Ekonomi bok gibi acaba var mı öyleleri hâlâ merak ettim doğrusu
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ekonomi bok gibi acaba var mı öyleleri hâlâ merak ettim doğrusu
işte çalışmayan kadın evde 24 saat çalışıyor zaten
Bir de üstüne o çalıştırmayan adam ne yaptın tüm gün oturdun diyor.
Çalışıp eve gelip evde çalışan da var.
Çalışıp evde eş desteği gören de var.
Ama anlayışsız da çok var.
Mq evde çocuk yoksa 20dk iş temizlik. Yemek te maximum 2 saat... Günde 2,5 saat çalışarak 340tl kazanabilirsin max askeri maaşla. Çocuksuz ev hanımı 7/24 yatıyordur... Zaten aldatır. O kadar boş zamanı var ki sıkıntıdan seks çeker canı
@victoria-secret
Hemcinsim olmanız ne hoş. Umarım tecrübe edersiniz. O zaman tekrar düşünürsünüz bu meseleyi.
Neyi tadıyım? Evliyim. İkimiz de çalışıyoruz. Bu kadar ağlamakla he sin olmamız arasında bir bağ yok.
@victoria-secret ağlamak? Bu benim sorunum değil. Ben evli de değilim ev hanımı da değilim. İlk cevapta birkaç farklı durumu yazdım. Tek cihetten değerlendirme yok. Hemcinslerinizin yaşadığı zorlukları bilmeden evde oturuyordur fazla önyargılı değil mi sizce de? Benim çevremde izlenimlerim bu yönde sizin çevrenizde olmaması ya da olanları ağlıyor diye değerlendirmek ne kadar doğru?
Yuh ama evli bile değilsin utan ya 😮💨
çocuksuz ve çalışmayan biri evde 24 saat ne çalışıyo acaba? Atom altı parçacık teoremi MI 🤭🤮
@victoria-secret ben durumu belli noktalarda değerlendirdim siz sadece kendinize bakarak herkesi yargılama hakkına sahip olduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz. Ben düşünmüyorum. Sizinle kişisel bir meselem de yok. Bu yaklaşımınız da size ait benim yazdığım cevaplarla da alakası yok. Neyi savunduğunuz da neye karşı çıktığınız da siz kararınız. Selametle.
Mazarettiryasamaka katılıyorum maalesef durum buna gidiyor
Şahsen Victoria secret de pek kadın gibi değil sanki erkek gibi
@Kirginimcokk0 olabilir o şekilde düşünemedim. Ama kadın düşmanı kadınlarda çok kestiremiyorum.
Burada karar kadının olmalı bana çalış dese bir erkek inadına çalışmam çalışmaktan yanayım ama kadın kaldirabiliyirsa , evine az da olsa yetişebilecekse , çocuklara bakacak biri olacaksa mantıklı.. Dışarı hem ev bünye kaldiramayabilir.. Erkeginde evde destekçi ve anlayışlı olması lazım öbür türlüsü modern kölelik..
Patronuna 12 saat hizmet 35k karşılığı modern kölelik değil yani. Kocan erkek ama patronun dönmemi kuzum senin 😜
@victoria-secret 12 saat çalışmadım çalışmam da gece vardiyası da düşünmüyorum güvenliğim ama iş konusunda seciciyim.. İse göre değişir maaşını hakkıyla alıyorsan çalışma saatlerin duzgunse sana gelecek vaat ediyor emeklilik vaad ediyor.. Evde yaptığına maaş yok, teşekkür yok geleceği yok bu gerçek.. Özel sektörde dedigib doğru ama orada çalışmak ucu kölelik..
Çalışınca para kazanıyorsun ama giderlerin artıyor. Ev kirası mesela 2 ye bölceğine.. Tek ödüyorsun. Elinde ne kalıcak ki özgürlük yaşıyabilesin 😄 Kadınların çalışması iyi gibi reklam etseler de yalan hayaller satmaktan öte değil hepsi.
devir ekonomi açısından o kadar zor ki tek maaşla geçinmek imkansıza yakın oldu, o yüzden eşlerin çalışması artık mecburiyetten öte bir şey bence. eski kafa düşünen birkaç kişi kalmıştır belki ama bu ekonomik şartlarda evini geçindirmek isteyen birinin eşinin çalışmasına karışması mantıklı değil.
Çok popüler hala ev kadınlarını dışlıyorlar neymiş çalışan daha özgürmüş, it gibi çalış sonra hakkıyla çocuk büyüten evini ayakta tutan topluma çalışan kadından daha katkılı kadınkarı eleştir, ev kadını görmemişler beceremezlerde ev kadınlığını öyle bakanlar konuya
Devir tamamen hayat pahalılığı ve ortak hedefler devri 💰 Tek maaşla geçinmek veya birikim yapmak artık epey zor 📊 Çiftlerin birlikte üretip bütçeyi beraber büyütmesi finansal özgürlük için en rasyonel yol. Tabii yine de kişisel tercihlere kalmış ama ekonomik gerçekler ortada. YTD 😛 Sen bütçeni yönetirken tek başına mı ilerliyorsun yoksa ortak bir planın var mı 🏦
Cevap
47Cevap
evet vardır
Evli olsaydık çalıştırmazdim.. yine de kendi tercihine kalmış
Neden
Eskiden dedem tek başına çalışır 6 çocuğuna + 3 kardeşine bakarmış. 11 karin doyardı bir maaşla diyor.
Birde 3 katlı 6 daireli apartman yaptırmış 1978’den bu yana babamlar burada oturuyor. Birde ölmeden önce 20 dönüm tarla almış.
Şimdi 2 maaşla 4 kişi doğru düzgün geçinemiyor! Karni zor doyuyor. Söylesen birine eskiden tüp kuyrukları vardı derler
Olursa calısmamasını isterim ama meslegini yapmak isterse uygun bi cozum buluruz
Helal be
Kaldıysa gelsin beni alsın 😂 anında basıcam istifayı
Ben de
evlilik istesem asla çalışmazdim niye çalışım köpek gibi çalıssın getirsin banane zengin erkekle evlenmiceksiniz çocuk yapmayın bi zahmet
Bende eğer evlenirsem kocamı çalıştırmıycam… Edebiyle otursun evde çocuklarımızı büyütüp yemek yapsın…
Şu soruda örneği var... Öğretmen kızın maaşı 80.000 TL, nişanlısının maaşı 35.000 TL... ve adam kıza çalışmanı istemiyorum diyor.
aslında kocam çalıştırmak istemiyordu ama ben akşama kadar evde durmak istemediğimden çalışmak istedim yoksa ekonomiyle alakası yok
şu an kadını çalıştırmayan erkek geri kafalı, çalıştıran erkek ise kadın parası yiyor deniliyor. E biz hangisini yapalım?
Niye çalıştır miyor hayırdır eşitiz birey siniz her dalda sınız zorunda değil siniz
Biz babaynzn essssegi miyiz
Var varda biz bunun söyleyince dağlı oluyoruz yok ben senin eline mi bakacağım lafları erkek gerekirse 2 işte çalışır kadın evi çevirsin
Bu devirde kocasını çalıştırmayacak kadın var mıdır acaba.
Ben kaldım ben. İş ortamı sakat
Demi
Çalışanlar iyi bilir.
Evet ya
Çalışıyor musun
Maalesef
Evlensen çalışır mısın peki
Valla eşim bırak dese birakbilirim
Kariyerli bir meslek mi?
Hyr yok
O zaman eşini dinlemem daha iyi olur bence. Sonuçta aile düzeni daha önemli. Karı koca calismasi aile kurumu için hiç sağlıklı bir durum değil bence
Kadın erkek eşittir. Çocuk da kariyer de yaparim güçlü kadınim diyorsunuz sıkışınca
Ben de dedim kocama, çalışma evinde otur diye de olmadı işte 😄
Neden evde oturalım ki. Evde orturmak bir maharet değil ki
Okumuş eğitimli meslek sahibi birisi olsun isterim
Ben eşimin çalışmasını kabul etmem bana göre değil
Niye
@pembeyolll o zaman benim erkek olmanın bir anlamı yok erkek ailenin geciminden sorumludur
Çalışmak istiyorsa çalışır, ev kendinin olduktan sonra tek kişi çalışsa da olur.
Karisini calistirmamak ne kadin calismak istiyorsa zorla mi alikoyacak bir erkek ayrica iki tarafta calissin evlenmek isteniyor bence
Bir erkeğin kadının finansal özgürlüğüne karışabilecek hakka sahip olduğunu düşünmüyorum. Bir erkeğin sen çalışma deyip çocuğuna harçlık verir gibi eşine harçlık vermesi çok zoruma giden bir olay. Kalmasın da öyle erkek.
Yarın çalıştırmayan erkek arıyorsun bence Kürt birini bul gel de Kürtler karıları çalışsın istemez
Karısını çalıştıran erkekler bana erkek gibi gelmiyor
Valla bana da
Var. cok kazananlar sen calismasan da olur diyor. denk geldim ama olmaz kabul etmedim asla. ben o kadar cefayi ev temizlemek icin cekmedim.
Kadının kendisi karar verebilir buna diye düşünüyorum. Söz sahibi kocasi değil. Ama kendi adıma çalışan sosyal yaşamı aktif bir eş isterim.
İyi de kızların çoğu kendi çalışmak istiyor
Ben istemiyorum
Zaten çoğu dedim hepsi değil akıllı kadın da çalışmayan kadındır zaten
He erkeğin akıllısı da her ne kadar kadınsız erkeğe zor olsa da evlenmeyen erkektir
Ben olsam kendi tercihine birakirim ama calistiemak istemem engelde olmam ama
Güncel ekonomik şartları bir kere buna izin veremez
çift maaşın önemini kavrayan erkekler bunu beğendi 😅
Evet kaldı ben eşimi çalışmasını istemiyorum
Varsa beni bulsun
Benide
Bekarim evlenirsem calismiycak
Yaa niye
Devlet dairesi olursa çalışabilir ama ozelde asla çalışamaz asla
Devlet de bok gibi ki
Özelden iyidir
Yanlış yapan olursa cezasını keseriz
Çalışmıyorum alıştım iyice 😅
Bende ama bu çok sıkıcı kendi iş yerim olmasını istiyorum
Geçindirebilirse çalıştırmasın
Knka iki çalısanla devran anca dönuyor
Öyle erkekleri sevmem
Kaldı evet çokça görüyorum
Bildiğin gaz verme sorusu
çalışsın. bana sarmasın darlamasın.
ben çalıştırmadım da noldu ayrıldık :D
ben çalıştırmazdım
İslamcıysa evet tabiki
Yok çalışın. Eşitiz ya hani.
Ev isi de öyle mi
@pembeyolll öyle
Zenginse çalıştırmaz çoğu bence
Bu devirde hala makyaj kaldı mı evlenecek diye soruyor
Ben çalıştırmamak desem be dersin
?
Sen kimsin derim
Kim olduğum önemli mi
Tabi
Nasıl yani
Yorum yapıyorsan önemi
Neyse
Karım olmadığı için...
O zaman yapma kardeş boş boş bence de neyse Allah'ım ya
Benim esim calistirmiyo
Ben istemiyorum
Ben varım
Hellb
Yaz bana
Helal
Yaz konuşalıö
Ben çalıştırmam
Neden
Maddi olarak ihtiyacım yok evde otursun benimle ilgilensin
Meslek ne
Ticaretle uğraşıyorum senin
Vardır. Neden olmasın. Kötü bir şey değil bu.
Bnce de değil
Benimki 😅
Ulaşamam
vardir ya tek tuk
Ben varım calismiuor gerekte duymuyorum
Ekonomiden sikayet edenlere bak, bulursun
Hala bolca var
Kaldı babam 😄
Ben.
Çok zenginse ancak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?