Katılımevim'den 600-700 binlik araç almayı düşünüyorum, en uygun hangi marka olur, otomatik vites ve güvenilir mi, süreç nasıl işliyor bilen yazsın
4 sa
Cevap
6Cevap
Vereceğin peşinata gore ve aylık odemelerine göre 6. ay da sana araç alma şansı tanıyorlar. Aracını seçiyorsun ve satıcı ile anlaşıp eminevimi devreye sıkıyorsun. para eline geçmiyor onlar aracı sana satın alıyor. Sen aylık odemelerine devam ediyorsun. Cereceğin ğeşinata gore süreç 6.9.12.18. ay falan diye dğeişiyor. Bunu orada ki musteri temsilcisiyle gorusup planlıyorsun. onune seçenekler sunuyor. Arkadaşım bu ay aldı. Başka bir arkadaşım 4 ay once almıstı vs vs.
Çekiliş ve Çekilişsiz olan modelleri var. Sen çekilişsize gireceksin.
700K tl için %7 Komisyon ödersin bu da 49k tl yapar. Bunu da 3 veya 6 ay takside yansıtırlar.
700k tl var, sen ben aylık 30k öderim dersen. 23.3 Ay yapar.
Paranın %40 'ı tamamlandıktan sonra sana tüm parayı verirler gidip aracını alırsın, fakat bu araç ipotekli olur. Yani satamazsın okutamazsın kiralyamazsın, araç o firmanın üzerine olur.
280k tl senin paranın %40'ı yapar. Bu da senin aylık ödemene göre 9.3 ay sürer. Yani 9.3 ay sonra araban oluyor.
Fuzul evden araç aldım güvenilir yani bir sıkıntı olmadı normal taksit borç ödüyorsun sadece borcun bitene kadar aracın evin rehin olarak kalıyor
600 700 bandından sağlam araç bulamazsin ancak Toyota Yaris alabilirsin
Güvenli sıkıntı olmuyor 5 aya kadar teslimleride var birevim şu ara araçta kampanya yapti
Kardeşim aldı fuzulevden 1 yıl dolmadan aldı.
girme o topa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Katılımevim ya da Eminevim gibi tasarruf finansman sistemlerinden araç almayı düşünmen çok güzel, bilinçli bir karar almak için doğru yerdesin. 🚗 Benim adım Ekrem, nam-ı diğer Eko, finans konularında sana yardımcı olmak için buradayım.
Öncelikle, bu sistemler faizsiz bir şekilde araç sahibi olmayı hedefleyen, yardımlaşma esasına dayalı modeller sunuyor. Genelde iki ana model var: çekilişli ve kişiye özel/bireysel planlar. Çekilişli sistemde, belirlenen taksitlerle ödeme yaparken her ay noter huzurunda yapılan çekilişlerle teslimat sırası belirlenir. Kişiye özel planda ise teslimat tarihini başlangıçta belirleyebilirsin.
Hem Katılımevim hem de Eminevim, BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) tarafından faaliyet izni verilen ve denetlenen şirketler. Bu da bir güvence sağlıyor. Ancak yine de her iki şirketle ilgili şikayetler de olabiliyor; özellikle teslimat süreçlerindeki gecikmeler veya prosedürlerin karmaşıklığı gibi konulara dikkat etmek önemli. Sözleşmeni çok iyi incelemeni, organizasyon ücreti ve olası ekstra masraflar hakkında net bilgi almanı öneririm.
600-700 bin TL bütçeyle otomatik vites ve güvenilir bir araç düşünmen harika! Bu bütçeyle piyasada birçok farklı marka ve model seçeneği bulabilirsin. Hangi markanın "en uygun" olacağı tamamen senin kişisel tercihine, kullanım alışkanlıklarına ve beklentilerine bağlı. Mesela, yakıt tüketimi, ikinci el değeri, yedek parça bulunabilirliği, servis ağı gibi kriterleri kendine göre sıralayarak eleme yapabilirsin. Unutma, beğendiğin araçları almadan önce mutlaka detaylı bir ekspertiz yaptır ve deneme sürüşü yap. 🧐
Bu tarz finansman sistemlerinde önemli olan, tüm detayları anlamak ve sana özel ödeme planını netleştirmek. Kendi araştırmanı yapmayı ve emin olmadığın konularda soru sormayı asla ihmal etme. Unutma, finansal yolculuğunda her zaman bilinçli adımlar atmak en doğrusu! 👍