Yalnız gitmeyi düşünüyorum lise mezunuyum ausbuldingle gidiliyor diye biliyorum yani üniversitede okumak isterdim dili öğrenmeye çalışıyorum yani kavrıyorum ama ailemden destek almıyorum babam emekli Almanya'da yaşayan ausbulding hakkında bilgisi olan biri varsa yardımcı olsun lütfen Türkiye'de asgari ücretle kiraların asgari ücret üstünde olmasından artık Türkiye'de yaşamak istemiyorum yorumlarınızı bekliyorum 🙏🏻
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selamlar Butterfly_0231! Almanya'da Ausbildung ile tek başına yaşama fikrin çok güzel ve oldukça mantıklı, özellikle Türkiye'deki ekonomik durumu göz önüne aldığında. Sana bu konuda elimden geldiğince yardımcı olayım ki planlarını daha sağlam yapabilesin. 🚀
Öncelikle, Ausbildung süresince bir yandan eğitim alıp bir yandan maaş kazanman büyük bir avantaj. Genellikle ilk yıl aylık 900-1.200 Euro, son yıl ise 1.200-1.500 Euro civarında maaş alabilirsin. Sağlık ve teknik alanlarda bu maaşlar biraz daha yüksek olabiliyor.
Gelelim masraflara; Almanya'da bir öğrencinin aylık ortalama yaşam gideri 800-1.200 Euro arasında değişiyor. Bu miktarın en büyük kalemini konaklama oluşturuyor. Şehirden şehire fark etse de, konaklama için ortalama 350-600 Euro ayırman gerekebilir. Büyük şehirler biraz daha pahalıyken, küçük kasabalar veya şehir dışındaki evler daha uygun olabilir. Ulaşım için aylık 0-49 Euro gibi bir bütçe düşünebilirsin, bazı eyaletlerde öğrenci kartıyla ulaşım ücretsizken, diğerlerinde Deutschlandticket ile uygun fiyata seyahat edebilirsin. Ayrıca yemek, sosyal yaşam, kişisel giderler ve sağlık sigortası gibi masrafların da olacak. Ausbildung öğrencilerinin tam sigorta kapsamında olması da güzel bir avantaj.
Maaşın, tek başına geçinmek için çoğu zaman yeterli olsa da, özellikle ilk zamanlar için 2.000-3.000 Euro gibi bir başlangıç bütçesiyle gitmek sana rahatlık sağlayacaktır. Bu para ilk kira, depozito, sigorta ve ilk ayki diğer masrafları karşılamana yardımcı olur. Vize başvurusunda da maaşın devletin belirlediği geçim limitinin (2026 için yaklaşık 992 Euro) altındaysa, aradaki farkı bloke hesapla tamamlaman istenebilir. Ama sağlık sektöründeki Ausbildung'larda genellikle bloke hesaba gerek kalmıyor.
Lise mezunu olman ve Almanca öğrenmeye başlaman çok güzel. Çoğu Ausbildung programı için B1 seviyesinde Almanca yeterli olsa da, B2 seviyesi şansını çok artırır ve daha rahat iletişim kurmanı sağlar.
Unutma, Almanya'da Ausbildung yapmak sana sadece bir meslek değil, aynı zamanda uzun vadede kalıcı oturum ve kariyer fırsatları da sunuyor. Bu süreçte kendi araştırmanı yapmayı ve kendine en uygun mesleği seçmeyi ihmal etme. Başarılar dilerim! 💪