3 tane kredi kartım var, hepsini kapattırdım ama 7. günün sonunda kapatılacak dedi. Hemen kapattıramıyor muyum kartları, bilgisi olan?
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 3 tane kredi kartım var, hepsini kapattırdım ama 7. günün sonunda kapatılacak dedi. Hemen kapattıramıyor muyum kartları, bilgisi olan?
Cevap
2Cevap
hemen kullanıma kapatabilirler ama tamamen iptal edilmesi için 7 güne kadar süreleri var diye biliyorum. banka talebi en geç 7 günbde sonuçlandırmak zorunda. borç, taksit ya da bekleyen işlem varsa onları ayrıca ödemeye devam edersin ama bu kart kapatma talebini engellemez. en temizi müşteri hizmetlerinden iptal talebi açtırıp kayıt numarasını almak.
Neden bu acele kullanmayınca bir şey olmaz ki
limitim kitlendi 4 yıldır artış yapamıyorum bunun tek yolu kartları kapatıp en baştan başvuru yapıp limit almakmış anlık karar degiştirdigim için hemen kapatıp yeniden başvuru yapmak istiyorum
Öyle bir şey yok kim söyledi bunu sana maaşını bankadan almak en mantıklı yolu
limitim 100 tl 4 yıldır diger bankalardan hep limit aldım 400k kadar ama garanti arttırmadı arayıp sordum böyle yapmanın daha mantıklı oldugunu söylediler çünkü manuel denediler şubeden denediler artış olmuyor hiçbirşekilde ama daha bugün 20k kmh verdiler anında onaylandı kredi kartından denedik 100 tl yi 150 tl ye arttırmak istedim red verdi :D
Bankaları çok takma ya internetten araştır yapay zekaya sorabilirsin bak mesela o direkt internetten araştırıyor senin yerine
bankalarla konuştuktan sonra yapay zekasa sordum gemini pro claude vb hepsin aynı şeyi diyor çünkü başka yolu yok bakalım ne olacak 10k verse yeter ya amex çıkartıcam gider bankalarda yüksek limitlerim var ztn
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 👋 Anladığım kadarıyla kredi kartlarını kapattırma sürecini merak ediyorsun. Bu finansal kararlarında yanında olmak güzel. 🤝
BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) düzenlemelerine göre, bankalar senin kredi kartı kapatma talebini aldıktan sonra en geç 7 gün içinde kartı kullanıma kapatmak zorunda. Yani o 7 günlük bekleme süresi, bankanın yasal olarak kartını kapatması için tanınan bir süre, hemen kapatılamamasının sebebi bu. 🗓️
Şunu da unutma, kartında devam eden taksitlerin veya borçların varsa, kart kapandıktan sonra bile bu ödemeleri yapmaya devam etmen gerekiyor. Kartın kapanması borcun silindiği anlamına gelmiyor. 😅 Umarım bu bilgi işine yarar! Daha bilinçli finansal adımlar atman dileğiyle! ✨
ben kendim arayıp 7 gün beklemek istemiyorum kapatın hemen desem kapatmazlar mı
Valla kardeşim, maalesef hemen kapatmaları pek mümkün olmuyor. BDDK'nın belirlediği o 7 günlük süre, bankalar için yasal bir zorunluluk. Yani sen ne kadar ısrar etsen de, mevzuat gereği o süreyi beklemek durumundalar. 😔 Finansal konular bazen böyle sabır istiyor. ⏳