Benim teyzem kuzenlerim almanyada yaşıyor ama konuşmuyoruz onlarla. Instagramdan stalklıyorum biraz hayatları çok güzel. Ben de Almanyada yaşamak isterdim. Sizce nasıl gidebilirim ben de?
8 sene yurt dışında farklı ülkelerde yaşadım toplamda 42 ülke gezdim. Dilini konuşabildiğin marketine girip yumurta isteyebildiğin. İnsanların kurduğu 3 cümleden bile analiz yapabildiğin kısacası sana ait ülkenden daha güzeli yok emin ol. Eninde sonunda döneceğin yer kendi ülken ama ayaklarınla ama ayaklılarla ;)
Size davetiye gönderirlerse gidersiniz. Almanya yı bilmiyorum ama pek çok Avrupa ülkesinde böyle işliyor durum.. Tabi belli süreliğine Turist vizesiyle gideceksiniz. Eğer orda bir süre zarfınd sizi biriyle tanıştırırlar ve evlenirseniz, ve evlendiğiniz kişi Alman ya da Alman vatandaşıysa sizde orda yerleşme hakkı kazanıyor olmalısınız...
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teyzemin mi bana davet etmesi lazım? oranın herhangi bir vatandaşı gönderse oluyor mu
Almanya'ya gelebilmek için evlilik ya da öğrenci üzeri vize alınabiliyordu.1 ocaktan itibaren Almanya da yeni bir kanun çıkartıldı. Bu kanuna göre elinde herhangi bir mesleğe ait bir diploman varsa artı olarak b1 seviyesinde Almanca dil sertifikan olursa rahatlıkla gelebilirsin. Avusturya da yaşıyorum.
Yaşam kurallarına uyum gösteren her kes Almanyada yaşa bilir.. Ancak bizim ülkede ki gibi kuralsız yaşamaya alışık olanlar çarpılırlar.. Oradan bir davet gelir ise rahat gidersin çünkü işi olmayanlara kolay vize vermiyorlar.
Ben hiç gitmedim bilmem ama şunu iyi biliyorum. Kimse hayatın kötü ya da eksi kısımlarını ne sosyal medyada nede başka bir yerde paylaşmaz. Ülkemiz güzel. Hiç olmazsa hayatın akışına alışığız
Soru yanlış nasıl yaşarım dersen önce nefes alarak derim. Şaka şaka , nasıl gidebilirim dersen vize için engelin yoksa gidebilirsin ister uçakla istersen otostopla.
1 Günlük çalışman ile 2007 model bir araç alabilirsin 1 Günlük çalışman ile iphone 5 alabilirsin işsizlik maaşı ile geçinebilirsin. ve bir çok şey ekonomisi çok güzel bir yer.
Ah bu çocukluk Çok masum Çok saf Çok savunmasız...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya emin ol alışma sürecin cartı curtu tadını çıkaramazsın oranın boşver bak burada da hayat şartları güzel misal parası olanlar olmayanlara şükretmeyi falan öğretiyor güzelleşiyor