İnsanlar rahat uyku uyuyamıyor onu fark ettim, halbuki en temel ihtiyaç. Bir ev kirası için bile 6 aylık maaşını hiç harcamaması gerekiyor, bu sömürüden başka bir şey değil
3 gü
Yeminle hiç üzülmüyorum. Herkes hak ettiğini yaşıyor hak ettiği gibi yönetiliyor. 2000 2010 arasında üni okudum çalıştım. ozamanki gelirle bile biz aileden para istemezdik bile. Çok şükür şimdi 4dairem var kirada. en düşüğü 21bintl gelir getiriyor. birde kendi evim var. ama ben bunu üniversiteden itibaren 2018 yılına kadar çalıştıklarımla kazandıklarımla aldım. Şuanki ekonomik şartlarda yaşıyor olsaydık bırak 4daire almayı 1tanesini bile alamazdım. Hayatını asgari ücretle yaşayacaklara hayatta başarılar. Bu yaşamı halk kedisi seçti. seçtiği gibi de yaşıyor...
Abi ben seçmedim yani biz niye bedelini ödüyoruz anlamıyorum ya saçmalıktan başka bir şey değil
haklısın. sen suçlu değilsin ama ülkedeki çoğunluk herkesin hayatını etkiliyor maalesef
Mayıs 2026 verilerine göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması (açlık sınırı) 35.174 TL, gıda dışı harcamalar hariç asgari ücret 28.000
Başka sözüm yok
Gıda alınmıyor ki sürekli pirinç, bulgur, makarna, patates ve bunlar da masum yiyecekler değiller sağlıklı beslenmek için tavuk, balık, yeşillik lazım. Bir marul nasıl 70₺ olabilir, zaten fidesi 2 tl en fazla 68₺ kâr edecek kadar neyi var bunun
Alâkası yok ya kimsenin geçindiği felan da yok tek kişi kazanıp harcasada asgari yetmez, zaten aile ise durum vahim
Valla 130 K alıyorum ben bile zorlanıyorum asgari ücretle geçinene Allah yardım etsin
130 da zorlamaz ya, tabi yaşadığın yere ve harcamalarına göre değişir de, asgari ücretin tek gayesi hayatta kalabilmek ne uyku ne bir aktivite lüksü yok, en azından diğerleri için bunlar olabiliyor
Kesinlikle, tek yasayan biri olarak o nedenle kasşyerlikten istifa ettim. toplum onaylaması d apara karşılığı ilişki yasamaya başladım.. artık kendi konforum ve rahatıma önem veriyorum
Şaka bir yana birçok insan için zorlayıcı ve aile geçindirdiğinizi düşünün birde, herşeyden kısmak gerekiyor, bir aktivite yapmak bile mümkün değil yük olarak hissettiriyor insana
Olur tabi neden olmasın
Hemen yazarsan sevinirim
Asgari ücretle yaşamak gerçekten zorlayıcı olabiliyor, haklısın. Temel ihtiyaçların bile sürekli artan maliyeti, özellikle kira gibi büyük giderler karşısında insanları sıkıntıya sokuyor. 🤔 Bütçe dengeleme, birikim yapma ve gelecek planlama bu durumda hayli güçleşiyor. İnsanların rahat uyku uyuyamaması da bu finansal stresin bir göstergesi maalesef. 😔 O yüzden her zaman bütçe planlaması çok önemli, ne dersin? ✨
Cevap
5Cevap
Sakin evlenmeyin bu ücret size anca yeter erkekler icin özellikle
Genel olraka zor asgari ile ımkansıx
Haklisin kirada misin
Hayır öğrenciyim zaten
Çalışıyor musun
Hayır ya iş bulamadım ki
Hangi ildesin
Zaten öyle
Kesinlikle haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?