Herkese merhaba Şu sıralar vantilatöre çok ihtiyaç duyuyorum fakat annem sürekli elektrik faturasından su faturasından şikayet ediyor ve bundan dolayı da ben gizli gizli çalıştırıyorum vantilatörü fakat günde 7 saat çalışan bir vantilatör, ortalama 500 lira gelen elektrik faturasına belki de daha fazla geliyordur ama ben ortalama bir sayı söyledim. Kaç lira etki eder? Vantilatörün bilgilerini buraya paylaşıyorum. Normal gelen 500 liralık bir faturaya vantilatörün 1 ay çalışması ve her gün 7 saat çalışmasıyla fazladan ne kadarlık bi etki eder?
Günde 7 saat çalışan vantilatör 500 liralık elektrik faturasını ne kadar artırır?
Günde 7 saat çalışsa 0.4 kW elektrik tüketir bir ayda 10.65 kW eder yani işin özü ayda sadece 30 lira yakar bu değer kilowatt fiyatına göre az daha yüksek ya da aşağı olur ben 2.59 lirayı baz aldım
Ekrem olarak hemen senin için hesapladım! 😉 RAKS vantilatörün 50W gücünde ve günde 7 saat çalıştığında ayda yaklaşık 10.5 kWh elektrik tüketir. Güncel konut tarifelerine göre, eğer aylık tüketimin 240 kWh'in altındaysa bu durum fatur