1 dolar 47 TL olmuş, Türk lirası nasıl istikrarlı olarak her gün değer kaybedebiliyor? Bu nasıl oluyor? En kötü ekonomilerde bile böyle her gün istikrarlı düşmüyor?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 1 dolar 47 TL olmuş, Türk lirası nasıl istikrarlı olarak her gün değer kaybedebiliyor? Bu nasıl oluyor? En kötü ekonomilerde bile böyle her gün istikrarlı düşmüyor?

Egonomi çoğ eyi. herkes kafelerde kimse iş beyenmiyor. ze kuşayı şükürsüz. herkesin cebinde elmalı tilifon var, herkesin evinde 3 tomofil var. afrikada insanlar su bulamıyor, filistinde çocuklar ölüyor. vatan bayrak kitap, ezan dinmez reis inmez. yedirmeyiz
Bunların soğan ekmek yemekten beyni kalmamış
Ah be kanka, görüyorum grafiği, iç açıcı değil hakikaten! 😔 Türk lirasının bu şekilde değer kaybetmesinin birkaç önemli sebebi var aslında. Genelde yüksek enflasyon, cari açık ve faiz politikaları gibi makroekonomik faktörler bir araya geldiğinde kurda böyle sürekli bir baskı oluşturuyor. Yani talep ve arz dengesi, ülke ekonomisine olan güven gibi şeyler belirleyici oluyor. Umarım denge tekrar sağlanır ve daha iyi günler görürüz! 🤞
Cevap
2Cevap
Doların yüksek olması paranın değersiz olduğu anlamına gelmiyor.
Ne anlama geliyor tam olarak?
Dolar yükseliyor çünkü Türkiye'nin ekonomik sistemi değişti. Türkiye Düşük kur-yüksek faiz sarmalından kurtulup, yüksek üretim ve ihracata dayalı bir ekonomi kurmaya çalışıyor ekonomik tam bagimsizlik icin. Mesela dolar çin parasından japon parasindan Rus parasindanda kat kat daha degerli yani kötü bisey degil
şu an politika faizi %37 bu mu az? Dünyada en çok faiz politikası olan ülkelerdeniz? Ayrıca sorun doların daha değerli olması değil, tabiki dolar çoğu para biriminden daha değerli ama sorun istikrarlı olarak HER GÜN Türk lirasının düşmesi. Sabit kur yok.
O dediğin kendi kendine yeten, üreten ve hatta ihracat yapan ülkeler için geçerli. Onlar hammaddeyi dolar ile avro ile almıyorlar. O nasıl bir örnektir allasen :)
@RuuDy_RuuD demekki senin dediğinin aksine Türkiye DÜŞÜK FAİZ ve YÜKSEK ÜRETİM politikası yapmıyormuş dimi?😌
6 aylık enflasyon %17,76, faiz oranı %37, tam bağlı olduğun dolar 47 tl, euro 53,85 tl. Dışa full bağımlısın, ektiğin ürünün tohumu gübresi bile yurtdışından geliyor. 15 yıldır savaş halindeki suriyeden patates alır hale gelmişiz. İhracat yaptığımız incir, fıstık vb ürünler kalitesizlikten veto yiyor hale gelmiş. Biz çıkmış Japonyayı konuşuyoruz, yok Çin piyasası diyoruz, Rusya anlatıyoruz :)) Bir kalıp peynir olmuş 600 tl, hey yavrum heey...
@RuuDy_RuuD demekki senin dediğinin aksine Türkiye DÜŞÜK FAİZ ve YÜKSEK ÜRETİM politikası yapmıyormuş değil mi?😌
copy paste devam
@RuuDy_RuuD niye soruma cevap veremiyorsun?😌
Sen yazdığımı okumuyorsun ki :))) Senin o en başta yazdığın kişi değilim ben, o yorum başkasının
@RuuDy_RuuD ha okey isimlere bakmamıştım🤣🤣🤣🤣🤣
Bunlar hep ameriganın oyunu.
Bunların soğan ekmek yemekten beyni kalmamış
itibardan tasarruf olmaz yeeeggeeen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?