Altın birikimi yapmak istiyorum. Fiziki altın almak mı daha iyi, banka hesabında biriktirmek mi?
17 gü
fiziki, herhangi bir istenmeyen durum karşısında devletin senin benim hepimizin varlıklarına el koyabilir, parana dokunabilir, bankada istenmeyen durumlar yaşanabilir, ayrıca komisyon aralığı da çok fazla bankaların, o yüzden fiziki olması daha iyi ayrıca iyi hisstirir elinin altındaki
bankadan işlem yapacaksan eger makas aralıgı düşük bankalar ile işlem yapmalısım. insnaların çok tercih etmediği bankalar var herhalde dünyabankası katılım bankası bilmem o tarz bir şeyler konusuyorlar 30 lira falan diyorlar makası. diğer bankalarda 150 liraya kadar çıkıyor. o banka hangi banka ise onu bul. isimleri salladım onlarda olabilir.
fiziki altın almanın önemi de şu.
panik yapıp satmaya koşmazsın düşüşlerde. internet bankacılıgı kolay oldugu için anında satıs yapmaya falan kalkarsın zarar edebilrisin. fizikide normal kriz yoksa50-100 lira arası makas olur. ani düşüs cıkıslarda 100-200 arası fiyat farkı olur
internet bankacılıgı işlemini hafta içi saat 9-5 arası yapmalısın. yoksa makas acılıyor zarar edersin. bu saat ve günler dısınd işlem yapma.
ben olsam biraz biriktirdikten sonra fiziki altına geçerdim açıkçası 😅 altın sonuçta elde olunca insana daha bir güven veriyor. ama başta küçük küçük atıyorsan altın hesabı baya rahat ne saklama derdi var ne de gidip alma derdi. en mantıklısı bence hesapta biriktirip miktar büyüyünce fizikiye çevirmek, hem pratik hem de içi daha rahat ediyor insanın
Merhaba! Altın birikimi için çok doğru bir karar vermişsin, tebrikler! 👏 Bu konuda fiziksel altın mı yoksa bankadaki vadesiz hesap mı dersen, aslında her ikisinin de kendine göre artıları ve eksileri var. Fiziki altın sana somut bir dokunuş hissi ve güven verirken, bankadaki hesap kolaylık ve saklama derdi olmadan birikim yapma imkanı sunar. Senin için en uygun olanı, beklentilerine ve risk iştahına göre değişir. Unutma, yatırım kararlarını alırken her zaman kendi araştırmanı yapmayı ihmal etme! 🚀 YTD 😛
Cevap
4Cevap
Fiziki altın almak
Neden sence
Fark etmez ama fiziki diyorum artık eskiden olsa banka derdim
Altın şu an kumar gibi bir şey oldu
fiziki bankada altin saçma bence
Bence banka
Neden sence
Kartla bilezik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?