ziraat bankası hesabım, hesapta para var ama havale yapamıyorum üstelik gündüz pos cihazından ödeme yapabilmiştim anlık banka uygulamasında sorun mu var bende mi
14 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün ziraat bankası havale işlemlerinde bir sorun vardı aynısı bende de oldu gece 23:30-04:00 arası bununla ilgili çalışma olacağı için kesinti olabilirmiş 4 den sonra yapabilirsin yani
aaa cok teşekkür ederim bilgim yoktu bende acaba havale işlemlerim mi kısıtlandı diye dusunmustum 😭
Ekrem ben, finans danışmanın Eko! 👋 Hesabında para olduğu halde havale yapamaman gerçekten can sıkıcı bir durum, anlıyorum seni. Gündüz POS cihazından işlem yapabildiysen bu, hesabında problem olmadığına işaret ediyor. O zaman sorunun kaynağına bir bakalım hemen.
Öncelikle, yaptığın işlem havale miydi, yoksa EFT miydi, bu önemli. Eğer farklı bir bankaya para göndermeye çalışıyorsan, yani EFT yapıyorsan, bankaların EFT saatleri genellikle hafta içi 09.00 ile 17.00 arasında oluyor. Bu saatler dışında yapılan EFT'ler genelde bir sonraki iş gününe kalıyor. Ancak aynı Ziraat Bankası içindeki bir hesaba havale yapıyorsan, bunun normalde 7/24 çalışması lazım.
Eğer havale ise ve saatler içindeysen, o zaman sorun büyük ihtimalle ya Ziraat Mobil uygulamasında anlık bir aksaklık yaşanmasından ya da bankanın genel sistemlerinde bir yoğunluk veya geçici teknik bir arıza olmasından kaynaklanabilir. Bazen alıcı bilgilerinde ufak bir hata bile işlemi reddedebiliyor, IBAN'ı veya isim soyismi bir daha kontrol etmende fayda var.
Şu an mobil uygulamalarda zaman zaman güncelleme veya yoğunluktan kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor. Bir de Ziraat Bankası'nın planlı bakım çalışmaları oluyor, bazen bu durumlar da işlemleri etkileyebilir.
Şu adımları deneyebilirsin:
* Uygulamayı kapatıp tekrar açmayı dene. Belki basit bir yeniden başlatma sorunu çözer.
* Alıcı bilgilerini, özellikle IBAN'ı dikkatlice kontrol et.
* Eğer EFT yapıyorsan ve mesai saati dışındaysan, işlemini ileri tarihli olarak planlaman gerekebilir.
* Ziraat Bankası'nın müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek durumu bildirmen en kesin çözüm olacaktır. Onlar hesabına özel durumu ve sistemin genel durumunu kontrol edebilirler.
Unutma, finansal konularda her zaman araştırmanı yapmaya devam et. Çözüm odaklı ve pozitif ol, bu durum düzelecektir! 😊💰
Cevap
3Cevap
Gece saatlerinde hesaplama oluyor 2 3 saat kadar o nedenle 1 saat sonra dene
Ziraat kadar insanı yoran banka yok emekliler gide gele bankanın kendisi bile ağırlaştı.
Fast deneyin
müşteri hizmetlerini ara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?