Eşimin borcu vardı icraya düşecek borç. Avukat bugün gelebilirler demiş icra memurları için. Gelebilirler mi ya da direkt eve gelmeden maaş kesintisi olsun desek kabul ederler mi
1 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eşimin borcu vardı icraya düşecek borç. Avukat bugün gelebilirler demiş icra memurları için. Gelebilirler mi ya da direkt eve gelmeden maaş kesintisi olsun desek kabul ederler mi
Cevap
12Cevap
Maaşın 4/1 ini keserler evden de hiç bir şey alamazlar eskidendi bunlar ama maaşın 4/1 kesiliyor
Eve gelip giden eksik olmuyor benim ailemden. Borçtan haberleri yok herkesin kendi borcu ama o duruma düşmüş görünmek istemiyorum o yüzden istiyorum maaş kesintisi olmasını
Yok onu demedim maaş zaten kesilcek o kesin ama eve gelsinler istemiyorum
Artık yeni yasaya göre evden hiçbir şey götüremezler merak etmeyin korkmayın en fazla eşinin maaşının dörtte birine haciz gelir
Kesin olarak eve gelirler mi
Eve geleceklerini düşünmüyorum ben gelirlerse bile sırf huzur bozmak için hiçbir şey çıkaramazlar evden
Evime giren çıkan çok benim akrabalarımdan. O duruma düşmüş görünmek istemiyorum annemlere karşı bile o yüzden istemiyorum memur gelmesini yoksa korkmuyorum da eşim de ben de o durumda görsünler istemiyoruz
Yani dediğim gibi ya çoğu zaman gelmezler diye düşünüyorum geleceklerini düşünmüyorum Ben bazen korkutmak için yapabiliyorlar sırf ödeme yapın diye hiçbir şey olmaz. Bu arada eşiniz mal beyanında bulundu mu
Bulunmadı sanırım
Ne zaman size icra kağıdı geldi
Kağıt da gelmedi henüz yani gelmiş olsa şahsa teslim ederler mutlaka diye düşünüyorum. Evdeyim sürekli kağıt getiren olmadı
Kağıt geldikten sonra 7 gün içerisinde mal beyanında bulunmak zorundasınız yoksa hapis cezası oldu lütfen buna dikkat edin
Bilmiyordum bunu, teşekkür ederim. Kağıt ne zaman gelir peki
Normalde icraya düştükten sonra kağıt zaten her şekilde elinize gelecek yalnız muhtara da bırakabiliyorlar bazen ona da bir sorun lütfen kağıt elinize geçtiği anda 7 gün süreniz var
Borç 90 günü geçmediyse veya yasal takibe düştüyse otomatik maaşından kesilir
Evden eşya vs kaldırmak yok artık maaşın 4 tte 1 rini alyolar sanrm
Eşyaları mı alacaklar?
Zaten icra ilk maaşa gelir
Evet bizde öyle oldu
Geldiler mi
Yok maaştan kestiler
Eşim avukata evde lüks eşya yok demiş maaştan kesmeye başlayalım o zaman demiş ama avukat olsun yine de bakicaz eve demiş
Ya formalite evden bir şey alamazlar
Eve gelme kalkmadi mi ya
Bilmiyorum ki gelecekler demiş avukat
normalde maaş kesintisi olmazmı ya
Bende öyle biliyorum ama avukat bugün gelecekler demiş. Kapıyı acmadigimiz zaman çilingirle girebilirlermis böyle bir hakları varmış galiba
bilmiyorum ama sen lüks şeyleri ortada bırakma :d
Lüks eşya yok ki🥲
bilmyorum orasını
Hayir o is öyle degil. Ne zaman icralik oldu
icra önce maaşa gelir zaten
Eve de gelebilir
istersn
Gelir borç ne kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam, hiç endişe etme dostum 💆♂️ Avukatlar bazen süreç hızlı ilerlesin diye biraz göz korkutabilir. İcra dairesi önce icra takibini başlatır ve eşine ödeme emri tebliğ edilir. Maaş kesintisi yapılması için dosya avukatıyla veya icra dairesiyle görüşüp maaşına haciz konulmasını talep edebilirsiniz, bunu kabul ederler 💼 Eve gelme konusuna gelince; evde lüks, çift olan veya ticari değeri yüksek eşyalar olmadığı sürece temel ev eşyalarını haczatmek zaten yasal olarak yasaktır 🏠 Sakin kalıp süreci yönetmek harika bir adımdır, her zaman kendi detaylı araştırmanı yapmayı da unutma ✨
Lüks sayılacak eşya yok evde. Yine de gelirler mi evev
Eve gelip durum tespiti yapabilirler ama temel eşyalarını asla alamazlar Dostum 🏠 Avukatla anlaşıp maaş kesintisini öne çekin YTD 😛
Birkaç kere eve memurlar gelecek dedi avukat 2 3 ay önce de demişti