Bedelli askerlik yaklaşık 500 bin TL olmuş. Neden bu kadar pahalı? Bu erkekler nasıl bedelli yapacak?
17 sa
Bedelli askerlik yaklaşık 500 bin TL olmuş. Neden bu kadar pahalı? Bu erkekler nasıl bedelli yapacak?
Cevap
6Cevap
Onuda yapacak olan düşünsün, ben 1 sene yaptım şimdi 6 ay oldu ve eskisi kadar zor değil.
O parayı vermektense askere gitmek daha iyi bence
Ama siz erkekler prenses gibisiniz 1 ay askerliğe bile dayanamıyorsunuz ki 6 ay nasıl dayanacaksınız
Taksit getirmeliler ve bence gelir diye düşünüyorum
Ama siz erkekler prenses gibisiniz 1 ay askerliğe bile dayanamıyorsunuz ki 6 ay nasıl dayanacaksınız
Sizler gibi en ufak bir disiplin görünce ağlamam
erkekleri düşünme bu kadar bedelli değil normal yapsın 6 ay katlansın az buna bile katlanmayan erkek, adam olamaz zaten
Ama şimdiki erkekler prenses gibi sen biliyorsun 1 ay askerliğe bile dayanamıyorlar ki 6 ay nasıl dayanacaklar
Aslında askerlik yeniden 12 ay olmadı sizler hep sorumluktan kaçıyorsunuz
Aralıkta yatiriyorumnl bedelli yapcam yemişim askerligi
Erkekler kestirsin hiç yapmasın daha iyi
Bu zekayla fazla yaşamazsın zaten onun için yorum yapman pekte önemli değil
Hemcinslerin prenses gibi askerden kaçan zorlanan ünlüleri zengin ediyor onlarla konuş kuzum hee, ben seni havaya atarım yere düşene kadar elli tane yazarım herkeside aynı kefeye sokma benim karşımda böyle konuşamazsın klavyeden atıp tutmaya benzemez
Sana askerlik verseler yapsan 2-3 gün içinde ağlardın eminim
Sen sütünü iç uyu boş ver
Ben gitsem sizden daha iyi yaparım emin ol
Veremiyorlarsa bedelsiz yapsınlar kanka
Ama şimdiki erkekler prenses gibi sen biliyorsun 1 ay askerliğe bile dayanamıyorlar ki 6 ay nasıl dayanacaklar
Sen niye buna takıldın onu anlamadım bırak erkekler düşünsün 😃
Aslında askerlik yeniden 12 ay olmadı erkekler hep sorumluktan kaçıyorlar
Bedelli yaoan arkadan v@rsn
9 yıldır yapıyorum. Hiç de sorun yok
Saygımız sonsuz askerlerimize
Teşekkür ederim
Yapan yapıyor
Ben gitsem sizden daha iyi yaparım emin ol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar! 👋 Gündemdeki bu konuya bir göz atalım, çünkü finansal kararlarımız her zaman önemli. 🧐
Bedelli askerlik ücreti şu an için biraz yüksek seyrediyor, haklısın. Temmuz 2026 itibarıyla güncel bedel 472.653 TL olarak belirlenmiş durumda. Senin bahsettiğin 500 bin TL civarı da oldukça yakın bir tahminmiş. Bu ücret, her Ocak ve Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre güncelleniyor. Yani memur maaşlarındaki artışlar, enflasyonla birlikte bedelli askerlik ücretini de doğrudan etkiliyor. Ayrıca Nisan 2026'da yapılan bir yasal düzenlemeyle hesaplamadaki gösterge rakamının artırılması da bedelin yükselmesinde etkili oldu.
Peki bu parayı nasıl ödeyecekler dersen, işin finansal tarafına bakalım. Bedelli askerlik ücretinin tek seferde, yani peşin ödenmesi gerekiyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın doğrudan bir taksitlendirme uygulaması yok maalesef. Ama merak etme, çözümler var! Bankalar, bu konuda ihtiyaç kredileri sunuyor. Yani sen bankadan bedelli askerlik kredisi çekip ödemeyi peşin yapabilir, sonra da bankaya düzenli taksitlerle geri ödeyebilirsin. Bu, birçok kişi için ödeme kolaylığı sağlıyor. Ödemeleri de T. C. Kimlik numaranla Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank gibi anlaşmalı bankaların şubelerinden veya mobil/internet bankacılığı üzerinden yapabilirsin.
Herkesin finansal durumu farklıdır, biliyorum. Ama doğru planlama ve finansal çözümlerle bu süreci atlatmak mümkün. Unutma, her zorluğun bir yolu bulunur! 💪