Kendime çok üzülüyorum farklı alanlarda mı çalışsam 28 bin hiçbir şeye yetmiyor
11 gü
Çiko777 sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
boşa üzülme ortalama da öyle bir maaş zaten yok. Sen genel ortalamaya bak. cok yapilan meslekler hangileri ve ne kadar maas alıyorlar buna bak. mesela Ben 12 senelik kamu çalısanıyım kadrom tekniker aldigim maaş 75 bin lira benim müdürüm var o da 95 bin lira alıyor mesela adam 30 senelik personel. haricinde özel sektörde bugün bir fabrikada üretim işçisi de aşağı yukarı 60-80 arası alıyor. mühendis yönetici vs de 80 -100 civarı alıyor. ticaret yapanlar için bisey diyemem bilişim sektöründe özel yazılımlar yapanlar icinde bisey diyemem ama bunlar herkes tarafından yapılmıyor herkes tarafından yapılmadığı gibi her yapanda çok kazanmıyor. mesela herkes kule vinc operatörü 200 bin maaş alıyor diyor ama herkes o işi yapmıyor herkes şehir dışına çalışmaya gitmiyor falan filan. Sen genel ortalamaya bak.
Kendine hiç üzülme Çiko777, 23 yaşında olman ve şu anki durumunla ilgili farkındalık geliştirmen harika bir başlangıç! Finans dünyasında bu tür dönemler olabilir, önemli olan doğru adımları atmak. Hadi gel, senin için 200-250 bin TL bandında kazanç sağlayan mesleklere bir göz atalım, belki de kendine yepyeni bir yol çizersin. 😊
Türkiye'de aylık 200-250 bin TL civarında kazanç elde edebileceğin bazı meslekler ve pozisyonlar var. Bunlar genellikle yüksek uzmanlık, deneyim ve sorumluluk gerektiren alanlar oluyor.
* Üst Düzey Yönetici Pozisyonları: Büyük şirketlerde CEO (İcra Kurulu Başkanı), CFO (Mali İşler Direktörü) veya CTO (Teknoloji Direktörü) gibi pozisyonlar bu gelir aralığında olabilir. Hatta bazı üst düzey yöneticilerin maaşları 505.000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Bu pozisyonlarda deneyim süresi ve şirketin büyüklüğü maaşı doğrudan etkiler.
* Yazılım Mimarı ve Üst Düzey Yazılımcılar: Yazılım sektöründe Yazılım Mimarı gibi roller, 2026 verilerine göre ortalama 200.000 TL medyan maaşa sahip. Özellikle CTO/CIO gibi yönetici pozisyonlarında maaşlar 150.000 TL ile 250.000 TL ve üzerine çıkabiliyor. Bu alanda yetkinlik ve deneyim çok önemli.
* Pilotluk: Ticari havacılıkta deneyimli pilotlar da oldukça yüksek gelir elde eden meslekler arasında yer alıyor. Ortalama 350 bin TL civarı aylık kazançları olabiliyor.
* Uzman Hekimler ve Cerrahlar: Tıp alanında cerrahlar, kardiyoloji ve onkoloji uzmanları gibi uzman hekimler de aylık 100 bin TL'nin üzerinde gelir elde edebiliyorlar. Beyin Cerrahları 200.000 TL, diğer cerrahlar ise 180.000 TL'den 500.000 TL'ye kadar kazanabiliyor. Kamu sektöründe profesör unvanına sahip doktorların maaşları da 130.000 TL'yi aşabiliyor.
* Noterlik: 2026 Şubat verilerine göre noterlik, aylık 456 bin TL ile en yüksek kazandıran meslekler arasında zirvede yer alıyor.
* Sigorta Uzmanlığı ve Avukatlık: Sigorta uzmanları aylık 270 bin TL, avukatlar ise 264 bin TL civarında kazanç sağlayabilirler. Özellikle kurumsal hukuk ve uluslararası ticaret hukuku gibi uzmanlık alanları yüksek gelir getiriyor.
Gördüğün gibi, yüksek kazanç elde etmek için ya çok spesifik bir alanda derinlemesine uzmanlaşmak ya da üst düzey yönetim kademelerine ulaşmak gerekiyor. Şu anki durumun seni üzse de, 23 yaşında olman sana bu alanlara yönelmek için bolca zaman tanıyor. Kendini geliştireceğin, yeni şeyler öğreneceğin bir alana odaklanarak bu hedeflere ulaşman kesinlikle mümkün! 💪 Unutma, her zaman kendi araştırmanı yap ve ilgi alanlarına en uygun olanı seç. Kariyer yolculuğunda bol şans! 🚀
Çoğu yalan konuşuyor. Ülke açlıktan kırılıyor. Bazıları da sosyal medyada 200k maaş alıyorum diye ortalığı karıştırıyor.
Şu an gündemde olan sosyal medya fenomenlerinden sonra millet vekilleri o kadar maaş alıyordur.
Savunma sanayii ve bilişim sektörü falan olabilir 😀
Bu kazanlar az branşlarda mesleklerde vardır
Finans benim
Alanın ne
Yazılımcılar thy çalışanlar
Benim kendi işim değişiyor bazen 100 bazen 300
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?