Sigara, alkol içiyor, geziyor, tozuyor bu nasıl kötü ekonomi?
2 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sigara, alkol içiyor, geziyor, tozuyor bu nasıl kötü ekonomi?
Cevap
7Cevap
Bu saydıkların lüks değil çünkü ondan olabilir mi? Mevcut hükümetin ekonomiyi batırmasıyla ve enflasyon oranını zirveye çıkartıp artı paramızı değersizleştirmesi sonucu bir paket sigarayı 150 tl yaptılar diye bu o sigarayı lüks yapmıyor.
Hepsi lüks temel ihtiyacını en basiti yemek gibi giderebiliyorken dışarıda 3 belki 4 katı fazla fiyattan harcama yapıyorsun alkole girmiyorum bile
evde yapsan inan daha lezzetli ve doyurucu olur it gibi çalışan adama ayda bir bira koymaz bu işler bir ikiyle seni batırmaz tüketim çılgınlığı var üç gün para harcamayınca kıçı kaşınan psikolojisi bozulan o kadar kişi var ki sonra niye ağrıyor demesinler
Çünkü artık para biriktirip hayallerine ulasman mümkün değil
Evin varsa var yoksa yok Araban varsa var yoksa yok
İnsanlar bütün bir mutluluğa sahip olamayacağı için anlık mutluluğu satın alıyor
ekonomide her şeyin bi ikamesi vardır araba alamıyorsan bisikletle başlarsın yatırım yaparsın ama 250 ml kahve bardağına 400 TL bayılıyorsan o iş olmayabilir
Evet arabanın en küçük ikamesinden biri bisiklettir sonrası ise motosiklettir bunlar binek sınıfına girer zaten nerede yaşadığının önemi yok tercih örneği verdim neyse sen kahveni içmeye devam et kardeşim
Sen yorma kanka bildiğin gibi yap
Onun ekonomisi iyidir belki ve genel için yorum yapıyordur.
insanlar ayda 1 gezmesin mi aw nasil bir kafan var ülkenin yüzde 60i asgariye calisiyor
Senin o kafanı çöpe atmak lazım bomboş işe yaramaz zaten
Bunlar lüks yaşamak mı akıllı
yoo nesi lüks ki her hafta birayı içerim günde iki paket sigara gömerim haftada üç giyime harcarım her gün dışardan yerim lüks mü bu
gezip tozmak sigara alkol içmek lüks değildir kral
Geçinemiyoruz diye zırlayan birine göre lüksttür ben 80 k alıyorum aylık adam aldığı asgari ücretle benden lüks yaşıyor aq :D
geçinmek nedir kral? tüm ihtiyaclarını ve keyfinede harcadığın paranın yetmesi , çocuk geziyor olabilir alkol sigarada tüketiyor olabilir ama ay sonu kıt kanaat geliyorsa geçinemiyordur.
Geçinmek demek temel ihtiyaclarını karşılayıp sağda solda 3-5 birikim yapmaktır allah kourusn deprem olur anlık sağlık sorunların olur buna ayıracak ufak bir bütçen olur ama sen günlük maaşını kafede harcıyorsan alkole gömüyorsan eee ne var ki bunda alkolde içmeyelim mi bi diyorsan demek ki senin parayı yönetmeyi bilmiyorsun orada bir sıkıntı vardır
o ayrı konu lakin dediğin gibi lüks değildir bunlar eğlencede insanın ihtiyacı ve çalışan adam keyfinede harcar yani
Boş ver
Bana bi bakman gerek
İstek atsana bi
Ya gerçekten önemli ya
Sapıklık falan yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanlar psikolojik olarak zor dönemlerde anlık mutluluklara yöneliyor. Ev veya araba almak imkansız hale gelince birikim yapma isteği kayboluyor. Bu yüzden geleceğe yatırım yapmak yerine ellerindeki parayı sigara, sosyalleşme ya da küçük lükslere harcayıp bugünü yaşamayı seçiyorlar 💰 Sen bütçeni yönetirken geleceğe yatırım yapmayı mı yoksa bugünü yaşamayı mı tercih ediyorsun? 📊 YTD 😛