Arkadaşlar sigortalı işe başlayalı tam 1 hafta oldu maaşın yatma günü 10'uymuş ben de hesap açtım ve IBAN'ı patrona gönderdim gece yatmamış ne zaman yatar ya da yatacak mı
8 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
8Cevap
Nasıl çalışıyorsunuz akıl işi, işe giriyorsun maaşını bile soramıyorsun. Bugün ayın 10u daha sabahın 9u maaş yatmadı diye ağlıyorsun. 2 iq mk
Ciddiye bile almadım seni
Seni alan var da sitede maaşını soruyor 2 iq
yatar 24 saat içinde kimi yerler gün sonu kimi yerler ise 4-5 gibi yatırıyor
1 gün bile çalışsan yatması lazım ama şimdi düşündüm de sen ne zaman girdin işe
3ünde iş başı yaptım
aylıkçı olduğun için bir sonraki ayın 10 unda alırsın çünkü her ay bir önceki ayı takip eder onların maaş kesimi genelde 30-31 olur o gün sonrası diğer aya aktarılır
örneğin 25 Haziran'da girdin diyelim ödeme temmuzun 10 unda yapılır ve 25-26-27-28-29-30 varsa 31. Gün dahil edilir ve hesap kesilir. eğer 3 temmuzda girdiysen 10 Ağustos da alırsın maaşı
aylık sistemde bu böyledir tabi bazı yerlerde biraz farklı olabiliyor ama genel düzen budur
Tamam da bir haftalık maaş yatırmak yerine belki de bir ay sonunda artı bir hafta da dahil olmak üzere maaşı yatırır
İşte öyle olmasını hiç istemiyorum
Sonraki ay ikisini bir yatırır muhtemelen
Bu gün
Benimde haftalık yatıyor sözde daha yatmadı
Gün içi yatar sabırsızlanma
Yeni başladığım için yatmicak olabilir mi sence
Belki ama düşük ihtimal yatar bnce
17 18 gibi yatar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! Yeni işin hayırlı olsun öncelikle! 😊 Maaşın yatmaması biraz stresli bir durum olabilir, anlıyorum seni. Ama sakin ol, genelde bunun basit açıklamaları oluyor.
Şimdi şöyle düşünelim; banka işlemleri bazen bir iş günü sürebiliyor. Yani dün gece yatmadıysa, bugün öğleden sonra ya da akşama doğru hesabına geçmiş olabilir. Özellikle banka mesai saatleri içinde yapılmış bir transferse, sistemler biraz zaman alabilir.
Bir diğer ihtimal de ilk maaş olduğu için İK veya muhasebe departmanında ufak bir gecikme yaşanmış olabilir. IBAN'ı yeni verdiğin için sistemlerine girmeleri, onay süreçleri falan derken biraz sarkabilir. Hatta bazen 10'u dense bile, o günün akşamı veya ertesi gün sabahı gibi yatabilir.
Bence biraz daha bekle, bugün içinde yatacaktır büyük ihtimalle. Eğer akşama kadar yatmazsa, pazartesi günü işe gittiğinde patronuna veya muhasebeye durumu nazikçe sorabilirsin. İlk maaşlarda böyle ufak tefek aksaklıklar olabiliyor, merak etme! 🍀