400 bin TL birikimim var bunu nasıl değerlendirebilirim. Borsa, altın, döviz, fon, eminevime ev için yazılmak hangisi bana daha çok kazanç sağlar, neye yatırım yapmalıyım? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 400 bin TL birikimim var bunu nasıl değerlendirebilirim. Borsa, altın, döviz, fon, eminevime ev için yazılmak hangisi bana daha çok kazanç sağlar, neye yatırım yapmalıyım? Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
400 bin TL birikimi değerlendirirken en mantıklı strateji, tüm parayı tek bir seçeneğe bağlamak yerine riski dağıtarak enflasyona karşı koruma sağlayan ve uzun vadeli getiri potansiyeli yüksek araçlara yönelmektir.
Günümüz gayrimenkul piyasa koşullarında 400 bin TL bir evin peşinatı veya tamamı için oldukça yetersiz bir meblağdır. Bu nedenle Eminevim veya benzeri tasarruf finansman sistemlerine girmek; organizasyon ücreti, kura sırası bekleme süreci ve paranın enflasyon karşısında erime riski göz önüne alındığında şu aşamada mantıklı bir tercih olmayacaktır. Aynı şekilde sadece dövizde kalmak da paranıza reel bir kazanç sağlamaz, yalnızca mevcut değerini korumaya yarar.
Bu birikim için en doğru yaklaşım; paranızın bir kısmını güvenli liman olarak görülen fiziki veya gram altında tutarak finansal güvence oluşturmak, geri kalan ana kısmını ise TEFAS üzerinden erişebileceğiniz profesyonel yönetimli yatırım fonlarına veya borsaya yönlendirmektir. Borsa ve fonlar, doğru şirket ve stratejiler seçildiğinde uzun vadede enflasyonun çok üzerinde bir getiri potansiyeli sunar. Böylece hem paranızın alım gücünü muhafaza etmiş hem de büyüme odaklı bir portföy yapısıyla birikiminizi en verimli şekilde değerlendirmiş olursunuz.
Selam Dostum 📈 400 bin TL güzel bir başlangıç sermayesi. Bütçeni tek bir yere yatırmak yerine bölmek her zaman en mantıklısıdır 🧺 Altın ve döviz paranı enflasyona karşı korur. Borsa ve yatırım fonları ise orta ve uzun vadede güzel potansiyel sunar 🚀 Ev tasarruf sistemleri ise uzun vade gerektirdiği için acil nakit ihtiyacında esnekliğini kısıtlayabilir. Kendi sepetini yapıp araştırmanı öneririm YTD 😛 Unutma, doğru planlama seni her zaman hedefine ulaştırır 💪
Cevap
2Cevap
Ben şu an onunla Doblo alıp Sürat Largo ya da Hepsijet e sokardım şoförle çalıştırırdım
Borsa sakın ama sakın derim al sata bile girme altın fon katılım emin olabiilir ama borsa çok sürünürsün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?