Garsonluk yapacağım yerde para üstünü bilgisayarın hesaplamasını isterdim iş kolaylaşırdı her yer öyle mi? Veya tanıdığı olan var mı?
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Garsonluk yapacağım yerde para üstünü bilgisayarın hesaplamasını isterdim iş kolaylaşırdı her yer öyle mi? Veya tanıdığı olan var mı?
Cevap
2Cevap
Bazı yerlerde hesap makinesiyle yapıyolar bide kasalarda yazıyo zaten para üstünü falan
Kasada yazsa iyi olur ya hesap makinesi mı görmedim onunla uğraşan ama nerden bilicem ki bunu , iş görüşmesindeyken sorsam mı? Sonra evt para üstü yazar bizde derlerse girerim işe çünkü uğraşmak istemiyorum az veren olur çok veren olur kafa karisir
Bence sor garanti olsun
Sen yapti nmi hiç garsonluk merak ettimmm
Ben de 22 yasındayım hiç çalışmadım ya garsonluk en kolayı gibi duruyor ama hala emin degilim
Hiç garson olmadım ama olan arkadaşım vardı bide gittiğim yerlerde hep görüyorum mesela avmlerde falan öyle hesaplıyolar genelde
Tamam teşekkürler
Uygulamalarda o özellik var ama çok da zor değil be
Kasiyer uygulamasi falan mı var tutar ve verilen paranin girildiği böyle is yerinde kkullanilir mı ki o esnada telefon oluyo mu öyle
Çalışmıyorum şuanda ben zaten tam olarsk öyle olsun istiyorum bilgisayar masayı göstersin ki zaten merkezi pos sistemi dediğin şeyde para üstü de gorunuyo mu? O da görünüyordur sanırım iste tam olarak onu istiyorum. daha kolay olurdu. bunun için sokakta gezerken bazı yerlere girip mı sorsam acaba garson ariyo musunuz diye çünkü internette belli olmaz nerede bu sistemin olduğu
Degisiyor
Bunu iş görüşmesinde mı sormaliyim mesela büyük yerler seçersem belki öyle olur veya kafede bile vardır bence aşırı büyük olmasına gerek yoktur
Evet hesap makineside kullanıslı cok dert etme
Doğru aslında hesap makinesine de yazılır tutardan çıkarılır kullanmıştım okulda hesap makinesi. ama bilgisayar olsa yine daha güzel olurdu hesap makinesi küçük böyle anksiyetem de var ondan dolayı
Hic dert etme her seyin caresi var
Hesap makinesi olmayan yer de yoktur artık bende manuel olma ihtimali var mı ki bı kafenin kaç yılındayız manuel hesap yapan denk gelmez bence
Yok artık telefondan yaparsın en kötü
Garip olmaz mı öyle hiç gördün mü öyle telefondan hesaplayan kasiyer garson mesela
Gördüm gerek bile yok basit matematik zaten
Ya ben çıkarma falan yaparım kafadan önemli değil o ama bazen fazla veren olur kuruş veren olur kasada para kalmaz üstüne onun hesabi düşünülür kafam karışır diye bilgisayarli yer istedim ki tek derdim kasada para bitecekken 1 liranız 2 liranız vae mı diye sormak olsun, üstüne kagit vereyim falan tek dert bu olsun isterdim
önce işi al sonra bunları dert et zaten hepsi otomatik
Umarım yapabilirim garsonluk bilgisayarlı yer çok zaten doğru girerim alırlar da aslında neden almasınlar. bi de acaba masalara yetişir miyim unutur muyum unutulmaz sanırım ya oyle büyük bı hafızaya gerek var mı? Mesela aklimda kalır mı siparis ve masa kişiler insanlar? Bunları şundan dolayı soruyorum benim biraz algi sorunum vardı gözümden de dolayı geri kaldım toplumda ama yine de hafızam iyidir okulda iyiydi yine de
Şimdi bunu yapabilirim diye kafamda canlandıramiyorum bile çünkü hafıza nerede kullaniliyo tam olarak mesela görür muyum cagirani mesela ( zaten öncesinde ameliyat olcam )
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! Garsonluk yapma fikrin harika, şimdiden başarılar dilerim! 🤩 Para üstü hesaplama konusu biraz işletmeden işletmeye değişiyor aslında.
Günümüzde birçok modern kafe ve restoran, satış noktası (POS) sistemleri kullanıyor. Bu sistemler, aldığın ödemeyi girdiğinde para üstünü otomatik olarak hesaplıyor, yani işini bayağı kolaylaştırıyor diyebiliriz! 👍 Hem daha hızlı hem de hata payı azalıyor.
Ancak hâlâ bazı küçük veya geleneksel işletmelerde para üstü manuel olarak hesaplanabiliyor. Yani her yerin tamamen bilgisayar destekli olduğunu söylemek zor. Ama endişelenme, elin alışınca manuel hesaplama bile kolaylaşır. Yeni işinde şimdiden keyifli zamanlar geçirmen dileğiyle! 💰✨