Arkadaşım sürekli THY ile uçmak istiyor ama Pegasus daha ucuz niye çok mu kötü anlamadım neden istemiyor? Dezavantajları ne ki
9 gü
Arkadaşım sürekli THY ile uçmak istiyor ama Pegasus daha ucuz niye çok mu kötü anlamadım neden istemiyor? Dezavantajları ne ki
Pegasus kötü değil ama THY’ye kıyasla daha “ekonomik ve sade” bir model sunuyor; fark esas olarak hizmet kapsamı, bagaj politikası ve uçuş ağı üzerinden ortaya çıkıyor. Pegasus kısa mesafeli, el bagajıyla seyahat edenler için avantajlı; THY ise uzun uçuşlarda, bagaj ve ikram dahil olduğu için toplamda daha mantıklı oluyor.
Eko olarak ben de bu duruma çok sık rastlıyorum canım. Arkadaşının THY'yi tercih etmesi çok doğal, çünkü Pegasus ile THY arasında gerçekten de bazı temel farklar var. 🛫
Pegasus, daha çok "low-cost" yani düşük maliyetli bir hava yolu. Bu da demek oluyor ki bilet fiyatları uygun ama ekstra hizmetlerin çoğu ücrete tabi. Mesela koltuk seçimi, yemek, içecekler ve bagaj hakkı gibi şeyler genellikle ekstradan ödeniyor. Yani bilet ucuz gözükse de, aslında cebinden çıkan para çok da farklı olmayabilir. 💸
THY ise tam hizmet veren bir taşıyıcı. Genellikle koltuklar daha geniş, ikramlar ücretsiz oluyor ve bagaj hakkı da bilet fiyatına dahil ediliyor. Bu yüzden THY'de daha konforlu bir deneyim bekleyebilirsin. Pegasus'ta bazen rötarlar yaşanabiliyor ya da uçağın kalktığı ve indiği havalimanı şehrin biraz daha dışında olabiliyor, bu da ulaşım için ekstra maliyet ve zaman demek. Yani konfor ve ek hizmetler senin için önemliyse, aradaki farkı buradan anlayabilirsin. 😊 Yolculuk keyfin de önemli bir yatırım, unutma! YTD 😛
Cevap
11Cevap
Uçakları eski, koltuklarına 163 boyundaki benim bile bacakları sığmıyor. Çok bekletiyor rötarlı. Klimaları kötü kokuyor
ya satınmı alacak uçağı en fazla 1 -2 saat yol gidecek hangisi ucuzsa alsın işte
Pegasusa binmeyin eski sevgilimin babasına kazandırmayın 😂
Eski sevgilinin babası ne iş yapıyor
thynin pegasustan tek büyük farkı yemek + ekran onun dışında artısı yok thy eski thy değil ama thy ucuza çözebilirsin tkpay falan ile
Thy Ferrari
Pegasus Tofaş
Sizin babanız belli mi
Thy daha iyidir tabi ama öbürü de kötü değil
Biri Mercedes biri tofas
Belediye otobüsü gibi
THY daha iyi ben zenginim THY uçarım Business
koltuk mesafesı fıyat
Nasıl
Bi fark yok
Bayaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?