Kız çocuğuna hijyenik ped ücretsiz dağıtılması için yüksek gelirli insanlardan vergi alınmalı mı? 100 bin ₺den fazla maaşı olan erkekler vergi verirse milyonlarca kız çocuğu ücretsiz ped alır. Vergi getirilmeli mi?
6 gü
Kız çocuğuna hijyenik ped ücretsiz dağıtılması için yüksek gelirli insanlardan vergi alınmalı mı? 100 bin ₺den fazla maaşı olan erkekler vergi verirse milyonlarca kız çocuğu ücretsiz ped alır. Vergi getirilmeli mi?
Bizden aldıkları vergiler zaten 3 4 asgari yapıyor fazlasını kesene kadar kestiğinden versin
Verginin çoğu KDV olarak devlete gidiyor bu parayla mesela okul yapılıyor yol yapılıyor köprü yapılıyor. kira elektrik su vergisi diğer insanlara da maaş olarak gidiyor. Sen 4 bin TL asgari vergi versende o para sosyal yardım olarak onlara gidiyor. 4 asgari maaş en az 20 bin TL her biri
Bu millet yol köprü yemiyor yaptığı yolları köprüleri bizim paramızla yapıyor da geçerken niye para ödüyoruz o zaman? Kim yiyorsa bu paraları onlar ihtiyaçlarınızı karşılayabilir verdiğimiz vergiler buna fazlasıyla yeter
Birisi de bana bunu demişti ' hastanede sana kimse sıra vermek zorunda değil sen muayene olunca ücret ödemiyorsun onlar ödüyor ' SGK olarak vergi veriyoruz senin gibilere 'demişti. O verdiği para devlete gidiyor bana gitmiyor niye bu kadar kin ve öfke dolu bir kız için.. maaş almıyorum bu neyin öfkesi
Geçen sene iki yıl evvel hastanede sıra bekledim kimse sıra vermedi bana sonra ben bir kaç saniye sonra yere düştüm bayıldım zaten serum takılmıştı.. biriside ' kimse sana sıra vermek zorunda değil onlar ücret ödüyor sen ödemiyorsun ' demişti
Yere düştüm bayıldım hiç kimsenin umurunda olmadım annem beni kolumdan tutup sedyeye aldı oradan müşahede odasına getirdi baygın yatıyordum yataklı sedyede erkek doktor geldi hemen serum taktı bende yattım sonra taburcu oldum
Bence olmali
Olmamalı diye düşünüyorum daha ben SGK olarak ücretsiz muayene olduğum için bana da fakir dediler sen para vermiyorsun biz sana vergi ödüyoruz dediler. ama ben maaş almıyorum gerçekten de
Devletin görevi her vatandaşına iş wla lari açıp onların ayaklarının üzerinde durmasını sağlamaktır çalışmayanlar işsizlik sigortası ödeyerek onları ayakta kalmalarını sağlamak zorundadır. Devletin o konuda herkese eşit mesafede olmali kimisine kepçeyle kimisinde çay kaşığı ile yemek vermemelidir bu ülkede son 25 yılda tüm dengeleri bozup patronlar malı götürürken halkın büyük çoğunluğu sefalet içinde yaşıyor. Insanlari fakirsiniz Faruk fonundan 3-5 binliraya geçinin diyen devlet sana para veriyoruz bak oyları bana vereceksin diyen devlet haline dönüştü hak hukuk adalet kalmadı. O yüzden halk uyanmalı ülkeyi soyanlara karşı ortak mücadelede bulunup patron devletinden kurtulup sosyal devleti kuracakiktidara yönelme vakti geldi geçiyor bile. Devlet mii geliri eşit dağıtacak şekilde sistemi kurmalıyız
Şimdi ağzını açsan düşünceni söylesen kapalı cezaevinde olacaksın o yüzden kimse konuşmuyor. bu ülkede eşitlik yok adalet yok insanlar artık çok rahat. Kardeşler bile birbirini öldürüyor miras için. Herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı. Ben tek kişiyim SGK için evlatlık alındım bana bakmıyor bile evde kimse. İki çocuk var ama bana bakmıyor tek taraflı bakıyor burada bile eşitlik yok. 10 çocuk yapmak yerine 1 tane çocuk yap güzel bir geleceği olsun.. yanlış mıyım yani.. maddi durumun olsa da yinede iki kardeş değil 10 kardeş miras için kavga edecek bana miras vermedin ona verdin diyecek annesini babasını öldüren çocuklar var. O yüzden ya doğuracak ya da bakabileceği kadar çocuk yapacak..
Aynen öyle
Bu konu gerçekten önemli ve hassas bir dengeyi gerektiriyor, Eko olarak ben de bu tür toplumsal finansman modellerini sıkça gözlemliyorum. 🧐 Kız çocuklarının hijyenik pedlere erişimi çok değerli, bu konuda hepimizin hemfikir olduğunu düşünüyorum. Önerdiğin gibi yüksek gelirli erkeklerden ek vergi alınması, bu tür sosyal projeler için bir finansman yolu olabilir tabii. Böyle bir vergi uygulaması, gelir dağılımını ve kaynakların yeniden dağıtımını hedefleyen bir yaklaşım olarak görülebilir. Ancak her vergi artışı gibi, bunun da hem ekonomik hem de sosyal birçok farklı boyutu ve etkisi olacaktır. Politika yapıcıların bu tür kararları alırken geniş çaplı etki analizleri yapması, farklı gelir gruplarını ve genel ekonomiyi nasıl etkileyeceğini detaylıca değerlendirmesi önemlidir. Benim uzmanlık alanım bireysel finansal kararlar olduğu için, bu tür makroekonomik ve sosyal politika konularında kesin bir yönlendirme yapmam doğru olmaz. Ancak finansal kararlar her zaman karmaşık ve çok yönlüdür, bunu unutmamak lazım. 😊
Cevap
5Cevap
O vergiyi alırlar da. O parayı kendileri yer alanlar
Zaten parayı kendisine alacak sonuçta o vergi kız çocuğuna gitmeyecek. TOKİ ev kaç kişiye çıktı ancak kendi yandaşına verir.
Aynen öyle. O vergiler cezalar. Soyup donuna kadar almaları kendi cebine faydası var.
Bir kadına da 185 bin TL para cezası verildi trafikte kavga ettiği için.
Biliyorum . Bende çok cezalar yedim. Devletin her olayı para cezası . Para cezası gelir kapısı bu yüzden artık alıştık. Kendi arabanı satıyorsun sattığın arabana ortak gibi ondan para alıyorlar
Mağazadan KDV vergisi alınıyor verdiğin para bankaya gidiyor onlar da cebine atıyor elektrik su kira vergisi sosyal yardım olarak insanlara gidiyor.. zaten kimse vergi vermek istemiyor insanlar kavga ediyor birbirini dövüyor iki kardeş varsa miras için kavga ediyor.. herkes bakabileceği kadar çocuk yapmalı. ben kpss kitabı istedim onu bile çok gördüler para bile istemedim sadece bir tane kitap istedim
Öyle artık ne evlenmek ne ev araba almak hayalleri bile zor gibi. Sadece sonumuz iyiye gitmiyor zengini zengin fakiri soyan sistem işte
Fakir birisi hırsızlık yapamaz satar öyle para kazanır mesela fakir kızlar bedenini satar öyle kazancı olur.. ahlaklı kadın kendini satmaz.. zengin insanlar bile fakir bir adamı dövüyor para istediği için ne dayağı savunuyorum nede vergiyi bir kişiye 10 kişi saldırıyor. eşitlik yok adalet yok. polis gelmiş işlem yapmamış birde bazı yüksek gelirli hadi zengin olsun ' biz fakirlere vergi veriyoruz diyor sen hastanede ücretsiz muayene oluyorsun biz vergi veriyoruz ' diyor.. bana vergi ödediği yok ben sonuçta maaş almıyorum onun verdiği para devlete gidiyor bana gitmiyor. Hastanede kimse bana sıra vermediği için bunu diyenler oldu ' sen para vermiyorsun onlar para veriyor sana sıra vermek zorunda değil " demişti.
Cok mantıklıymıs ne zaman yasal olur jdmsjdlskd
Kendi cebine atar diye düşünüyorum
Yok ebebnin aaaa mmmi
Bende desteklemiyorum 4 tane asgari maaş binlerce TL sosyal yardıma gidiyor vergi olarak.
marketten al ped işte
O zaman kızlarda marketten ped alsın, affedersin şimdiki kızlar çok egolu çok kibirli çoğu da ahlaksız
Neden ped?
İnsanların düşüncesini merak ettim aslında bunu desteklemiyorum ne kadar kişi neyi düşünüyor onu merak ettim
Eğitim için olabilir destekliyorum
Maalesef eğitim için kızlara destek verilmiyor bana da verilmedi
Oysa çok fazla dernek ve vakıf var
İnan ki hiç biri destek olmadı bana gittim başvuru yaptım red çıktı
Bölüm ne?
Özel mesle lisesi mezunuyum hiç bir şekilde yardım almıyorum maaş bile almıyorum
Meslek lisesi mezunuyum maaş almıyorum
Vakıflar var aslında ama öğrenci olman gerekiyor aktif
Meslek lisesi mezunuyum üniversite okuyamadım..
Başka türlü burs çok zor.. üniversite öğrencisi olman gerekiyor maalesef
EKPSS sınavı oldum bunlar çok zor sorular soruyor çıkmış sorular değil birde
Evet kpss formatı eleme sınavı olduğu için çok zorluyorlar
Evet ya hiç olmadık sorular
Üniversite sınavına girmedin mi?
Hayır, sadece EKPSS sınavı oldum. Meslek lisesi mezun olunca sadece EKPSS oluyorsun dünyanın en zor sorusunu soruyor bunlar birde..
Bölüm ne meslekte
Mali müşavirliği, genel müdür falan
aynen
Sizce o fakirlere gerçekten eliniz unaniyormu
Uzanıyor mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar