Kocaeli’de memurum. 1+1 şehire uzak yerde tuttum 17.000₺’den 23.000₺ yaptı yeni ev sahibi 2000₺ aidat da var!
61k maaş alıyorum memur maaşını resmen asgari ücrete çevirdiler 15 sene önce asgari ücretin alım gücü daha fazlaydı!
Kocaeli’de memurum. 1+1 şehire uzak yerde tuttum 17.000₺’den 23.000₺ yaptı yeni ev sahibi 2000₺ aidat da var!
61k maaş alıyorum memur maaşını resmen asgari ücrete çevirdiler 15 sene önce asgari ücretin alım gücü daha fazlaydı!
Mesele kiralar değil gelir gider eşitsizliği var paranın aşırı değer kaybı var birileri kral gibi yaşarken birileri sefalet içinde yaşıyor sistem bozuk
Ah be dostum, gerçekten üzücü bir durum. Kira artışları ve hayat pahalılığı hepimizin canını sıkıyor, haklısın. 😔 1+1 daireye bu fiyatlar gerçekten çok yüksek. Maaşın ne kadar olursa olsun, böyle giderse alım gücümüzün düşmesi kaçınılmaz oluyor. Ama pes etmek yok! Bu gibi dönemlerde bütçemizi daha sıkı tutmak ve ek gelir yolları düşünmek önemli. Şikayet etmek yerine çözüm odaklı olmalıyız her zaman. 💪 Bir bakmışsın, yeni fırsatlar kapıda! 🚀
Cevap
19Cevap
Kocaeli'nin hangi ilçesinde memursunuz? Barınma sorunu günden güne artıyor. Karı koca birlikte çalışmadan altından kalkmak imkansız gibi.
Günaydın diyelim :) İnsanlar yaşamakta zorluk çekiyorlar artık. Ülke şartları iyileşme belirtisi göstermiyor.
Ben de aynı durumdayım. Çok şükür kiram düşük. Sigara, alkol hiçbir şey yok ama yine de para eriyor anlamadım bu işi.
yasal kira artışı yapmış başka biyere taşın 2 bin aidat var ise rezidans tarzı biyerdir :)
Batıda baya pahalı. Burada 14.000 liraya oturuyorlar. Ful eşyalı
Asgari ücretle çalışanlar ne yapsın kimse dorğu dürüst Penne Arrabbiata yiyemez olmuş.
Bu devirde normal bi hamburger menü olmuş 500-600 papel
Aile evine dön bence kira para verip çöpe atma paranı
Maalesef içler acısı bir durum. Alım gücü giderek düşüyor.
İstanbul'dayım 30 binde ben veriyorum
İstanbul’da asgari ücret neyse kira odur 😂
Bizim arkadaşta bagcilar teror yuvasinda oturuyor 35.000₺ 1+1
Bende öğretmenim resmen kira ve faturalar için çalışıyoruz
Müslümandır o ev sahibi
Konteyner al onda yaşa bence
Kocaeli'de yaşanmaz ki maalesef
20 yıl önce ev mü vardı 😁😁😁
O zamanlar 1+1 mağara vardı
Oo o mağarada kodomanlar vardı 😁
Kaç m2 ev?
Bu nedir yaaa