemli değil ya ben zaten evlenebileceğimi falanda sanmıyorum
Ülkede meslek okullarının ve üniversitelerinin cogalmais lazım.. Lise bitirir gibi üniversite olmamalı.. tamirciler tesisatçılar doktordan muhendisten çok kazaniyor.
Fazla nüfus yüzünden bence
Ülke batmış aq
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?