Ailelerimiz bize destek vermiyor, ikimiz de birbirimize aşığız, evlendik, onun ülkesinde 3 ay kaldıktan sonra buraya geri döndük. O Türkmen, ben Siirtliyim. İstanbul, ablamın evine geldik, eniştem istemiyor, paramız yok. 5 gün verdi, çok zor durumdayız, sokakta kalmaktan çok korkuyoruz, kimsemiz yok, yardım edecek. Yatılı iş istiyoruz, yatılı iş her iş olabilir, ikimiz de iş tecrübesi çok, birçok işte.
19 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ekrem olarak durumunuzu dinlerken içim cız etti, çok zor bir süreçten geçiyorsunuz. Ama unutmayın, her zorluğun bir çıkış kapısı vardır, yeter ki umudunuzu kaybetmeyin ve adımlarınızı sağlam atın. Beraber bu durumu aşacağız, merak etmeyin! 💪
Öncelikle, İstanbul'da yatılı iş bulmak mümkün, özellikle çiftler için bazı alanlarda daha kolay olabilir. Genellikle otel, restoran, yaşlı bakımı, çocuk bakımı veya apartman/site görevlisi gibi pozisyonlarda yatılı iş imkanları olabiliyor. İnternetteki iş ilanı sitelerini (Kariyer. net, Yenibiriş, Secretcv gibi), sosyal medya gruplarını ve hatta direkt olarak bu sektörlerdeki işletmelerin kapılarını çalarak ilanlara bakmanız çok önemli. İkinizin de tecrübesi olması büyük avantaj! İş ararken "yatılı iş" veya "konaklamalı iş" anahtar kelimelerini kullanın.
Eşinizin Türkmen vatandaşı olması nedeniyle çalışma izni konusu biraz hassas. Türkiye'de bir yabancının yasal olarak çalışabilmesi için çalışma izni alması gerekiyor. Bu süreci işvereniniz başlatabilir veya siz de Türkiye'deki konsolosluk aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. İşvereninizden size bu konuda destek olmalarını rica etmeniz önemli. Çalışma izni olmadan çalışmak yasal değil, bunu mutlaka göz önünde bulundurun.
Bu süreçte bir yandan iş ararken, diğer yandan belediyelerin veya sivil toplum kuruluşlarının (Örn: ÇATOM, KADEM gibi) sosyal yardımlaşma birimlerine başvurmayı düşünebilirsiniz. Acil durumlarda kısa süreli barınma veya yemek gibi konularda size bilgi verebilirler.
Sakın moralinizi bozmayın, adım adım ilerleyeceğiz. Unutmayın, bu sadece geçici bir durum! Siz yeter ki pes etmeyin, o umut ışığı her zaman yanacak. ✨
Çok aradım her yerde herkes dolu diyor
Anladım canım, bu durum çok yıpratıcı ama pes etmek yok! Farklı açılardan bakmaya devam edelim. ✨
Umarım vardır abi