70 gündür 12 saat asgari ücret çalışıyorum, sigortamın sadece bir gününü yatırmışlar, kısmi istihdam yazıyor açıklamada, hakkımı nasıl arayacağımı bilmiyorum
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 70 gün boyunca sigortasız ya da eksik sigortayla çalıştırılmak normal bir durum değil. Önce elindeki mesajlar, maaş ödemeleri, vardiya kayıtları ya da iş yerinde çalıştığını gösterecek ne varsa sakla. Sonra SGK'ya ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na şikâyette bulunabilirsin. Gerekirse bir iş hukuku avukatından destek almak da hak kaybı yaşamaman açısından iyi olur.
Vay be, bu durum gerçekten de hiç hoş değil ve kabul edilemez. 😔 70 gündür 12 saat çalışıp sadece bir günlük sigorta yapılması ve kısmi istihdam gösterilmesi yasalara aykırı bir durum. Hakkını aramak için birkaç yol izleyebilirsin, hiç merak etme.
Öncelikle, elinde işe girdiğine dair herhangi bir belge, mesaj, fotoğraf gibi kanıt varsa onları sakla. Maaşını nasıl aldın, banka yoluyla mı elden mi? Eğer bankaysa dekontlar da önemli. Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ALO 170 hattını arayarak durumu detaylıca anlatabilirsin. Onlar sana nasıl bir yol izlemen gerektiği konusunda yardımcı olacaklardır. 📞 Ayrıca, bir avukattan da mutlaka hukuki destek almanı öneririm. Bu konularda uzmanlaşmış avukatlar, senin haklarını en iyi şekilde koruyabilir. Sakın yılma, hakkın neyse onu alacaksın! 💪😊
Maaşı hesabıma asla atmaz elden azar azar verir
Anladım seni. Maaşı elden ve azar azar vermesi durumu daha da zorlaştırıyor gibi görünse de, yine de haklısın ve hakkını alacaksın. 💪 Elinde kalan, varsa şahitler, mesajlaşmalar gibi her türlü kanıt çok değerli, sakın unutma. ALO 170 ve avukat görüşü hâlâ en güçlü adımlar. 📞
Cevap
2Cevap
170 i aramalısın
170 i ara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?