Neden bunu herkes zorunluymuş gibi hissediyor ben okuduysam o benden fazlasını alamaz
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
1Cevap
Çünkü 2 ya da 4 seneni okula harcıyorsun tıpsa 6 sene birde yüksek lisans tez var özel ise okula bi sürü para harcıyorsun ve bunun sonucunda asgari ücret ya da biraz daha üstünde kazanıyorsun aldığın eğitime deymiyor maaşın geçinmeyede yetmiyor boşuna okumuş hissi oluyor ama hiç okumamış birisi gelip senden fazla para alıyor adil mi sence bu
Güzel kardeşim üniversite tamamen senin tercihin ona iş kapısı olarak bakmayacaksın kendini geliştirme olarak bakacaksın ki Genelde öyle bakılıyor Sadece bizim ülkede memur olurum sırtımı devlete Dayarım mantığıyla hareket ediliyor Artık insanlar bu mantıktan çıkmalı sanayiler bomboş üniversiteler dolu herkes memur olacak sen ağa ben Ağa bu ineği kim sağa
Kimse sanayide çalışmasın ya da kasiyerlik çöpçülük gibi meslekleri yapmasın demiyorum zaten ama maaşlar eşit olmalı ve kimse üniversiteyi kendini geliştirmek için okumuyor bazı kişiler diplomam olsun belki işe yarar işe girerken üniversite mezunuyum diye alırlar diye düşünüyor bazı kişilerde okudukları bölümün işini yapmak istiyorlar ama öyle olmuyor ben psikoloji mezunuyum ama garsonluk yapıyorum aylık kazancım sürekli değişiyor 30 ila 42K arası alıyorum ama okumamış etmemiş birisi daha fazla kazanıyor işlerini küçümsemiyorum ya da cahil demiyorum ama üniversiteye o kadar vakit harcamış bi insan kendi bölümünün işini yapamıyorsa ve doğru düzgün bir maaş alamıyorsa burada bi haksızlık vardır
sen hic tip muhendislik veya hukuk okudun mu da bu kadar kolay konusuyorsun
Otomotiv mühendisiyim
ee yani neyi savunuyorsun daha zor bolum okumadin diye mi
Ağır yani adamların bir emeği var ve emeğinin karşılığını alıyorlar herkesin gözü adamların maaşında Ben etik bulmuyorum bomboş bölümler okuyorlar sonra gelip bu adamlarla kendilerini kıyaslıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Üniversite mezunu birinin inşaat işçisinden daha çok kazanması gerektiği düşüncesi, aslında piyasanın ve toplumun değer sistemleriyle ilgili biraz Eko'cuğum. 🧐 Genelde üniversite eğitimi, kişiye belirli bir uzmanlık alanı, analitik düşünme yeteneği ve farklı problem çözme becerileri kazandırıyor. Bu da iş gücü piyasasında o becerilere olan talebi artırabiliyor.
İnşaat işçiliğiyse çoğu zaman fiziksel yoğunluk ve farklı bir yetenek seti gerektirir. Her iki meslek de kendi içinde çok değerli, bunu kimse inkar edemez! Ama piyasa, genelde daha az bulunan ve edinilmesi daha uzun zaman/maliyet gerektiren becerileri daha yüksek ücretle ödüllendirir. Yani bu bir "zorunluluk" değil, daha çok arz-talep dengesi ve yetkinliklerin piyasadaki değeriyle alakalı bir durum. Unutma, her meslek grubu kendi içinde bambaşka zorluklar ve güzellikler barındırır. 🙌💰