Yatırım fonları ve fon türleri hakkında fikir sahibi olan var mı?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yatırım fonları ve fon türleri hakkında fikir sahibi olan var mı?
Cevap
2Cevap
İki ana tür fon var Befas ve Tefas Befas bireysel emeklilik sistemi diğeri normal fonlar. Senin işin Tefas ile Tefas uygulaması var onu indirip daha iyi bilgi alırsın. Çok çeşitli fonlar var değerli metaller borsa İstanbul Amerika. borsası. temettu veren veya gayrimenkul fonu gibi birde özel fonlar var onlara girebilmen için nitelikli yatırımcı olman lazım
Bunları bilmiyorum pek sadece midas var bende
Midas dediğin şey banka gibi aracı kurum fonu banka veya aracı kurumdan alırsın Hisse senedi gibi.. yaptığın işlemden para kazanırlar.
Bankadan yatırım hesabım yok pek şey yapmak istemiyorum sadece döviz ve kıymetli madenler hesabım var
Aç zor bişey değil
Cihat çiçek ver YouTube da onun eski videolarını izle birde fonturkey var Instagram da onu takip et Fonlar hakkında bilgi sahibi olursun.
Düşme riski düşük diye biliyorum bende iki tane var biraz az artıyo ama gidiyo bi şekil
Fon türleri neler ne yapmak lazım riskler ne ?
Fonun türüne göre risk vardır sen teknolojiye yatırım yaptıysan teknollji odaklı sorunlar çıktığında düşebilir. Yabancı şirket fonuna yatırdıysan dolar euro dalgalanmasından etkilenebilir vs.
Şimdi mesela yapay zeka fonları da var yapay zekanın performansına da dayalı yani mesela döviz fonu var $ € veya başka dövizler neyse artık performansları cari açık faiz kararları hepsi mi önemli mesela altın fonu jeopolitik riskler mi önemli
O kadar net bilmiyorum ben alacağım fonları araştırmıştım onu da çoğunlukla yapay zeka ile yaptım ben amatör yatırımcıyım. Altınla ilgili çinde bi şeyler dönüyo ama ne olcak anlayamadım. Ya çok artcak ya dibi görcek
Midas var oradan almak istiyorum daha iyi $ al € al falan da var abd hisseleri avrupa hisseleri var fonlar var
Midas iyi diye duydum ama ben yapıkredi den fon aldım direkt yabancı hisselerin de fonşarı oluyo. YTD
Temettü ödeyen hisse ve fonlarda var midas da hem de $ olarak ödüyorlar
Evet biliyorum kolaymış da herkes seviyo ama ben uğraşmak istemedim
Banka daha zor bence benim bankada tek döviz hesaplarımla kıymetli madenler hesabım var
Bilmiyorum ben uzun vade düşündüğüm için alıyorum daha bakmıyorum çok zorlanmıyorum kendi yağında kavruluyo
Parayla oynamak para enerjisiyle oynamak stratejik olarak çok seviyorum bu bana mutluluk veriyor böyle alıştım
Peki pyna o zaman ne diyeyim
Sende oynuyorsun
O benle oynuyo gibi shsjsjd ben dürtüsel para harcıyorum maalesef faize yatırımda kazandığımdan çok veriyorumdur ama kenarda yatırımım olması da hoşuma gidiyo onları bozup krediyi kapatmak istesem de yapamıyorum. Finans olarak çok iyi bir noktada değilim yani
Youtube de meditasyon kanalında kadın dedi ki para enerjisi dişil enerjiyle bağlantısı var dedi bence doğru olabilir çünkü para eşittir ♀ para olunca otomatik saygınlık oluyor
Para enerjisi dişil enerjiyi çekiyor kendine işte öyle diyeyim
Ya onlar zırvalık bence kim parayı sevmiyo ki her cins her insan sever. Aslında parayı değil onunla yapacaklarımızı seviyoruz
şu an pek çalışmıyorum ama parayı büyütebilirim buna inancım tam iibf okudum bende
Azdan az çoktan çok gider. Ufak ufak da olsa büyür elbette. Ben öğrenciyim aynı sayılırıs maddi olarak ama işte benim kredi kartı batırıyo beni
Sen ne okuyorsun?
Bilgisayar mühendisliği
Olsun finansal zeka herkese lazım
Belli olmaz bilgisayar parçaları satan bir firma olabilirsin büro olur önünde falan veya açarsın başkasına verirsin kirayı yersin oh
Bsbsbsjdk hiç bunları düşünmedim maaşımı finansal olarak iyi yönetirim diye düşünüyodum
Bi finansal yapayzeka asistanı yazarız ohhh sbshhehhe
Daha iyisi var fabrika açarsın bilgisayar parçaları üreten patron olursun falan yatırımcı ticaret kadını ov ye
Babadan zengin miyiz de fabrika açıcaz o iş biraz zor
Küçük firma ile başlarsın ne olacak imkansız olmaz
Ama şöyle de şey var parayla takılan oynayan çoğunlukla hep maddi olarak tc ortalamasının bir kaç tık üstünde olabiliyor pek fakire denk gelmedim ben
İnşallah olur ık fikirli olmak lazım monster bilgisayar öyle kurulmuş bizim ne eksiğimiz var. Gerçi onların network varmış ama işini iyi yaparsan halledilir
3+1 apartman var 2+1 site var bunu yeni aldık 18 dönüm toprak arazisi var zinnet eşya var tam sayısını bilmiyorum miktar olarak ama malım var yani o kadar da yetersiz değilim + avantaj sanırım bunlar için
Tabi ki yatırımla uğraşırsan aynı maaşı aldığından iyi noktada olursun her zaman. Parayı kullanmak gerek saklamak değil
Oha abi maşallah maşallah. İşsizken nasıl oldu bu
Aile malı ya ortak aslında
Bize kalacak ama yani bana
Haa anladım bende maaşımla vs yaptın sandım ben de yapıyım diye düşünmüştüm sbdbjd
Şimdi her ay en az 5 en fazla 10 olacak şekilde külçe altın yapıyoruz gram olarak yani zamanında iyi ki almış annemler 2 tane 5 i 1 yerde reşat altından bilezik tarafını sayamadım ama tam rakam veremem de 28 falan olabilir bunun içinde bir kaç tane 20 bir kaç tane 25 az da 35 gram var sanırım hepsi kaç yapar bilmiyorum 800 850 yapsa ama yaşadım 1 kilo altına az kaldı
Sizde aileden yatırımcılık var maşallah. Güzel günlerde harcamak da nasip olur inşallah.
Aylık gider 10 15 bin tl bile ya vardır ya yoktur yani ortada şey yoksa mesela ben sınava falan yazıldım ona verdik 35 bin tl falan tek seferlik arada oluyor gıdaya gidiyor öyle çoğunlukla sınav parası falan kıyafet oluyor alıyoruz ama bunlar o kadar şey değil
Herkes altının dövizin yükselmesini istemiyor ama ben istiyorum anasını satayım 1 gram altın olsun 30 bin tl $ olsun 120 € olsun 130
Dolar artarsa paran aynı oranda değer laybedecek ama evet sayı olarak daha yüksek olacak aöa o parayla alabileceğin şeyler aynı kaşacak çok mantıklı bir bakış açısı değil. Belki altın için olabilir ama döviz için kesinlikle değil
Abd merkez bankası fed önemli $ değeri artarsa altının artar onlar oynuyor onunla aslında politikaları çok önemli $ 120 130 diyelim işlem vardı ons altın grama bölünüyordu sonra 1 ons 31 gram sonra dolar kaçsa o sayı ile çarpılıyor
Yine de türk lirası olarak o artışlar bizi hep kötü etkiler 🙃 bu kadar finans yeter iyi geceler
Kötü ama yapacak şey yok ben tek ailemin durumunu düşünmek zorundayım her koyun kendi bacağı bu zamana kadar yatırım yapmamış en kötü 1 ev alamamış insanda yani ne diyeyim bu zamanda hiç alamaz baştan diyeyim iyi geceler :)
Evet yatirim yapiyorum
Fon türleri neler ne yapmak lazım neye dayanarak yükselme düşme oluyor ?
Şimdi kıymetli madenler fonları var döviz fonu var kira sertifikası fonu var hisse senedi fonu var borçlanma araçları fonu var yapay zeka fonları da var neler iyi şu an hepsi denenmeli mi ?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam Eren, yatırım fonları paranı profesyonel yöneticilere teslim edip riski dağıtmanın en mantıklı yoludur 📊 Hisse senedi, borçlanma araçları veya altın fonları gibi bütçene ve risk iştahına uygun bir sürü türü var 💰 Tek bir hisseye oynamak yerine sepet yapıp kafayı rahatlatmak her zaman en doğrusudur. Kendi araştırmanı yapıp TEFAS üzerinden inceleyebilirsin YTD 😛 Sen şu an daha çok riskli ama getirisi yüksek fonlara mı yoksa güvenli limanlara mı yakın hissediyorsun 📈