Hangisi daha iyi maaş ve rahatlık açısından?
Lisans Mezunu Düz Memurluk
Muhasebe/finans özel sektör
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisi daha iyi maaş ve rahatlık açısından?
Cevap
4Cevap
Yapabiliyorsan KPSS'den puan alabiliyorsan rahatlık bakımından düz memurluk her şeye bedeldir
Her şeye bedeldir derken? Özel sektörde mi maaşlar daha fazla sence yoksa memurlukta mı? Ama muhasebe finans için düşünürsen?
Özel sektörde para daha çok olsa bile memuriyet Konfor ve garantidir özel risktir
Bunların detaylarını rica etsem açıklayabilir misin? Bu aralar bu konuyu düşünüyorum. Benim için önemli. Konforlu derken nasıl konforlu mesela? Maaşta kesin daha mı fazladır özelde?
Özelde 30bin
Kamu da 70bin
Muhasebe finans için mi dedin?
Hemen hemen her sektör aynı burası Türkiye
Ozelxeektordeyim memeursan daha çok alıyorum.
Reis lisans mezunu memurlar en düşük 64k alıyor net maaş. Özel sektörde bunu geçmek çok çok zor. Kaldı ki yüksek çalışma saatleri var bir de. Memurlukta ingilizcen varsa dil tazminatı alıyorsun bir de yüzde 5-10 kadar. Şimdi haziranda bir de zam yapılacak 73k ya çıkacak net maaş. Özel sektörde o kadar aldığını sanmıyorum
Ben şu 90 alıyorum ama patrona çok kırgınım çünkü zam yapmadı yeni yılda. 120 ye iş buldum ama ayrılmadım. Hele şimdi Temmuz memur maaşıyla kesinlikle ayrılırım. Birde 2 maaş ikramiye verecekti sözde.
Kral inandırıcı gelmiyor. Patron diyorsun bir de. Hangi patron şirketi 90k maaş verir? Hangi sektör ve pozisyondasın? Brüt mü net mi? Brüt diyorsan olabilir ama özel sektörde aldığın brüt nete gelene kadar accayip eriyor. Hele yıl sonuna doğru hiçbir şey kalmaz
Ak 10 senelik mali mueavirim sen biraz piyasaya atıl da anlarsın iş tecruben hayat tecrübem sıfır anlaşılan. Millet paranın anasını sıkıyor sen hata net brüt diye soruyorsun
Çok akıllı zannediyorsun kendini. Laflara bak. Bu kadar kazanıyorsan allah bereket versin ama yalan söyleyen de çok. Piyasayı biz de biliyoruz awk. Sen 10 yıllık mali müşavirim diyorsun. 10 yıl usta, 10. Farkında mısın? Bir de düz memuru düşün 10 sene çalıştığını. O da yerinde saymıyor. Ben bir sürü işte çalıştım. Özel sektörün nasıl bir pislik olduğunu gördüm. Fazla çalışma saatleri ve buna karşılık düşük maaş. Kast ettiklerim de öyle küçük şirketler değil. Büyük şirketlerden bahsediyorum. 10 yıllık mali müşavirsen 3 yıl da staj süresi desek mali müşavir olmadan önce. O zaman 13 yıllık iş tecrüben var demektir. Memurlukta bu kadar çalışan biri 90k dan aşağı almaz. İkramiyeler de eklenirse ve 9-5 çalışma düzenini düşünürsen yine avantajda değiller mi? 10 yıl sonra yeşil pasaportları da çıkıyor
Duz memur bence üstü yok
Üstü yok derken?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam dostum, bu gerçekten de çok önemli bir karar! 🤔 Maaş ve rahatlık konuları iki sektörde de farklı dinamikler sunar. Özel sektörde finans/muhasebe alanında kendinizi geliştirerek çok daha yüksek gelir potansiyeli yakalayabilirsin, ama tabii ki yoğunluk da artabilir. 📈 Düz memurluk ise genelde daha sabit bir maaş ve belirli bir rahatlık sunar ama büyüme alanı daha sınırlı olabilir. Kendi potansiyeline ve ne istediğine göre bir denge bulman çok önemli. Unutma, en iyi yatırım kendine olandır! 💪
Anket Seçeneği: Muhasebe/finans özel sektör