Arkadaşlar hava çok sıcak sıcaktan uyuyamıyoruz diye annem vantilatör aldı. Ama elektrik faturasından korkuyoruz vantilatör elektrik tüketimi ne kadar olur? Zaten en az 100 tl geliyor hep. Off bıktım parasızlıktan. Vantilatör ne kadar elektrik yakar? vantilatörVantilatör çok elektrik harcar mı yardımcı olun lütfen.
Vantilatör, klima alma imkanı ya da uygun şartı bulunmayanların hayatını kurtaran bir alet. Çoğu insan kendi kendini anca serinletiyor dese de esmiyor günlerinde hiç yoktan iyidir. Vantilatörlerin A enerji sınıfı gibi bir özellikleri yaygın olmadığı için vantilatör ne kadar elektrik yakar? sorusunu akıllara getiriyor.
vantilatör
Her ne kadar A enerji sınıfı vs olmasa da klimaya göre çok çok avantajlıdır. Vantilatörler ortalama 50-100 Watt arasında enerji tüketir. 24 saat açık kalan 75 Watt'lık bir vantilatör 1800 Watt yani 1.8 Kilowatt (kW/h) enerji harcar. Bu da günde 1 lira bile etmez. Vantilatör çok elektrik harcar mı soruna yanıt bulduğuna göre gönül ferahlığı ile kullanabilirsin. :) Dilersen sana alanında en iyi birkaç vantilatör markası önereyim;
Raks
Raks SF 16 Eco Plus ayaklı vantilatör
Raks, bu alanda en eski firmalardandır. 5 kanatlı, 2 yöne salınabilen 3 hız kademeli modelin aynı zamanda devrilmeye karşı emniyeti de bulunuyor. Görseldeki modelin 2020 yılı itibariyle fiyatı 185 Lira.
Sinbo
Sinbo SF-6783 ayaklı vantilatör
Sinbo'nun bu modeli ise 2 kademeli hız ayarı, 3 kanatlı pervaneye sahip. Görselde yer alan modelin 2020 yılı fiyatı 130 Lira.
Dijitsu
Dijitsu VN06A ayaklı vantilatör
Uzakdoğu devi Dijitsu, soğutma sistemlerinin de öncüsü durumda. Bu modelde ayarlanabilir zamanlayıcı, aydınlatma lambası, 3 hız seçeneği ve 3 kanatlı pervanesi bulunuyor. Diğer modellere bakılınca daha çok özellik barındırıyor ve 2020 yılı itibariyle 130 Lira fiyatı bulunuyor.
Alanında öncü 3 markanın farklı 3 modelini tanıttım. İçlerinde benim tercihim Dijitsu'dan yana olurdu. Hem serinleyeyim, hem de evimin havası temizlensin istersen burada Dyson Hot and Cool bulunuyor, incelemeni öneririm. Her evde bulunması gereken bir alet kesinlikle. :)
çok ama apartmanın şu otomatik yanan ışığının otomatik kapının elektrik faturasını da biz ödüoruz buna ek merdşvenleri temizleyen kadına aidat vermioruz
En İyi Cevaplar